İzmir Depolama ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından ilk kez düzenlenen Logistech–Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı. Fuara gösterilen ilgiden çok mutlu olduğunu ve heyecan duyduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer fuarın sektörü canlandıracağını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından ilk kez düzenlenen Logistech–Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı başladı. 29 Eylül-1 Ekim 2022 tarihlerinde Fuar İzmir’de yapılan Logistech'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğindeki açılışına Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi, Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Ege İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Karataş, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve yurt dışından gelen satın alma heyetleri katıldı.
“Bu fuar bir kalp masajı”
Fuara gösterilen ilgiden çok mutlu olduğunu ve heyecan duyduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Lojistik dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden biri. 2021 yılı sonunda 5,5 trilyon doları aşan sektörün 2026 yılında 6,9 trilyon dolara ulaşması öngörülüyor. Coğrafi konumu ve bir liman kenti olmasıyla doğal bir lojistik merkez olan İzmir, bu büyümeden payını almak zorunda. Nasıl ki kalp hayatını devam ettirebilmek için yaşamını sürdürebilmek için vücudun bir bölgesinden aldığı kanı diğer tarafa pompalıyorsa, lojistik sektörü de işte o kalp vazifesini gören bir sektör. Bu fuar da bir kalp masajı aslında. Diliyorum ki bu fuar yaratacağı imkanlarla sektöre taze kan pompalayacak” dedi.
“İzmir'in karakteri”
Limanları canlandırmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Alsancak’tan Aliağa’ya İzmir'in tüm limanlarını canlandırmak zorundayız. Limanların büyümesi, sadece İzmir’in değil tüm ülkemizin gelişmesi anlamına geliyor. Kemalpaşa’da kurulacak lojistik merkezi, Ege Bölgesi ve limanımız arasında önemli bir ikmal noktası olarak işlev görecek. Bu merkezi daha işlevli hale getirmek için Belediyemiz raylı sistemler başta olmak üzere çeşitli ulaşım seçenekleri üzerinde büyük bir titizlikle çalışıyor. İzmir’in ülkemizin lojistik merkezi haline gelmesini istiyorsak, 'Bir Kuşak Bir Yol' projesinde Batı’ya açılan kapı olmayı arzu ediyorsak, bugün bu fuarımızda olduğu gibi birlikte hareket etmekle yükümlüyüz” dedi.

İzmir, Avrupa Ödülü ile önemli bir ivme yakaladı
İzmir'in Avrupa Ödülü aldığını hatırlatan Başkan Tunç Soyer, “13 yıl sonra ilk kez Türkiye'ye bu ödülü İzmir getirdi. İzmir önemli bir ivme yakaladı. Bu ivmeyi ileriye taşımalıyız. Göreceksiniz, bu ortak çabamız, ekonomik krizin içindeki vatandaşlarımızın refahını büyütmek için çok önemli sonuçları da beraberinde getirecek” diye konuştu.
Öztürk: “Neler olacağını tahmin ediyorsunuz umarım”
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Belediye Başkanım size ve ekibinize çok teşekkür ediyorum. Ekmeğimizi kazandığımız bu sektör için yapılmış en güzel fuar. Bu fuar bu kadar ilklerle başlıyorsa ileride neler olacağını tahmin edin. Fuarın şimdiden uluslararası boyut kazandığını da düşünüyorum. Başkanım bizimle beraber olun. Bu çabalarla lojistikle anılan bir şehir yaratacağız” dedi.
Erşen: “İzmir Türkiye'nin batıya açılan gerçek yüzü ve kapısıdır”
İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Erşen, İZDENİZ'e dair bilgilendirmelerde bulundu. Fuarın önemi ve İzmir'in lojistikteki yerine vurgu yapan Erşen, “İzmir Türkiye'nin batıya açılan gerçek yüzü ve kapısıdır” dedi.
Başkan Tunç Soyer ile beraberindeki heyet, açılışın ardından katılımcıların stantlarını ziyaret etti. Ziyaretçiler için LÖSEV'e bağış yapan bir firma, Başkan Soyer'e bez bebek hediye etti.
Kente ve ülkeye katkı
Logistech fuarı ile birlikte İzmir’in Akdeniz çanağında bir ticaret ve lojistik merkezi haline gelmesi, uluslararası bir liman kenti olması, bu sayede deniz ve kara yoluyla ticaret yapan sektörlerin geliştirilmesi ve istihdamın desteklenmesi hedefleniyor. Fuara çok sayıda kara, deniz, hava ve demir yolu lojistik firmaları, liman işletmecileri, depolama, prefabrik üretim ve soğuk zincir, bilgi teknolojileri ve otomasyon firmaları, e-ticaret servis sağlayıcıları, kamyon, çekici, forklift gibi taşıma araçları firmaları, yük taşıma ekipmanları, banka, sigorta ve gümrükleme, akaryakıt firmaları, sektöre dönük hizmet veren sivil toplum örgütleri ile yayıncı kuruluşlar katılıyor.
Lojistik sektörüne ait tüm tedarik ve ihtiyaç zincirinin bir arada olduğu fuarın yaratacağı sinerji ile İzmir’in ve Ege’nin lojistik performansı artacak. Fuarın denizcilik ve lojistik sektöründe kente ve ülkeye yeni yollar açması ve ekonomiye katkı sağlaması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Interfresh Eurasia üçüncü kez İzmir’de sektörü buluşturdu
Türkiye’nin yaş meyve sebze sektörünün önemli uluslararası buluşmalarından Interfresh Eurasia...
Akhisar’daki Vahşi Depolama Alanı Lavanta Bahçesi Olacak
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar’da yıllardır çevre ve halk sağlığı açısından sorun...
'Kültürpark 90 Yaşında' sergisi kapılarını açtı
İzmir’in kalbi Kültürpark’ın kuruluşundan günümüze 90 yıllık mirasını anlatan “Kültürpark 90...
Yerel Haberleri
TümüAK Partili Arslan'dan CHP'li Güleç'e: "Sahadaki çalışmayı...
CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç’in, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın...
CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası Rüzgarı Foça’da...
İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...
Bayraklı Tünelleri’ndeki tır yangını kısa sürede söndürüldü
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, Bayraklı Tünelleri’nin Çiğli istikametinde...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden reklam panoları...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Karşıyaka'da kaldırılan reklam panolarına ilişkin açıklama...
Karşıyaka’nın tarihi sağlık merkezinde restorasyon başladı
Karşıyaka Belediyesi, 1950’li yıllarda inşa edilen ve ‘korunması gerekli taşınmaz kültür...
Bayraklı’da Avrupa Hareketlilik Haftası renkli...
Bayraklı’da 7’den 70’e vatandaşlar Avrupa Hareketlilik Haftası için bir araya geldi. Turgut Özal...
Buca’da kaçak atık dökümüne karşı kurumlar arası güç birliği
Buca Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Atık Yönetimi Koordinasyon Toplantısı’nda...
Kavacık Üzüm Festivali bu sene de çok beğenildi
Emeğin, üretimden gelen gücün ve dayanışmanın marka ismi 14’üncü Kavacık Üzüm Festivali, yoğun...
Gökçealan Coğrafi İşaretli Osmancık Üzümü İle Şenlendi
Efes Selçuk’un coğrafi işaretli tarımsal zenginliği Osmancık üzümünü daha geniş kitlelere...
Başkan Mutlu, gençlerle yapay zeka atölyesinde buluştu
Konak Belediyesi, gençlerin yapay zeka teknolojilerini doğru ve verimli kullanmalarını...
Elektrikli araçta Büyükşehir modeli
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 100 elektrikli araçtan oluşan filosu bugüne kadar 7,5 milyon...
Bornova’da hizmet sokakta şekilleniyor
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Ortak Akıl ve Yerinde Çözüm" ilkesiyle başlattığı saha...