İzmir Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’ne katıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kruvaziyer turizmi potansiyelini arttırmak için önemli bir adım daha atarak Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’ne (CLIA) üye oldu. Üyelik sayesinde İzmir, kruvaziyer turizminde karar verici olan kruvaziyer firmaları, limanlar ve destinasyonların yer aldığı ağlara dâhil oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, birlik üyeliğinin turizm alanında İzmir’in yıldızını daha da parlatacağını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve gelmesinin ardından yapılan çalışmalar, ikili görüşmeler ve bağlantılarla yıllar sonra kente gelen kruvaziyerlerin ardından bir iyi haber daha geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kruvaziyer turizmi potansiyelini arttırmak için önemli bir adım daha atarak Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’ne (CLIA) üye oldu. Üyelik sayesinde İzmir, kruvaziyer turizminde karar verici olan kruvaziyer firmaları, limanlar ve destinasyonların olduğu ağlara katıldı.
İzmir’in yıldızı parlayacak
İzmir’i turizmde bir dünya kenti haline getirmek için birçok önemli adım attıklarını ve çalışmalarının meyvelerini almaya başladıklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; “6 yıl aradan sonra kente yeniden kruvaziyer gemilerinin gelmesini sağladık ve Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Konseyi ve Dünya Turizm Kentleri Federasyonu olmak üzere uluslararası ağlara üye olduk. Ev sahipliği yaptığımız uluslararası etkinlikler, turizm alanında aldığımız ödüller ile kentimizin adını dünyaya duyurduk. Şimdi bir önemli adım daha atıyoruz. Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’ne üye olmamız turizm alanında İzmir’in yıldızını daha da parlatacak” dedi.

CLIA yılda 30 milyon yolcuya hizmet veriyor
Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği (CLIA), Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Asya ve Güneydoğu Asya Adaları'nı temsil eden dünyanın en büyük gemi seyahati endüstrisi ticaret birliği olma özelliğini taşıyor. Seyahat acenteleri, global kruvaziyer firmaları, pazarlama iştirakleri ile her geçen yıl büyüyerek hizmet vermeye devam ediyor. 55’ten fazla kruvaziyer hattının üye olduğu CLIA, küresel yolcu kapasitesinin yüzde 95’ini temsil ediyor. Kruvaziyer şirketlerinin ana tedarikçileri ve ortakları olan 350'den fazla yönetici ortağı olan CLIA, limanlar ve destinasyonlar, gemi geliştirme, tedarikçiler ve iş hizmetleri de dâhil olmak üzere, gemi yolculuğunun başarılı bir şekilde yürütülmesinde önemli bir rol oynuyor. CLIA yılda 30 milyon yolcuya hizmet veriyor.
Kruvaziyer turizmi için neler yapıldı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kruvaziyerlerin İzmir’e geldiği ilk 3 ay içerisinde İzmir Limanında bando ve zeybeklerle karşılama ve uğurlama törenleri yaptı. İzmir Limanında bulunan Turizm Bilgilendirme Ofisinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Büyükşehir Turizm Şube Müdürlüğü personeli görev alarak turistlere şehir haritası ve bilgilendirici broşürler dağıttı.

Kent için yürüyüş rotalarında gerekli düzenlemeler yapıldı ve yürüyüş rotalarının broşürleri (İngilizce ve Almanca) hazırlanarak turistlere ücretsiz sunuldu. Limanda ücretsiz internet hizmeti verildi.
Belediye bünyesinde oluşturulan turizm zabıtası ekipleri ve esnaf odalarıyla iş birliği yapılarak liman bölgesinde yapılan hanutçuluk faaliyetleri engellendi.
Bu çalışmalarla İzmir Limanına 2022’de 29 kruvaziyer ve 47 bin 424 turist, 2023’te 31 kruvaziyer ve 38 bin 494 turist geldi. 2024 yılı için 72 kruvaziyer rezervasyon yaptırdı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ege'ye kruvaziyer ile turist akını!
Aydın Kuşadası, 4 kruvaziyer gemisiyle gelen 6 bin turisti misafir etti. İtalya bayraklı "Aida...
İzmir’in 7 aylık kruvaziyer turizmi bilançosu paylaşıldı!
İzmir, Çeşme ve Dikili limanları, 2026'nın ilk 7 ayında 90 bin 907 kruvaziyer yolcusunu konuk...
İzmir'in kruvaziyer turizminde artış: 75 bin yolcu...
İzmir'de kruvaziyer turizmi 2026'nın ilk yarısında da büyümeye devam etti. Limanlara yanaşan gemi...
Yerel Haberleri
TümüHarf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı
Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...
Karşıyaka’da kayıt dışı işletmelere sıkı denetim
Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak iş yerlerine yönelik denetimlerini...
Buca’da “Her Güne Bir Atık” seferberliği
Buca Belediyesi’nin okullarda sürdürdüğü “Her Güne 1 Atık Projesi” kapsamında evlerinde...
Bornova’da muhtarlara destek enerjiye yatırım
Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında...
ESHOT’un çevreci filosu COP31 için Antalya’da
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım...
Başkan Sengel: “Sayıştay Raporları Üzerinden Siyaset...
Efes Selçuk Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı Sayıştay Denetim...
İzmir, COP31’de iklim mücadelesini dünyaya anlatacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de “Dirençli...
Kıbrıs ve Kore Muharip Gazileri Parkı yeniden doğdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş’te bulunan Kıbrıs ve Kore Muharip Gazileri Parkı’nda 1045...
Menemen Konutları’nda binalar yükseliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 bin 400 konutluk Egeşehir Menemen Konutları Projesi’nde...
Büyükşehir’in Çoksesli Oda Korosu Eskişehir’de Büyük...
Manisa Büyükşehir Belediyesi Çoksesli Oda Korosu, 2. Uluslararası Eskişehir Polifonik...
Başkan Ünsal’dan temizlikte kalıcı çözüm ve mali disiplin...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda çöp toplama...
Konak’ta vergi ödeme kolaylığı
Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...