BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel İzmir’de yağmur alarmı: Büyükşehir Belediyesi bin 500 per...

İzmir’de yağmur alarmı: Büyükşehir Belediyesi bin 500 personel ile sahada

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, meteorolojik uyarıların ardından İzmir’de etkisini öğle saatlerinden itibaren gösterecek kuvvetli yağışlar nedeniyle teyakkuza geçti. Yaklaşık bin 500 personel, 500 iş makinası ve araç ile sahada olduklarını belirten Başkan Tunç Soyer, “Kuvvetli rüzgar, hortum, dolu yağışı kaynaklı muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmayı tüm vatandaşlarımdan istiyorum. Hiçbir cana ve mala zarar gelmeden bu günleri atlatmak için tüm gücümüzle teyakkuzdayız” dedi.

0Yorumlar
İzmir’de yağmur alarmı: Büyükşehir Belediyesi bin 500 personel ile sahada

İzmir Büyükşehir Belediyesi bugün öğle saatlerinde başlayacak şiddetli yağışa karşı teyakkuza geçti. Cumartesi gününe kadar devam edecek yağıştan kentin en az derecede etkilenmesi için İZSU, İtfaiye ve Fen İşleri’ne bağlı yaklaşık bin 500 personel ve 500 iş makinası ve araç ile ekipler sahada kesintisiz görev yapıyor. Olumsuzluk yaşanabilecek bölgelerde de önleyici çalışmalar yürütülüyor.

Tüm gücümüzle teyakkuzdayız

Kent genelinde önlem aldıklarının altını önemle çizen İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer, “Ekiplerimiz sahada. Kuvvetli rüzgar, hortum, dolu yağışı kaynaklı muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmayı tüm vatandaşlarımdan istiyorum. Hiçbir cana ve mala zarar gelmeden bu günleri atlatmak için tüm gücümüzle teyakkuzdayız” dedi.

İtfaiye 299 araç, 308 personel ile sahada

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri hafta sonu Alsancak ve Mavişehir’de deniz taşkını sonrasında pek çok noktaya müdahale etti. İtfaiye Dairesi Başkanlığı bugünden itibaren etkili olacak yağışta da 299 araç, 308 personel ile sahada görev yapıyor. Gerekli görüldüğünde Aliağa, Torbalı ve Urla’dan destek ekiplerini kent merkezine çektiklerini ifade eden İtfaiye Arama Kurtarma Şube Müdürü Şenol Dereköy, “Yapılan son değerlendirmelere göre bugün öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinden itibaren Çarşamba günü gece saatlerine kadar yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın daha dikkatli ve tedbirli olması gerek. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak 24 saat teyakkuzdayız” dedi.

İZSU önlemleri arttırdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri de meteorolojik uyarılar doğrultusunda oluşabilecek olağanüstü durumlara karşı tüm ekiplerini görev başında tutuyor. Yaklaşık bin personel sahada görev yapmak üzere hazır bekliyor. Şiddetli yağışlara karşı önlemlerini alan İZSU ekipleri, ALO 185 ve Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) vasıtasıyla gelen talep ve şikâyetler doğrultusunda olumsuz durumlara müdahale ediyor. Su baskını ve taşkınlara karşı kanal ve yağmur suyu ızgaralarında kontroller ve gereken noktalarda temizlik yapılıyor. Derelerin çevresinde de taşkın riskini ortadan kaldıracak önlemler alınıyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...

Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...

8 saat önce

Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...

11 saat önce

Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.

Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...

11 saat önce

İzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya

13 saat önce

Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor

Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...

1 gün önce

Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...

1 gün önce

Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor

Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...

1 gün önce

Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu

Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...

1 gün önce

İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı

İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...

1 gün önce

Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...

1 gün önce

Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor

Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....

1 gün önce

Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası

Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...

1 gün önce