İzmir yeni bir cazibe merkezine kavuşuyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar’ın yaşam kalitesini artıracak ve ilçeye bambaşka bir çehre kazandıracak Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı şantiyesini ziyaret etti. 136 bin metrekarelik alanda yapılacak ve Seferihisar’a yeni bir cazibe merkezi kazandıracak projeyle ilgili konuşan Başkan Soyer, “10 yıldır hayalini kurduğumuz bir çalışmayı burada hayata geçiriyoruz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile Seferihisar Kocaçay Deresi'nde oluşturulacak kentsel tasarım alanında süren çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Soyer, İzmirlilerin yeşille buluşup dinlenebileceği, temiz havada yürüyüş ve spor yapabileceği alandaki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
“HAYATIMDAKİ EN ÖNEMLİ İŞLERDEN BİRİ"
10 yıl boyunca Seferihisar'da görev yaptığını ve yurttaşların bu projenin hayata geçmesini çok istediğini ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Burada görev yaptığım süre zarfında çok hizmet ürettik. Birçok adım attık, birçok imalat yaptık. 4 buçuk yıldır da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapıyorum. Bu 10 senenin finali ve o 4 buçuk senenin en güzel ürünü, bu hikaye. Bu şu demek; 10 yıldır hayalini kurduğumuz bir çalışmayı, burada hayata geçiriyoruz. Seferihisarlı bunu hak ediyor” dedi.
“80 BİN METREKARELİK YEŞİL ALAN OLUŞTURULACAK"
Projeyle, 136 bin metrekarelik alanda kentsel tasarım uygulaması yapılacak. Derenin etrafında karbon tutan bitkilerden oluşmak üzere 80 bin metrekarelik yeşil alan oluşturulacak. Alana 484 ağaç dikilecek. Proje alanı içerisinde karşılama omurgasındaki ilk bina, 125 metrekarelik danışma binası, ardından 520 metrekarelik kapalı alanı ve 550 metrekarelik açık terası ile restoran binası yeşil ile buluşacak.
DERENİN İKİ YAKASI BİRLEŞTİRİLECEK
Çeşitli bitkilerden oluşturulan yeşil çitle çevrelenen dere kenarında ahşap güneşlenme terası, oturma birimleri, ahşap kaplı konsol balkonlar, yürüyüş yolları ile oyun alanları oluşturulacak. 35 metrelik 2 yaya köprüsü ve 40 metrelik bisiklet köprüsü ile derenin iki yakası birleştirilecek.
Dere içerisinde adacıklar ve üzerlerinde yeşil bitki örtüsü ile bölgeye farklı bir görünüm kazandırılacak. Projenin, 2024 yılının ilk aylarında tamamlanması hedefleniyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Ünsal sözünü tuttu: Gençler kaykay pistine kavuşuyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Cumhuriyet Mahallesi’ne yaptığı ziyarette çocuk ve...
Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanındaki kaçak yapıyı yıktı
Kaçak yapılaşmayla mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri 122 hektarlık “Gaziemir...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Yerel Haberleri
TümüZübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği
Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
