İzmir’de BM Kalkınma Programı ile uzun vadeli iş birliği kararı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) Türkiye’deki Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ve beraberindeki heyeti ağırladı. UNDP ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen projelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunulan toplantıda, önümüzdeki dönem için uzun vadeli iş birliğine dayalı planlama yapılmasına karar verildi.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) Türkiye’deki Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ve UNDP İzmir Bölge Koordinatörü Güvenç Küçüktok, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti. Toplantıda, UNDP ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü projelerle ilgili bilgi ve fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca önümüzdeki dönemdeki iş birliklerinin uzun vadeli bir planlamaya dayalı olarak yapılmasına karar verildi. UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton UNDP ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği yaptığı “Yarının Köyleri”, “Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri” ve Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projelerinin İzmir’de başarılı bir şekilde uygulandığını belirterek bu çalışma kültürünün devam etmesini istediğini ifade etti.
Tugay’dan iş birliği mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, UNDP ile Belediye arasındaki iş birliğini çok önemsediğini belirterek, “Önümüzdeki dönemde UNDP’nin öncelikleri ile kentin ihtiyaçlarını göz önüne alarak belirlenecek projelerden oluşan çok yıla dayalı bir plan hazırlanmasını önemsiyorum. Projelerin bu plan dâhilinde uygulanması iki kurumun kaynaklarının daha verimli kullanılmasını da sağlayacaktır” dedi.

Tugay, önümüzdeki dönemde özellikle tarımsal üretimin artırılması, gençlerin ve kadınların üretime katılmasının sağlanması, kırsal bölgelerdeki sosyal yaşamı güçlendirmek gibi pek çok alanda UNDP ile birlikte ortak proje yürütülebileceğini sözlerine ekledi.
Vinton: “İş birliğine hazırız”
UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ise İzmir’deki uygulamaları diğer kentlerin de örnek aldığını, önümüzdeki dönemde İzmir için uzun vadeli ve adım adım ilerleyecek bir iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay’dan Singapur’a İEF ve EXPO 2027 daveti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Singapur’un Ankara Büyükelçisi Li Peng Kok ve...
Başkan Tugay'dan 'YENİ Parti' açıklaması: Olumsuz...
YENİ Parti'nin açılmasının ardından gözler, CHP'den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nde finale yükseldi!
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Kadınlar Milletler Ligi (VNL) yarı finalinde Çin'i 3-0...
Yerel Haberleri
TümüZübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği
Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
