İzmir'deki parklar deprem toplanma alanı olarak düzenleniyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in afetlere karşı dirençli kent inşa etme vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, parklardaki kent mobilyalarını afet durumlarında halkın barınma, enerji ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yenilemeye başladı. İlk uygulama Bayraklı'daki Hasan Ali Yücel Parkı'nda yapıldı.
Elektrik kesintilerine karşı önlem
Park deprem sonrası ihtiyaçlara göre yenilendi. Afet anında elektrik, su, tuvalet, duş ve çamaşırhane gibi temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için gerekli alt yapı çalışmaları yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hasan Ali Yücel Parkı’na da üç modülden oluşan kent donatıları yerleştirdi. Kent donatılarında elektrik kesintilerine karşı güneş enerjisi sisteminin devreye geçirilmesi sağlandı. İhtiyaç duyulan malzemelerin depolanması için oturma birimlerinin altında kilitli depolar oluşturuldu. Depolara afet sonrası çadırlar kurulana kadar barınma amaçlı kullanmak üzere brandalar yerleştirildi.

Su, sağlık çantası ve battaniye var
İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Yeşil Alanlar Planlama Proje Şube Müdürü Müge Deniz Bal, İzmir depreminin ardından parkların ihtiyaçlarını yeniden gözden geçirdiklerini, buna uygun tasarımlar üretmeye başladıklarını söyledi. Yurttaşların günlük kullanımda konforunu artıran, acil durumlarda ihtiyaçlarını karşılayan kent mobilyalarını ilk olarak bu parkta kullanmaya başladıklarını ifade eden Müge Deniz Bal, “Hasan Ali Yücel Parkı’nda üç takımdan oluşan prototip mobilyalar bulunuyor. Kilitli depo haznesi var. Kilitli depo haznesinde acil ihtiyaçlara karşılık verebilecek su, acil sağlık çantası, battaniye gibi ürünler de yer alıyor. Enerjisini güneşten alan ve afet alnında olası bir elektrik kesilmesi sırasında elektrik hizmeti veren bir ünitemiz ve bu ünitede wi-fi bağlantısı var. Ayrıca engelli araçlarının şarjı da buradan sağlanabiliyor. Bu üniteleri deprem anında vatandaşlarımızı olumsuz hava koşullarından korumak için kapalı bir alan haline getirebiliyoruz” dedi. Bal, deprem parklarını İzmir genelinde yaygınlaştırmayı planladıklarını da aktardı.
Çok güzel düşünülmüş
Mahalle sakini Necati Yurdakul çalışmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Burada büyük bir felaket yaşandı. Bu felaketin izlerini silmek için en büyük desteği veren sayın Tunç Soyer ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu düzenleme de çok iyi düşünülmüş" dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir’de CHP il binası önünde toplanma yaşanıyor
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin mahkemenin verdiği “mutlak butlan” kararının ardından...
CHP Bursa İl Başkanı Yeşiltaş’tan “belediye önünde...
CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in...
Karşıyaka’daki afet toplanma alanları tek tek denetleniyor!
Karşıyaka’yı olası afetlere hazırlıklı hale getirmek için çalışmalarını sürdüren Karşıyaka...
Yerel Haberleri
TümüAK Partili Arslan'dan CHP'li Güleç'e: "Sahadaki çalışmayı...
CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç’in, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın...
CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası Rüzgarı Foça’da...
İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...
Bayraklı Tünelleri’ndeki tır yangını kısa sürede söndürüldü
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, Bayraklı Tünelleri’nin Çiğli istikametinde...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden reklam panoları...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Karşıyaka'da kaldırılan reklam panolarına ilişkin açıklama...
Karşıyaka’nın tarihi sağlık merkezinde restorasyon başladı
Karşıyaka Belediyesi, 1950’li yıllarda inşa edilen ve ‘korunması gerekli taşınmaz kültür...
Bayraklı’da Avrupa Hareketlilik Haftası renkli...
Bayraklı’da 7’den 70’e vatandaşlar Avrupa Hareketlilik Haftası için bir araya geldi. Turgut Özal...
Buca’da kaçak atık dökümüne karşı kurumlar arası güç birliği
Buca Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Atık Yönetimi Koordinasyon Toplantısı’nda...
Kavacık Üzüm Festivali bu sene de çok beğenildi
Emeğin, üretimden gelen gücün ve dayanışmanın marka ismi 14’üncü Kavacık Üzüm Festivali, yoğun...
Gökçealan Coğrafi İşaretli Osmancık Üzümü İle Şenlendi
Efes Selçuk’un coğrafi işaretli tarımsal zenginliği Osmancık üzümünü daha geniş kitlelere...
Başkan Mutlu, gençlerle yapay zeka atölyesinde buluştu
Konak Belediyesi, gençlerin yapay zeka teknolojilerini doğru ve verimli kullanmalarını...
Elektrikli araçta Büyükşehir modeli
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 100 elektrikli araçtan oluşan filosu bugüne kadar 7,5 milyon...
Bornova’da hizmet sokakta şekilleniyor
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Ortak Akıl ve Yerinde Çözüm" ilkesiyle başlattığı saha...