İzmir’de Karadeniz rüzgarı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği 11'inci Hamsi Şenliği’ne katıldı. Birçok farklı kültürün İzmir’de barış ve huzur içerisinde yaşadığını belirten Tugay, farklılıkların kente zenginlik kattığını söyledi. Başkan Tugay’ın Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen 5 teğmen ile ilgili çağrısı ise vatandaşlardan büyük destek gördü.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu’nun (EKAF) düzenlediği 11'inci Hamsi Şenliği’ne katıldı. İnciraltı Rekreasyon Alanı'nda düzenlenen etkinliğe, Başkan Tugay’ın yanı sıra Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, EKAF Genel Başkanı Dursun Ali Özkan ile yurttaşlar katıldı. Bahardan kalma bir günü, hamsi şenliğinde geçirmek isteyen İzmirlilerin doldurduğu alanda, Karadeniz müzikleri eşliğinde horon oynandı. Başkan Tugay da horon oynayanlara eşlik etti.
“Şehrimize kültürünüzle zenginlik katıyorsunuz”
Programda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmirlilerin güzel bir hafta sonu geçirmesini diledi. Kültürel zenginliğin önemine de değinen Tugay, “Ağız tadınız bozulmasın. Yaklaşık 300 bin Karadenizli, İzmir’de yaşıyor. Sizlerin varlığı bizler için zenginlik. Ülkemizin her bir köşesinden yurttaşlar, İzmir’de yaşıyor. Hepiniz bizim için çok kıymetlisiniz. Kültürünüzle beraber, gelenek ve göreneklerinizle beraber burada, şehrimize güzellikler, zenginlikler katıyorsunuz. Bizim de üzerimize düşen, tüm yurttaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için çalışmaya devam etmek. İzmir’in bir özelliği var. Kim nereden gelmiş olursa olsun, hepsi İzmirli oluyor. Hepsi dostluk, kardeşlik ve hoşgörü içerisinde bu kentte yaşıyor. Biz İzmir’i böyle seviyoruz. Buradan Karadeniz’in tüm güzel insanlarına selam olsun” dedi. EKAF Genel Başkanı Dursun Ali Özkan da Başkan Tugay’a şenliğe katıldığı için teşekkür etti.
Yurttaşların taleplerini dinledi
Başkan Tugay, şenlik kapsamında alanda stant açan esnafla da sohbet etti. İkram edilen ürünleri tadan Tugay, alışveriş de yaptı. Başkan Tugay, yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Bol bol fotoğraf çeken, özellikle çocuklarla yakından ilgilenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, vatandaşların taleplerini dinledi, sorunların çözümü için ilgili birimlere bilgi verdi.
Tugay’ı alnından öptü
Başkan Tugay, programdan ayrılırken bir yurttaş Başkan Tugay'a Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilen 5 teğmenin İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında çalışması için çağrıda bulunmasına teşekkür ederek, “Yaptığınız çağrıdan dolayı sizi alnınızdan öpmek istiyorum” diyerek, Başkan Tugay’ı alnından öptü.
Güzel havada şenliğin tadını çıkardılar
İzmirliler de güzel havayı fırsat bilerek, şenliğin tadını çıkardı. Ücretsiz olarak dağıtılan hamsileri yiyen yurttaşlar, konser ve etkinliklerle hafta sonuna renk kattı. Goril kostümü giyen bir kişi de ilgi odağı oldu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Rüzgârı arkasına alan gençler denizle buluşuyor
Datça’nın dünyaca ünlü rüzgârı geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için esiyor. Datça Belediyesi...
İzmiriler Bi Hayat Fest’te dayanışma rüzgarı estirdi!
Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde Büyükpark’ta düzenlenen “Bi Hayat Fest”, SMA Tip 1 hastası...
AKP'li Karadeniz seçilmiş başkan gibi sokağa indi, dua...
Tutuklanan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı CHP'li Hakan Bahçetepe'nin yerine AKP meclis üylerinin...
Yerel Haberleri
TümüBuca’da fırınlara sıkı denetim
Buca Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamul üretim noktalarında hijyen, gramaj ve...
Bayraklı’da 3 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği
Bayraklı Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında...
Torbalı’nın Kurtuluşunun 104. Yılına Özel Satranç Turnuvası
Geniş katılımla gerçekleştirilen organizasyon, hem sporcuların hem de ailelerinin yoğun ilgisini...
Bir ihbarla gittiler, yeni bir hayatın ilk anlarına tanık...
İzmir’de bir ihbar üzerine, verilen adrese giden itfaiye paramedikleri, hastaneye nakli için...
Konak Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve...
Yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan Konak Belediyesi, ilkokul...
İzmir tarımında akıllı sayaç devrimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele kapsamında tarımsal sulamada 30 milyon liralık...
Bornova Belediyesi’nden yıldırım müdahale
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürk Mahallesi Macera Parkı mevkiinde sökülen taşlar...
5 bin yıllık Liman Tepe’de yeni keşif: Taş kanallarla...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Liman Tepe kazılarında yaklaşık 5 bin yıllık...
Eylül coşkusu yarı maratonla taçlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası 9 Eylül İzmir...
Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ turlarına yoğun ilgi
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ turlarının ilk...
95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sekizinci gün de dolu...
95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sekizinci gününde İzmirli Kahve ve İZMAR stantları yoğun ilgi...
Semicenk ve “İki Kişilik Oyun” ile fuarda sanat dolu gece
95’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sekizinci gününde Kültürpark, Semicenk’in şarkıları ve...