BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel İzmir'in En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesi: “Forum Göztepe”

İzmir'in En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesi: “Forum Göztepe”

Alışveriş merkezi, rezidans, konut ve karma projeleriyle 25 yıldır ülkemizde ve dünyada 12 milyon metrekarelik proje inşa eden ve toplamda 8 milyar dolardan fazla yatırıma imza atan Turkmall, İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Forum Göztepe'nin lansman toplantısını gerçekleştirdi.

0Yorumlar
İzmir'in En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesi: “Forum Göztepe”
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eyüboğlu, Turkmall olarak sektörde 30'uncu kuruluş yılını kutladıklarını belirterek, Forum Göztepe'nin sosyal alanlar, alışveriş ve modern yaşamı bir arada sunacak örnek bir proje olduğunu söyledi.
İzmir ve Ege Bölgesi'ne özel önem verdiklerini kaydeden Eyüboğlu, “Turkmall olarak 2016 yılından bu yana kentsel dönüşüm ve karma projelere ağırlık verdik. Ülkemiz için önemli olan 6306 sayılı kentsel dönüşüm kanunu ile birlikte konut, sosyal tesisler ve işyerlerini kapsayan karma projelerle sektördeki yolculuğumuza devam ediyoruz. İzmir aktif fay hatlarının üzerinde ve deprem riski taşıyan bir şehir. Bunun yanı sıra; kentin yapı stoğu da yaşlı. İzmir'in yüzde 80 oranında dönüşmesi gerekiyor. Özellikle kent merkezinde bu sağlıksız konut stoğu daha çok dikkat çekiyor. İzmir'de yeni ve sağlıklı konutların inşaa edilmesi ve günün ihtiyacına cevap verecek nitelikli projeler yapılması gerekli. Asıl işimiz yaşam alanları yaratmak. Bundan sonra da İzmir'de önemli karma konseptli projeleri yaşama geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

1 MİLYAR LİRALIK DEV KENTSEL DÖNÜŞÜM YATIRIMI
Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eyüboğlu, İzmir'in kentsel dönüşüm konusunda acilen harekete geçmesi gerektiğini ve bir özel şirket olarak İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm projesini yaşama geçireceklerini söyledi.
Forum Göztepe markasıyla Esentepe mahallesindeki toplam 200 bin metrekarelik alanda 1 milyar liralık yatırımla kentsel dönüşüm projesi hazırladıklarını dile getiren Eyüboğlu, şu bilgileri verdi: “İzmir'de herkes tarafından kabul gören Forum Bornova markasının ardından şimdi de karma bir proje olan Forum Göztepe'yi İzmirliler'le buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Burası bizim açımızdan çok değerli bir proje, çünkü yalnızca Avm ve konut inşa etmeyeceğiz. Meydanı, sokağı ve sosyal donatılarıyla yeni bir yaşam merkezi oluşturacağız. İzmir'in ihtiyaçlarına cevap verecek, modern mimariye sahip ve sağlam zemin üzerinde kuracağımız projede bin 450 konut olacak. Ticari alanlar, ofis alanları sosyalleşebileceğiniz mekanlar, her daire için bir kapalı otopark gibi pek çok özelliği bir arada sunacağız. Forum Göztepe, hem çevre yoluna hem de metroya ve sahile yakın bir konumda olmasıyla ulaşım avantajı da sunuyor”

KENTSEM DÖNÜŞÜM BİR KURTULUŞ MÜCADELESİDİR
Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, deprem kuşağında bulunan İzmirde yüzde 70'in üzerinde riskli yapı bulunduğunu belirterek kentsel dönüşüm konusunun bir kurtuluş mücadelesi olarak değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

İsmail Kahraman, “Sağlıksız konut stoğu hem can hem de mal güvenliği açısından ciddi bir risk oluşturuyor. Bu nedenle kamu, özel sektör ve vatandaşlar ele ele vererek kentsel dönüşüm konusunda uzlaşı içinde çalışmaların sürdürülmesi gerekiyor. Dönüşümün adeta yeni bir kurtuluş mücadelesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Beton, çimento ve cam gibi malzemelerde yüzde 300 civarında yaşanan fiyat artışları sektörde bir takım sıkıntılara neden oldu. Bu sürece rağmen İzmir'e böylesi örnek bir projeyi kazandıran Turkmall'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HERKESİ PROJEYE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUM
Esentepe mahallesindeki vatandaşların hak kaybına ve mağduriyete uğramamaları için yola çıktıklarını söyleyen Esentepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Cengiz Aktaş ise, projenin son aşamaya geldiğini vurgulayarak yerel yönetimlere, Turkmall'a ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.



Forum Göztepe'nin klasik bir kentsel dönüşüm projesi olmadığını ifade eden Aktaş, Esentepe'nin sosyal ve çevresel anlamda da önemli bir kazanıma sahip olacağını; çocukların geleceği için herkesin bu projeye sahip çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda Şehir Planlama Uzmanı Ayda Maç ve projenin Mimarı Güray Kulaç da, Forum Göztepe'nin bölgesiyle bütüncül, insan odaklı yapısını anlatan, mimari, teknik ve sosyal donatıları hakkında bilgi veren ayrıntılı görsel sunumlar gerçekleştirdi.

Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eyüboğlu da etkinliğin sonunda Cengiz Aktaş'a bir teşekkür plaketi sundu. Eyüboğlu, 11 yıldır windsurfle uğraşan, 3 Dünya, 1 Avrupa şampiyonluğu bulunan 4 adet de Türkiye şampiyonluğu olan 15 yaşındaki TAKEV öğrencisi Elif Ercan'a da Turkmall'un sponsorluk desteği vereceğini de müjdeledi.
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor

Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...

8 saat önce

Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...

9 saat önce

Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor

Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...

9 saat önce

Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu

Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...

10 saat önce

İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı

İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...

11 saat önce

Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...

12 saat önce

Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor

Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....

13 saat önce

Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası

Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...

13 saat önce

Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı

Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...

1 gün önce

Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...

1 gün önce

Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...

1 gün önce

Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...

1 gün önce