BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden TCDD’nin açıklamasına yanıt

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden TCDD’nin açıklamasına yanıt

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzban’da eşit ortağı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın (TCDD) sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya yanıt verdi. TCDD’nin açıklamasının “haksız itham” olarak tanımlandığı yanıtta, “Tam fiziki çalışmalar başlamak üzereyken Lale Mahallesi istasyonu ile hiçbir ilgisi bulunmayan yaklaşık 25 kilometre uzakta Çiğli ilçesindeki Katip Çelebi Üniversitesi İstasyonu’nun aynı anda yapılması gerektiği yönünde bir şart ortaya konulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

0Yorumlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden TCDD’nin açıklamasına yanıt
Açıklamanın tam metni şöyle:

İzban’da eşit ortağımız TCDD’nin, kurumumuza haksız ithamlarına cevabımızdır;

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer İBB Faaliyet Raporu görüşmeleri sırasında Ak Parti sözcüsünün İzban hattında sonradan ihtiyaç duyulan iki istasyonun yapılmadığı eleştirisine iki cümleyle yanıt vermiş, TCDD’den üç aydır onay beklendiğini belirtmiştir. Bunun üzerine dün akşam saatlerinde İzban’da yarı yarıya ortak olduğumuz TCDD adına yapılan, devlet geleneğine asla uymayan duyuruya karşı aşağıdaki açıklama zorunlu hale gelmiştir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemer ile Şirinyer İzban istasyonları arası mesafenin uzun olması nedeniyle çevre sakinlerinin yıllardır süregelen talepleri doğrultusunda Lale Mahallesi’ne istasyon yapmak için proje hazırlamıştır. Belediyemiz proje onayını alarak yapım ihalesini gerçekleştirmiş, yüklenici ile sözleşme imzalayarak 26.11.2021 tarihinde yer teslimini yapmıştır. Bu noktaya kadar olan süreç  İzban’da ortak olduğumuz TCDD yönetimi ile mutabık kalınarak yürütülmüştür.
Tam fiziki çalışmalar başlamak üzereyken Lale Mahallesi istasyonu ile hiçbir ilgisi bulunmayan yaklaşık 25 kilometre uzakta Çiğli ilçesindeki Katip Çelebi Üniversitesi İstasyonu’nun aynı anda yapılması gerektiği yönünde bir şart ortaya konulmuştur.  
İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevzuat gereği mevcut ihale edilmiş iş kapsamında Katip Çelebi İstasyonu’nun yapılması imkanı bulunmadığından bu iki istasyonun yapımlarının ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğini belirtmiş, Katip Çelebi İstasyonu’nun yapımı konusuna olumlu yaklaşıldığını ve yatırım programına alındığını yazılı olarak TCDD’ye iletmiştir.
Ancak, her şeyi hazır durumdaki Lale İstasyonu’nun yapımına başlanması talebimiz geri çevrilmiştir.
136 kilometrelik hat üzerindeki 41 istasyonu tek tek inşa edip günümüz rakamlarıyla milyarları bulan yatırımı hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi iki yeni istasyon daha yapacak güce ve iradeye sahiptir.
Kaldı ki TCDD yöneticilerinin Katip Çelebi Üniversitesi öğrencilerinin ulaşımı konusundaki hassasiyetini (!) anlayışla karşılıyor, yapımını hızla sürdürdüğümüz 11 km’lik Çiğli Tramvayı güzergahının üniversitemize hizmet verecek şekilde planlandığını da kendilerinin dikkatine sunuyoruz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mürselpaşa Karayolu alt geçidinin inşası için de 14.02.2022 tarihinde yer teslimi yapmıştır. Proje aktif olarak çalışan 5 tren hattının altından geçmektedir. İşin yer tesliminden sonra TCDD 3. Bölge Müdürlüğü ile toplantı yapılmış, toplantıda hat içindeki alternatif kapatma seçenekleri görüşülmüştür. Toplantı sonucunda TCDD’ye 04.03.2022 tarihli yazımızda işin süresinde kesintisiz ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi için alternatifler sunulmuştur.
Söz konusu yazıya istinaden TCDD 14.03.2022 tarihli yazı ile hatların bazılarının kapatılabileceğini bazılarının da kapatılmadan askıya alınarak imalatların yapılabileceğini iletmiştir. Bununla ilgili idaremizden proje istenmiştir. Gerekli revize proje işlemleri devam etmektedir.
Bir devlet kurumu açıklaması değil, siyasi deklarasyon niteliği taşıyan, TCDD antetli metni, ülkemizdeki kutuplaştırıcı yönetim anlayışının geldiği noktanın son derece vahim bir örneği olarak görüyoruz.
166 yaşındaki TCDD çatısı altında yazıldığına inanmak istemediğimiz “Kamuoyuna duyuru” başlıklı açıklamadaki son cümleye de kurumsal değerlerimiz, devlet anlayışımız gereği cevap vermeyi gereksiz buluyoruz.
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

5 saat önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

6 saat önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

10 saat önce

Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor

Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...

11 saat önce

Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...

11 saat önce

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

13 saat önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

13 saat önce

İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...

13 saat önce

Başkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...

1 gün önce

Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi

Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...

1 gün önce

'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...

1 gün önce

Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...

1 gün önce