Kadınların sesi Karşıyaka’dan yükselecek
Karşıyaka Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenleyeceği etkinliklerle kadınların gücüne ve eşitlik mücadelesine dikkat çekecek. El emeği pazarından söyleşiye, yürüyüşten tiyatro gösterilerine kadar pek çok etkinlikle farkındalık yaratılırken, Alaybey Kadın Danışma Merkezi 8 Mart’ta törenle hizmete açılacak. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Tüm yurttaşlarımızı etkinliklerimize katılmaya; daha adil ve eşit bir yaşam için sesimizi birlikte yükseltmeye davet ediyorum” dedi.
Karşıyaka Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla dolu dolu bir etkinlik programı hazırladı. Kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel hayattaki gücünü görünür kılmayı ve dayanışmayı büyütmeyi amaçlayan etkinlikler; 7 Mart’ta Bostanlı Zühtü Işıl Meydanı’nda “Kadın Yaka” el emeği pazarının açılışı ile başlayacak. Emekçi kadınların hazırladığı birbirinden renkli ürünlerin satışa sunulacağı pazar, iki boyunca 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
8 Mart Pazar gününün etkinlik programı ise saat 10.00’da, Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’ndaki törenle başlayacak. Ardından Karşıyaka Belediyesi, ilçeye kazandırdığı üçüncü Kadın Danışma Merkezi’ni Alaybey Mahallesi’nde törenle hizmete açacak. Programın devamında ise geniş katılımlı bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Saat 12.00’da Karşıyaka Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde bir araya gelecek katılımcılar; eşitlik, özgürlük ve adalet için omuz omuza Hergele Meydanı’na yürüyecek. Ayrıca, aynı gün saat 14.00’da “Özgürlüğe Zıpla” sloganıyla, Mavibahçe AVM’de Trambolin Cardio etkinliği düzenlenecek.
SANATLA FARKINDALIK YARATILACAK
Dünya Kadınlar Günü kapsamında, birbirinden nitelikli kültür sanat etkinlikleriyle de farkındalık yaratılacak. Teatral müzik dinletisi “İnsanca Kadın Sesleri” 9 Mart’ta Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde, forum tiyatro oyunu “Can Kırıkları” 10 Mart’ta Çarşı Kültür Merkezi’nde, tek kişilik oyun “Lena, Leyla ve Diğerleri” 13 Mart’ta Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak seyircilerle buluşacak. “Kadınların Belediyesi” adlı fotoğraf sergisi ise 9-27 Mart tarihleri arasında Galeri Alt Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilecek.
“KENT VE KADIN” KONUŞULACAK
Öte yandan Karşıyaka Belediyesi Kent Düşünce Merkezi'nce 13 Mart Cuma günü Çatı Bostanlı’da “Kent ve Kadın” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mercan Efe Güney, Mimar Jülide Tutan, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Av. Leyla Gündüz ve Karşıyaka Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Dr. Begüm Erdoğmuş’un konuşmacı olarak yer alacağı söyleşi, saat 14.00’da başlayacak.
“DAYANIŞMAYI BİRLİKTE BÜYÜTELİM”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “8 Mart kapsamında düzenleyeceğimiz etkinliklerle temel hedefimiz; kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel yaşam içindeki varlığını güçlendirmek, eşitlik mücadelesine ortak bir bilinç kazandırmak ve dayanışmayı büyütmektir. Her bir buluşmayı, kadın emeğini görünür kılan ve toplumsal farkındalığı artıran birer dayanışma alanı olarak görüyoruz. Programımızla; kadınların üretim gücünü desteklemeyi, kamusal alandaki temsiliyetini artırmayı ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda güçlü bir duyarlılık oluşturmayı amaçlıyoruz. Tüm yurttaşlarımızı düzenleyeceğimiz anlamlı etkinliklere katılmaya, dayanışmayı birlikte büyütmeye davet ediyorum. Eşit, adil ve özgür bir gelecek için omuz omuza vermeye devam edeceğiz.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka Gemisi ilk kez Karşıyaka’ya geliyor!
Karşıyaka, Zafer Bayramı’nın 104. yılında tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yapacak....
Karşıyaka’da rehberli turlar yeni rotayla devam ediyor:...
Karşıyaka Belediyesi, Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında başlattığı rehberli turlara,...
Karşıyaka’nın kadın danışma merkezleri dayanışmaya güç...
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan kadın danışma merkezleri, kurduğu güçlü...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında kültürden sanata, spordan...
Buca’da fırınlara sıkı denetim
Buca Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamul üretim noktalarında hijyen, gramaj ve...
Bayraklı’da 3 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği
Bayraklı Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında...
Torbalı’nın Kurtuluşunun 104. Yılına Özel Satranç Turnuvası
Geniş katılımla gerçekleştirilen organizasyon, hem sporcuların hem de ailelerinin yoğun ilgisini...
Bir ihbarla gittiler, yeni bir hayatın ilk anlarına tanık...
İzmir’de bir ihbar üzerine, verilen adrese giden itfaiye paramedikleri, hastaneye nakli için...
Konak Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve...
Yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan Konak Belediyesi, ilkokul...
İzmir tarımında akıllı sayaç devrimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele kapsamında tarımsal sulamada 30 milyon liralık...
Bornova Belediyesi’nden yıldırım müdahale
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürk Mahallesi Macera Parkı mevkiinde sökülen taşlar...
5 bin yıllık Liman Tepe’de yeni keşif: Taş kanallarla...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Liman Tepe kazılarında yaklaşık 5 bin yıllık...
Eylül coşkusu yarı maratonla taçlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası 9 Eylül İzmir...
Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ turlarına yoğun ilgi
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ turlarının ilk...
95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sekizinci gün de dolu...
95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sekizinci gününde İzmirli Kahve ve İZMAR stantları yoğun ilgi...