BIST 100 10.759,56 %3,64 Altın 6.222,90 ₺/gr %3,56 Bitcoin $77.650 %0,75 Dolar 49,96 ₺ %0,07 Euro 55,81 ₺ %0,26 Sterlin 67,01 ₺ %0,11 Gümüş 78,92 ₺/gr %5,74 Ethereum $2.254,94 %0,67 İsviçre Frangı 60,59 ₺ %0,02 Kanada Doları 35,75 ₺ %0,17 Avustralya Doları 35,14 ₺ %0,12 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,09 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Kadınlara şiddete karşı judo eğitimi

Kadınlara şiddete karşı judo eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile Karşıyaka Soroptimist Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınların kendilerini olası şiddet girişimlerine karşı savunmaları için judo eğitimi başlattı. Eğitim 3 ay sürecek.

0Yorumlar
Kadınlara şiddete karşı judo eğitimi
Karşıyaka Soroptimist Kulübü üyeleri ve bursiyerleri Celal Atik Spor Salonu Judo Salonu’nda, judogi kıyafetini giyerek tatamiye çıktı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında başlatılan eğitimde kadınların kendilerini olası şiddet girişimlerine karşı savunmaları hedefleniyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman’ın da katıldığı etkinlikte, kulüp başantrenörü ve Judo Milli Takımları Direktörü Mesut Kapan, Karşıyaka Soroptimist Kulübü üyelerine ve bursiyerlerine  uygulamalı olarak sert defans teknikleri eğitimini vermeye başladı. İş birliğin ilk adımı olan kulüp üyelerine verilecek judo eğitiminin haftada iki gün olmak üzere toplam 3 ay boyunca sürecek.

Kadınlara şiddete karşı judo eğitimi

Amaç eşit koşullar sağlamak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yönetimine teşekkür eden Karşıyaka Soroptimist Kulübü Başkanı Nurdan Koçlular, “121 ülkede, yaklaşık 72.000 üyesi olan Uluslararası Soroptimist Federasyonu’na bağlı Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun İzmir’de 5, ülkemizde toplam 34 kulübü vardır. Soroptimistler, kadın ve kız çocuklarının eşit koşullarda eğitim, sosyal ve ekonomik haklara kavuşmasını savunmak ve bu amaçlar doğrultusunda yapılan çalışmalar ile onlar için daha iyi bir yaşam sağlamak uğruna bir araya gelmiş iş ve meslek kadınlarından oluşan dünya çapında bir hizmet örgütüdür. Bu nedenle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde başlattığımız kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla Kulüp üyelerimiz ve bursiyerlerimiz ile farkındalık yaratarak İzmir’de kadınlar arasında yaygınlaştırmayı hedeflediğimiz projemizde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini görmekten çok mutluyuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yönetimi ile ortaklaşa yürüteceğimiz projemizde, Kulüp Başkanı Sayın Ersan Odaman, Türkiye Judo Federasyonu Genel Koordinatörü Sayın Mesut Kapan ve eğitimci kadrosu, kulübümüzün üyelerine 3 ay boyunca Ju-do (nezaket yolu) eğitimi ve judonun felsefesi ve disiplini hakkında değerli bilgiler verecekler” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman da Soroptimist kelimesinin Latincede “en iyiyi amaçlayan kadınlar” anlamına geldiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Kadın Dostu Kent İzmir’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için özel bir etkinlik düzenledik. Karşıyaka Soroptimist Kulübü ile iş birliğine gittik. Bu etkinlik ile kadınlar dışarıda kendilerini koruyabilmek için sert defans teknikleri öğrenecekler. Kulüp olarak tüm kadınlara her branşta kapımız açık. Kadın ve çocuk öncelikli bir kulüp anlayışına sahibiz.”


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Manisa’da Cumhuriyet Coşkusu Göksel Konseriyle Sürecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla...

7 saat önce

İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de...

10 saat önce

Karabağlar’da Cumhuriyet’in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı!

Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yılını dört güne yayılan etkinliklerle kutladı....

11 saat önce

Karşıyaka’da kentsel dönüşüm sektör temsilcileriyle ele...

Karşıyaka Belediyesi, sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda kentsel dönüşüm...

11 saat önce

Konak’ta hava kalitesi için sıkı denetim

Konak Belediyesi, hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla ilçe genelinde denetimlerini...

11 saat önce

Körfez’de yağmur sonrası yüzey temizliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından dereler ve yağmur sularıyla birlikte İzmir...

11 saat önce

Meslek Fabrikası ile atıklar değerleniyor, tarih...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Efes Selçuk Belediyesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi...

11 saat önce

İzmir’de nefes kesen deprem tatbikatı

İzmir Depremi’nin 6’ncı yılında, İzmir, Manisa ve Aydın’da 43 ilçeyi kapsayan bölgesel deprem...

13 saat önce

Bornova’da geleceğe nefes, afete direnç

Bornova Belediyesi, doğaya uyumlu, dirençli ve "İklim Nötr" bir kent yaratma hedefi...

13 saat önce

Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...

1 gün önce

İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...

1 gün önce

Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz

Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...

1 gün önce