İzmir’in 24 saat yaşayan 100. Yıl Kitap Kafe ve Kütüphanesi açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençlerden gelen talepler doğrultusunda Kitap Kafelerin sayısını artırıyor. Başkan Tunç Soyer, Buca’da 7 gün 24 saat açık olacak 100. Yıl Kitap Kafe ve Kütüphane’nin açılışını yaptı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ders çalışmak, kitap okumak ve araştırma yapmak isteyenlere konforlu bir ortam sağlayan Kitap Kafelerin sayısını artırıyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak Buca’da 7. Kitap Kafeyi hizmete açtı. Hem kitap kafe hem de kütüphane olarak hizmet verecek 100. Yıl Kitap Kafe ve Kütüphane binasının açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı. Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İZELMAN Yönetim Kurulu Başkanı ve ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, İzBB Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Raşit Çavaş ile belediye bürokratları, üniversite öğrencileri katıldı. Gençler bahçe bölümünde ve zemin katta İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları ağırlıklı kitaplarla tanışıp kahvelerini yudumlarken, 1. katta kütüphanenin zengin kitap koleksiyonundan faydalanabilecek.

SIKINTILARDAN KURTULUŞ REÇETESİ GENÇLİK
Gençlerin yüzünün hep gülmesi gerektiğini ve bunun için İzmir’de pek çok yatırım yaptıklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Her buluşmamızda şunu hatırlıyorum. Ne kadar çok şey var yapılacak. Hiç kuşkunuz olmasın sizin yüzünüzün gülmesi için canla başla çalışmaya devam edeceğim. Çünkü çok zor zamanlardan geçiyoruz. Ekonomik kriz, yüksek enflasyon, ilkim krizi bunların her biriyle her gün yüzleşiyoruz. Bu sıkıntılardan kurtuluşun tek bir çaresi var. Gençlik. Sizin daha çok kültürle, sanatla, müzik ve edebiyatla buluşmanızı sağlamak da bizim görevimiz. Yaptıklarımızın en kıymetlileri sizlere yaptığımız yatırımlar” dedi.

"BU MİLLET ATA'SINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEK"
Kentteki 24 saat açık tek kütüphanenin Buca’da açtıkları 100. Yıl Kütüphanesi olduğunu ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Size bu süreler yetmesin, daha çok okumaya anlamaya vakit yaratın. Hem kendi geleceğiniz hem de memleketin geleceği için daha çok okuyun. Her birinizin idealleri gerçekleşsin. Yıllardır Orta Doğu kaynıyor. Peki, biz 100 yıldır neden Orta Doğu’da olmamıza rağmen barış içerisindeyiz? Tek bir sebep var. Mustafa Kemal Atatürk. Onun yarattığı Cumhuriyet, barış, laiklik. Atatürk Cumhuriyetini gelecek yüz yıllara taşımak, sahiplenmek ve korumak bu ülkeye borcumuz. Atamızın ölümünün üzerinden 85 yıl geçiyor ve Anıtkabir’e bir günde 1 milyon 200 bin kişi gidiyor. Bu millet Ata’sına sahip çıkmaya sonsuza dek devam edecek. Bunun en büyük teminatı size emanet ettiği vatana sahip çıkmanızdır. Bu toprakların sizlere ihtiyacı var. Biz de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

HEM KİTAP KAFE HEM DE KÜTÜPHANE
Ekonomik fiyatları, konforlu ortamı, ücretsiz sınırsız interneti ve aile ortamı ile gençlerin kişisel gelişimlerine, sosyalleşmelerine, kitaba kolay ulaşmalarına imkan sağlayan Kitap Kafeler kent genelinde yaygınlaştırılıyor.
APİKAM, Konak Metro, Mustafa Necati Kültür Merkezi, Seferihisar, Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi, Alsancak Tam Otomatik Otoparkı Kitap Kafeleri ile birlikte Buca’da 7. şube olarak açılan 100. Yıl Kitap Kafe ve Kütüphane, bahçeli iki katlı binadan oluşuyor. Zemin kat ve bahçe bölümü kafe, 1. katı ise kütüphane olarak hizmet verecek bina aynı zamanda 7 gün 24 saat açık olacak. Kitap Kafe toplam 120 kişi kapasitesine sahip. Aynı zamanda 2. katta yaklaşık 150 metrekarelik kütüphane alanı bulunuyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Engelsiz Kafe, Gençleri Bir Araya Getiriyor: Dayanışma...
Efes Selçuk Belediyesi’nin kentte yaşayan engelli gençlere istihdam sağlamak amacıyla hayata...
Şato Kütüphanesi'nde ders molası müzikle güzelleşti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şato Kütüphanesi’nde düzenlediği “Şato’da Sonbahar...
Efes Selçuk’ta Kitap Severler Kuyucaklı Yusuf’u Konuştu
Efes Selçuk Belediyesi Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi Kitap Topluluğu ilk etkinliğini...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...