BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel İzmir Devrim Şehidini unutmadı. Kubilay ve arkadaşları Me...

İzmir Devrim Şehidini unutmadı. Kubilay ve arkadaşları Menemen'de anıldı

Kubilay Koşusu başladı.

İzmir’in Menemen ilçesinde 90 yıl önce Cumhuriyet karşıtı güçler tarafından katledilen Asteğmen Kubilay ve arkadaşları bir kez daha anıldı.

0Yorumlar
İzmir Devrim Şehidini unutmadı. Kubilay ve arkadaşları Menemen'de anıldı
İzmir’in Menemen ilçesinde 90 yıl önceki kanlı ayaklanmada Cumhuriyet karşıtı güçler tarafından katledilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki yine unutulmadı. Yıldıztepe Şehitliği’nde düzenlenen resmi tören Kubilay Anıtı’na çelenk bırakılarak başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kubilay ailesiyle anı fotoğrafı çekildi. Tören şehitlerin mezarlarına karanfil bırakılmasıyla sona erdi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Menemen Belediye Başkan Vekili Deniz Karakurt ile diğer ilçe belediye başkanları, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Eray Ercan ve İzmirliler katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapan Topçu Yüzbaşı Melih Pekbardakçı “Devrim şehidi Kubilay, Cumhuriyet’i ve Atatürk’ü korumak için boynunu vermiş ama boyun eğmemiştir. Kubilay olmak birçok değerin simgesidir. Kubilay olmak vatanseverliktir. Atatürk ilke ve inkılaplarından ödün vermemektir. Kubilay olmak, asla boyun eğmemektir. Kubilay olmak karanlık yerine aydınlığı, dogmaların yerine bilimselliği ve akılcılığı seçmektir” dedi.



“İzmir, Cumhuriyetin yılmaz savunucusu olmaya devam edecek”

Günün önemine dair bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Tarih, Menemen olayını gerçekleştirenleri, demokrasinin, Cumhuriyetin, yani halkın düşmanları olarak, Cumhuriyet’i yıkmaya çalışanların karşısında dimdik duran Asteğmen Kubilay’ı, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’yi ise devrim şehitleri olarak yazdı. Kubilay’ı şehit eden ve ‘Cumhuriyet bitmiştir’ diyerek halk düşmanlığı yapan zihniyete karşı Cumhuriyet’i muhafaza etmeye ve ikinci yüzyılına doğru emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Kurtuluş mücadelesini başlatan ve bu mücadelenin zafere ulaştığı İzmir, 90 yıl önce Kubilay’ın şahsında özgür ve bağımsız bir ülke olmayı kabul etmeyenlerin karşısında durarak Cu mhuriyetimiz ve kazanımlarına sahip çıkmıştır. İzmir o gün olduğu gibi bugün de demokrasinin ve Cumhuriyetimizin yılmaz savunucusu olmaya ve bu değerleri ileriye taşıma kararlılığına sahiptir” diye konuştu.



Kubilay Koşusu başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği Şehit Asteğmen Kubilay Yol Koşusu ise pandemi nedeniyle 21-28 Aralık tarihlerinde sanal ortamda yapılıyor. Kazananlar, 28 Aralık 2020 tarihindeki #bizkoşarız platformu üzerindeki koşu sıralaması listesi esas alınarak belirlenip 4 Ocak 2021 günü açıklanacak.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...

Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...

14 saat önce

Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...

18 saat önce

Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...

Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...

18 saat önce

Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği

Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....

18 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...

18 saat önce

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

2 gün önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

2 gün önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

2 gün önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

2 gün önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

2 gün önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

2 gün önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

2 gün önce