BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel İzmir’de Yaşlı Hakları ve Sosyal İçerme Çalıştayı

İzmir’de Yaşlı Hakları ve Sosyal İçerme Çalıştayı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve Aynı Hedefe Yürüyenler Grubu tarafından düzenlenen “Yaşlı Hakları ve Sosyal İçerme Çalıştayı” sona erdi. Çalıştay çıktıları rapor haline getirilerek politika yapıcılar, bakanlık ve yerel yönetim temsilcilerine sunulacak.

0Yorumlar
İzmir’de Yaşlı Hakları ve Sosyal İçerme Çalıştayı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve Aynı Hedefe Yürüyenler Grubu tarafından Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen “Yaşlı Hakları ve Sosyal İçerme Çalıştayı” sona erdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi adına çalıştaya Başkan Danışmanı Melih Yalçın katıldı. Ege Üçüncü Yaş Dostluk Korosu’nun konseri ile başlayan ilk günün programı Prof. Dr. Veliettin Kalınkara'nın 100 Fotoğraf ile Türkiye'den Yaşlı Portreleri sunumu ile devam etti. Açılış konuşmalarını ise Prof. Dr. Oya Hazer, Aynı Hedefe Yürüyenler Grubu adına Mustafa Cengiz Çöğelli ve İzmir Kent Konseyi adına Dr. Nuri Seha Yüksel yaptı. İzmir Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nuri Seha Yüksel, konsey olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, söz konusu anlamlı ve özel etkinlik için tüm katılımcılara teşekkür etti.

Rapor haline getirilecek

Açılış konuşmalarının ardından programın bilimsel oturumlarına geçildi. Dr. Nurgül Kocakoç'un konuşmacı olduğu "Yaşlı Hakları", psikolog Mevlüt Ülgen'in konuşmacı olduğu "Yaşlıya Yaklaşım ve Sosyal İçerme", Mustafa Cengiz, Aysel Eren ve M. Osman Tartılacı'nın konuşmacı olduğu "Sağlıklı Yaşlanma Egzersizleri" uygulamalı konferansı ile ilk günün programı yaklaşık 200 katılımcının katkısıyla sona erdi. Çalışayın ikinci gününde ise konusunda uzman ve yaşlılar ile çalışan 120 dolayında akademisyen, uzman ve STK temsilcisi ile altı çalışma grubu altında çalışma yürütüldü. Çalıştay çıktıları rapor haline getirilerek politika yapıcılar, bakanlık ve yerel yönetim temsilcilerine sunulacak.

Ege Geriatri Derneği Genel Sekreteri, İzmir Kent Konseyi Sağlıklı Yaşlanma ve Yaşlı Politikaları Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı psikolog Mevlüt Ülgen, çalıştaya emeği geçen akademisyenlere, uzmanlara, katılımcılara, Ege Üçüncü Yaş Üniversitesi Dostluk Korosu’na teşekkür ederek “Ayrıca katkıları ve destekleriyle çalıştayın gerçekleşmesini sağlayan başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç olmak üzere Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Melih Yalçın, Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar ve Kent Konseyi ve İzmir Büyükşehir Belediye çalışanı mutfak ekibimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Hak temelli yerel ve merkezi politikaların oluşturulması için

“Yaşlı Hakları ve Sosyal İçerme Çalıştayı” ile yaşlı bireylerin dışlanma riskini azaltan, sosyal içerme politikaları ve uygulamalarını yaşlı hakları ekseninde ele alan, aktif, sağlıklı ve başarılı yaşlanma konsepti çerçevesinde yaşlı bireylerin bağımsız, yerinde, sağlıklı yaşlanma olanak ve haklarını önceleyen, etkin kamusal hizmet ve çevrelere güçlü vurgu yapan, hak temelli yerel ve merkezi politikaların oluşturulmasına katkı sunulması amaçlanıyor.  



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı

Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...

8 saat önce

Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...

12 saat önce

İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...

12 saat önce

3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...

13 saat önce

Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...

13 saat önce

1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...

13 saat önce

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...

Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...

13 saat önce

Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...

13 saat önce

Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi

Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...

13 saat önce

Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor

Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...

14 saat önce

Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...

1 gün önce

Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...

1 gün önce