Kadifekaleli çocuklar yüzme sertifikalarını aldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sporda fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi’nin Kadifekaleli çocuklar için düzenlediği “Deniz İnsanı ve Yüzme Eğitimi Projesi” sona erdi. Projeye katılan çocuklar iki aylık eğitim sonunda sertifikalarına kavuştu.
Kadifekaleli çocuklar hem yüzebiliyor, hem de denizi daha yakından tanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kadifekaleli çocuklar için organize ettiği “Deniz İnsanı ve Yüzme Eğitimi Projesi”nde sona gelindi. Marina İzmir’de iki aylık denizcilik ve yüzme eğitimine katılan 75 çocuk, sertifikalarını aldı. İzmir'de yüzme bilmeyen çocuk kalmasın” sloganıyla yola çıkılan eğitim programında çocuklara yüzme, optimist, gemici düğümü ve kano sürme öğretildi.
İki yılda toplam kırk bin çocuk yüzme öğrendi
Sertifika törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, Kadifekale Mahallesi Muhtarı Davut Tekin'in yanı sıra Spor Kulübü Genel Sekreteri Barış Şeref ve Su Sporları Direktörü Soykan Üstünkar katıldı. Hakan Orhunbilge, “Sertifikalarını alan çocuklarımızın yüzündeki gülümseme bizleri çok mutlu etti. Marina İzmir, Celal Atik Yüzme Havuzu, Buca’daki tesislerin yanı sıra portatif havuzlarla son iki yılda toplam kırk bin çocuğumuza yüzmeyi öğrettik. İzmir gibi uzun kıyı şeridine sahip bir bölgede bu rakamları yeterli görmüyor ve farklı projelerle her bölgedeki çocuğumuza ulaşmak istiyoruz" dedi.

“Deniz İnsanı ve Yüzme Eğitimi Projesi”'ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in büyük önem verdiğinin altını çizen Kulüp Başkanı Ersan Odaman ise "Bu projeyle denizle ilişkisi olmayan çocuklarımıza teorik ve pratik şekilde eğitim vererek, onların hayatlarına birşeyler kattık.. Çocuklarımızın sevinçlerine ortak olmak çok keyifli" diye konuştu.
Kadifekale Muhtarı Davut Tekin ise şunları söyledi: “Bu çocuklara herkes sahip çıkmalı. Çocuklarımız için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa birçok proje yapacağız. İki aylık eğitimleri çok güzel geçti. Sertifika töreni ise gerçekten çok mutluluk verici oldu.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Selçuk'ta engelsiz çocukların kulaçları geleceğe uzanıyor
Efes Selçuk Belediyesi’nin katkılarıyla, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim alan çocuklar için...
Kemalpaşa'da 804 çocuk yüzme öğrendi
Kemalpaşa Belediyesi Yüzme Havuzlarında 804 öğrenci yüzme eğitimlerini başarıyla tamamladı
Karşıyaka’da yüzme zamanı: Yaz tatili havuz keyfiyle...
Karşıyaka Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, yaz döneminde hem çocuklar hem de...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka’da İzmir siyasetini buluşturan anma
Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz yıl hayata veda eden 20. ve 22. Dönem CHP İzmir Milletvekili...
Büyükşehir’den Manisa’nın 17 İlçesinde Dayanışma Ağı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarıyla 17 ilçede vatandaşların...
Başkan Yıldız’dan Çiğli’ye Tarihi Müjdeler: Tapu İlçeye...
Çiğli Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Onur...
Büyükşehir’den Üreticinin Taral Dolum İhtiyacı İçin 173...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde üreticilerin ihtiyaçlarına yönelik...
Ali Rıza Bodur unutulmadı
Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz yıl hayata veda eden 20. ve 22. Dönem CHP İzmir Milletvekili...
Küçük Çiğli İZSEM’e Sağlıklı İş Yeri ünvanı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ayhan Kul’u...
Buca’nın tarihi hamamında sanata yer var
Buca Belediyesi’nin tarihi Pembe Köşk’ün hamam bölümünü dönüştürerek kültür ve sanat yaşamına...
Başkan Eşki’den Serhat Sökmen’e anlamlı ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Barosu Başkanlığına seçilen eski mesai arkadaşı ve...
İzmir’de 250 mahallede sosyal destek taraması
İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropol dışındaki 19 ilçenin 250 mahallesinde yürüttüğü saha...
Büyükşehir’in yeni hizmet binası için gece mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden inşa edeceği ana hizmet binasının zemin ve temel etüt...
Başkan Tugay: “Herkes için erişilebilir bir şehir için...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 171. Gönül Sofrası-Türkiye Sakatlar Derneği...
Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı
Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...