İzmir’de Karadeniz rüzgarı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği 11'inci Hamsi Şenliği’ne katıldı. Birçok farklı kültürün İzmir’de barış ve huzur içerisinde yaşadığını belirten Tugay, farklılıkların kente zenginlik kattığını söyledi. Başkan Tugay’ın Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen 5 teğmen ile ilgili çağrısı ise vatandaşlardan büyük destek gördü.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu’nun (EKAF) düzenlediği 11'inci Hamsi Şenliği’ne katıldı. İnciraltı Rekreasyon Alanı'nda düzenlenen etkinliğe, Başkan Tugay’ın yanı sıra Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, EKAF Genel Başkanı Dursun Ali Özkan ile yurttaşlar katıldı. Bahardan kalma bir günü, hamsi şenliğinde geçirmek isteyen İzmirlilerin doldurduğu alanda, Karadeniz müzikleri eşliğinde horon oynandı. Başkan Tugay da horon oynayanlara eşlik etti.
“Şehrimize kültürünüzle zenginlik katıyorsunuz”
Programda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmirlilerin güzel bir hafta sonu geçirmesini diledi. Kültürel zenginliğin önemine de değinen Tugay, “Ağız tadınız bozulmasın. Yaklaşık 300 bin Karadenizli, İzmir’de yaşıyor. Sizlerin varlığı bizler için zenginlik. Ülkemizin her bir köşesinden yurttaşlar, İzmir’de yaşıyor. Hepiniz bizim için çok kıymetlisiniz. Kültürünüzle beraber, gelenek ve göreneklerinizle beraber burada, şehrimize güzellikler, zenginlikler katıyorsunuz. Bizim de üzerimize düşen, tüm yurttaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için çalışmaya devam etmek. İzmir’in bir özelliği var. Kim nereden gelmiş olursa olsun, hepsi İzmirli oluyor. Hepsi dostluk, kardeşlik ve hoşgörü içerisinde bu kentte yaşıyor. Biz İzmir’i böyle seviyoruz. Buradan Karadeniz’in tüm güzel insanlarına selam olsun” dedi. EKAF Genel Başkanı Dursun Ali Özkan da Başkan Tugay’a şenliğe katıldığı için teşekkür etti.
Yurttaşların taleplerini dinledi
Başkan Tugay, şenlik kapsamında alanda stant açan esnafla da sohbet etti. İkram edilen ürünleri tadan Tugay, alışveriş de yaptı. Başkan Tugay, yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Bol bol fotoğraf çeken, özellikle çocuklarla yakından ilgilenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, vatandaşların taleplerini dinledi, sorunların çözümü için ilgili birimlere bilgi verdi.
Tugay’ı alnından öptü
Başkan Tugay, programdan ayrılırken bir yurttaş Başkan Tugay'a Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilen 5 teğmenin İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında çalışması için çağrıda bulunmasına teşekkür ederek, “Yaptığınız çağrıdan dolayı sizi alnınızdan öpmek istiyorum” diyerek, Başkan Tugay’ı alnından öptü.
Güzel havada şenliğin tadını çıkardılar
İzmirliler de güzel havayı fırsat bilerek, şenliğin tadını çıkardı. Ücretsiz olarak dağıtılan hamsileri yiyen yurttaşlar, konser ve etkinliklerle hafta sonuna renk kattı. Goril kostümü giyen bir kişi de ilgi odağı oldu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Rüzgârı arkasına alan gençler denizle buluşuyor
Datça’nın dünyaca ünlü rüzgârı geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için esiyor. Datça Belediyesi...
İzmiriler Bi Hayat Fest’te dayanışma rüzgarı estirdi!
Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde Büyükpark’ta düzenlenen “Bi Hayat Fest”, SMA Tip 1 hastası...
AKP'li Karadeniz seçilmiş başkan gibi sokağa indi, dua...
Tutuklanan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı CHP'li Hakan Bahçetepe'nin yerine AKP meclis üylerinin...
Yerel Haberleri
TümüManisa’da Cumhuriyet Coşkusu Göksel Konseriyle Sürecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla...
İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de...
Karabağlar’da Cumhuriyet’in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı!
Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yılını dört güne yayılan etkinliklerle kutladı....
Karşıyaka’da kentsel dönüşüm sektör temsilcileriyle ele...
Karşıyaka Belediyesi, sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda kentsel dönüşüm...
Konak’ta hava kalitesi için sıkı denetim
Konak Belediyesi, hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla ilçe genelinde denetimlerini...
Körfez’de yağmur sonrası yüzey temizliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından dereler ve yağmur sularıyla birlikte İzmir...
Meslek Fabrikası ile atıklar değerleniyor, tarih...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Efes Selçuk Belediyesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi...
İzmir’de nefes kesen deprem tatbikatı
İzmir Depremi’nin 6’ncı yılında, İzmir, Manisa ve Aydın’da 43 ilçeyi kapsayan bölgesel deprem...
Bornova’da geleceğe nefes, afete direnç
Bornova Belediyesi, doğaya uyumlu, dirençli ve "İklim Nötr" bir kent yaratma hedefi...
Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...
Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...