İzmirli çocuklar doğayı korumayı öğreniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların ata tohumlarını tanıyarak öğrenmesi, suyu tasarruflu kullanması ve doğayı koruması için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Sakin Mahalle programı kapsamında düzenlenen atölyelerde çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Can Yücel Tohum Merkezi aracılığıyla çocukların atalık tohumları tanıması için bir dizi etkinlik yapıyor. Kentin farklı bölgelerinde çocuklarla buluşan tohum merkezi çalışanları son olarak Bornova Mevlana Mahallesi’ne gitti. Dünyanın ilk Cittaslow Metropol pilot kenti İzmir’de “Sakin Mahalle” programı kapsamında düzenlenen etkinliğe mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Görevliler çocuklara atalık tohumları anlattı, tohumların nasıl ekileceği ve sulanacağı konusunda bilgi verdi. Çim İnsan Atölyesi’nde tohumları toprağa eken çocuklar tohumların gelecekte nasıl meyve vereceğini de uygulamalı olarak öğrendi. Etkinlikte çocuklara su tasarrufunun önemi de anlatıldı.

Domates ve biber tohumu ektiler
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Can Yücel Tohum Merkezi Bornova Koordinatörü Pınar Eldem Çulhaoğlu, düzenledikleri çocuk tarım atölyeleri ile çocukların tohumla tanışmasını sağladıklarını ifade etti. Pınar Eldem Çulhaoğlu, “Önemli olan çocuklarımızın ileride önlerine çıkacak durumlara karşı yetkin olmalarını sağlamak. Bu nedenle ‘çocuklar yaşken eğilir’ felsefesiyle hareket ediyoruz. Bugün domates ve biber tohumları ektirdik. Yine çocukların el hareketlerinin gelişmesi ve eğlenerek öğrenmeleri için de ‘çim insan atölyesi’ yapıyoruz” dedi.

“Çevreye zarar vermememiz gerektiğini öğrendik”
6 yaşındaki İbrahim Yavuz etkinlikte tohum ekmeyi öğrendiğini belirterek, “Daha önce böyle olduğunu bilmiyordum. Tohumu ektim, su verdim. Bu daha sonra büyüyecek ve bize meyve verecek” dedi. 10 yaşındaki Zehra Muhammed Ali de “Önce toprağı parmağımla açtım ve biber tohumunu toprağın içine koydum. Sonra da su verdim. Çok eğlenceli, çok faydalı şeyler öğrendim. Burada öğrettikleri gibi biber tohumunu ekeceğim. Fasulyeyi de aynı yöntemle sulayacağım” diye konuştu. 9 yaşındaki Medine Nisa Erçimen de “Çim insan atölye etkinliğine katıldım. Çim adamlarımızı yaptık. Şimdi de bir şeyler ekiyoruz. Burada doğa ile ilgilenmemiz gerektiğini, ağaçlarımı korumamız ve çevreye zarar vermememiz gerektiğini öğrendik” diye konuştu.
Sakin Mahalle etkinliklerine İZSU, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı da destek veriyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay’dan İzmir’in gıda güvenliği hamlesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İzmir Gıda Sistemi Çalıştayı tüm paydaşların...
Asarlık trafik eğitim parkurunda çocuklar kuralları...
Menemen Belediyesi'nin geleceğin bilinçli sürücülerini ve yayalarını yetiştirmek amacıyla Asarlık...
Bornova’da minikler öğrenerek eğlendi
Bornova Belediyesi Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri tarafından Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda...
Yerel Haberleri
TümüGüzelyalı’da nostalji rüzgarı esti: 80’ler 90’lar Şenliği...
Konak Belediyesi’nin Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı’nda düzenlediği “80’ler 90’lar Şenliği”,...
İZKİTAP’ta ilk gün yoğun ilgi
İZKİTAP – 8. İzmir Kitap Fuarı, ilk gününde binlerce kitapseveri Kültürpark’ta buluşturdu. Gün...
Çeşme kıyılarından 1,5 ton atık çıkarıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Kıyı Temizliği etkinlikleri kapsamında Çeşme...
Bornova’da Dünya Temizlik Günü seferberliği
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde günün ilk ışıklarıyla...
İzmir’de servislerde öğrenci güvenliği için sıkı denetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servislerine...
İzmir İtfaiyesi ağır arama kurtarmada güçleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, olası afetlere daha etkin müdahale...
Büyükşehir’in kurduğu merkez umut oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Alzheimer ve Demans Merkezi, üyelerinin bilişsel becerilerini...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Spil Dağı’nda yürüyüş
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında doğaseverleri Spil...
Başkan Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Gaziler Günü’nde İzmir'de vefa buluşması
19 Eylül Gaziler Günü, İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Selçuk'ta 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve...