BIST 100 13.831,09 %0,38 Altın 6.628,82 ₺/gr %0,48 Bitcoin $64.511 %1,01 Dolar 47,72 ₺ %0,01 Euro 55,13 ₺ %0,11 Sterlin 64,48 ₺ %0,10 Gümüş 97,87 ₺/gr %0,31 Ethereum $1.896,42 %1,32 İsviçre Frangı 58,93 ₺ %0,26 Kanada Doları 34,21 ₺ %0,03 Avustralya Doları 33,67 ₺ %0,17 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,02 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %1,29 Çin Yuanı 7,07 ₺ %0,06
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda yazın en serin ziyafeti

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda yazın en serin ziyafeti

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda kavurucu yaz sıcaklarına karşı hayvanlar için özel serinleme programı uygulanıyor. Buz kalıpları içinde hazırlanan meyve ve etler, havuz keyfi ve davranış zenginleştirme etkinlikleri sayesinde park sakinleri hem serinliyor hem eğleniyor. Ortaya çıkan renkli görüntüler ise ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

0Yorumlar
İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda yazın en serin ziyafeti

İzmir'de yaz sıcakları etkisini artırırken, İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın sakinleri serinlemenin en eğlenceli yolunu keşfetti. Kimi pençesiyle buz kalıplarını kırdı, kimi hortumuyla havuzun keyfini çıkardı, kimi de buzun içine saklanan ödülüne ulaşmak için dakikalarca uğraştı. Ortaya, ziyaretçileri hem şaşırtan hem de gülümseten renkli görüntüler çıktı. 425 bin metrekarelik alanda 130 türden yaklaşık 1.800 hayvana ev sahipliği yapan parkta yaz ayları, sadece gölgede dinlenerek değil; oyun, serinlik ve davranış zenginleştirme etkinlikleriyle geçiriliyor.

Buz kalıplarındaki lezzete ulaşmak için çabaladılar

Parkın sakinlerinden aslanlar ve kaplanlar, buz kalıplarının içine yerleştirilen etlere ulaşabilmek için sabırla mücadele etti. Ayılar ise güçlü pençeleriyle buz kalıplarını ustalıkla kırarak içlerindeki elma, muz ve havuçları afiyetle yedi. Kendileri için hazırlanan buzlu meyveleri iştahla tüketen lemurlar, ziyaretçilerin de ilgi odağı oldu. Yazın tadını en çok çıkaranlardan biri de fil ailesiydi. Baba Winner, anne Begümcan ve yavruları İzmir, Deniz ile Ege, havuza girerek hem serinledi hem de ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı.

Hayvanların konforu için özel önlemler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Serkan Eğrilmez, küresel iklim değişikliğine bağlı olarak artan sıcaklıkların yalnızca insanları değil, hayvanları da etkilediğini belirterek, özellikle doğal yaşam alanları daralan yaban hayvanlarının bu durumdan daha fazla etkilendiğini söyledi. Parkta yaşayan hayvanların yaz aylarını daha konforlu geçirebilmesi için çeşitli önlemler aldıklarını ifade eden Eğrilmez, "Parkımızdaki yeşil alan miktarını artırıyoruz. Ağaçlarımız hem ortam sıcaklığını düşürüyor hem de hayvanlarımıza doğal gölgelik alanlar sağlıyor. Bunun yanında sıcak günlerde onlar için küçük ama keyifli sürprizler hazırlıyoruz. Günlük beslenme programlarında yer alan meyveleri soğutarak buz kalıpları haline getiriyor, bunları barınakların farklı noktalarına asıyor ya da saklıyoruz. Böylece hayvanlarımız hem serinliyor hem besleniyor hem de bu süreç onlar için eğlenceli bir etkinliğe dönüşüyor. Ziyaretçilerimizin bu anları ilgiyle izlemesi de bizi ayrıca mutlu ediyor" dedi.

Bilimsel beslenme, doğal davranışları destekliyor

Hayvanların gün boyu hareketsiz kalmasını istemediklerini belirten Eğrilmez, “Hazırladığımız buzlu meyveler de onların hareket etmelerini, beslenmelerini ve çevreleriyle etkileşim kurmalarını sağlıyor. Böylece yaban hayatındaki doğal davranışlarını sergileyebilecekleri bir ortam oluşturuyoruz" diye konuştu. Parkta bulunan tüm hayvanlar için türlerine, yaşlarına ve ihtiyaçlarına uygun bilimsel beslenme programları uyguladıklarını ifade eden Eğrilmez, “Ancak önemli olan sadece ne yedikleri değil, bu besinlerin nasıl sunulduğu. Bu nedenle beslenme programlarını farklı yöntemlerle zenginleştiriyoruz. Hayvanlarımız, barınaklarında kendileri için hazırlanan bilimsel diyetlerle beslenirken aynı zamanda doğal davranışlarını sergilemelerine olanak sağlayan etkinliklerle de destekleniyor” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

İzmir’de mezarlıklarda yeni dönem

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Mezar...

3 saat önce

Urla Belediyesi'nden bank üretiminde 10 milyon TL'lik...

Göreve geldiği günden bu yana mali disiplini esas alan yönetim anlayışıyla geçmiş dönemden kalan...

4 saat önce

Karşıyaka’da rehberli turlar yeni rotayla devam ediyor:...

Karşıyaka Belediyesi, Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında başlattığı rehberli turlara,...

5 saat önce

Konak’ta dikkat çeken istihdam hamlesi: Kadınlar...

Konak Belediyesi’nin kadın istihdamına ayrı bir pencere açacak Kaynak Operatörlüğü Kursu,...

6 saat önce

Efes Selçuk, Beach Flag Futbol Turnuvasına Ev Sahipliği...

İzmir FF Cup Beach Flag Turnuvası, Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde büyük bir heyecanla...

7 saat önce

İlkay Çiçek CHP'den istifa etti: "Partim tarafından...

Menderes Belediyesi'ne yapılan operasyonda tutuklanan Belediye Başkanı İlkay Çiçek CHP'den...

8 saat önce

Altındağ trafiğine büyük neşter

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Serintepe Mahallesi’nde (Kandere) kronikleşen trafik ve...

8 saat önce

Yuvamız İzmir’de veliler de çocuklar da mutlu

Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik Merkezlerinde aylık ücretin 2 bin 500 TL’ye düşürülmesi...

8 saat önce

Bornova Aktarma İstasyonu yenilendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aktarma İstasyonu’nda yaya ve ulaşım konforunu artırarak...

8 saat önce

Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...

Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...

1 gün önce

Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.

Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...

1 gün önce