Karabağlar Belediye Meclisi toplandı... Gündemde projeler var!
Karabağlar Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi'yle ilgili, "Hedefimiz yıl sonu itibariyle bitirmek ve bu örnek tesisi vatandaşlarımızın hizmetine sunmak." ifadelerini kullandı.
Karabağlar Belediye Meclisi’nin temmuz ayı toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde yapıldı. Ana hizmet binasındaki meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Saadet Partisi’nin ilçe yöneticileri Şener Uzun, Celal Karabalık, Mehmet Türkaslan ve Necati Tağaç’la MHP İlçe Başkan Yardımcısı Uğur Durmaz da katıldı.
Başkan Selvitopu toplantının açılışında, her zaman olduğu gibi belediye çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.
Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi inşaatının hızla devam ettiğini belirten Başkan Selvitopu, “Karabağlar için çok önemli gördüğümüz bu projenin inşaatı şu anda yüzde 45’ler düzeyinde, çelik montaj işleriyle devam ediyor. Sıkı şekilde takip ediyoruz. Hedefimiz yıl sonu itibariyle bitirmek ve bu örnek tesisi vatandaşlarımızın hizmetine sunmak” dedi.
Çalıkuşu Semt Merkezi’nin gelecek günlerde hizmete açılacağını bildiren Başkan Selvitopu, Yeşilyurt Pazaryeri’nin kapalı hale getirilerek modernleştirilmesi projesine de yakın zamanda başlanacağını söyledi. Başkan Selvitopu, “17 Temmuz’da ihaleyi kazanan şirkete yer teslimi gerçekleştirilecek. Yeşilyurt pazarı inşaat süresince, geçici olarak Kara Fatma Parkı yanındaki büyük otopark alanında kurulacak. Böylece vatandaşlarımız ve pazarcı esnafımız mağdur edilmeyecek. Yeni pazaryerini öngörülen sürede tamamlamak için canla başla çalışacağız” diye konuştu.

UĞUR MUMCU PARKI SİL BAŞTAN...
Üçyol Uğur Mumcu Parkı’nı da sil baştan yenileyeceklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, “İhaleyi tamamlayarak sözleşme aşamasına getirdik. En kısa sürede yer teslimini yapacak ve parkı süratle yenileyeceğiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetiştirme hedefindeyiz. Parkımızda, Cumhuriyetimizin kuruluşunu sembolize eden rölyefler ve resmi tören alanı olacak” dedi.
Başkan Selvitopu, Selvili Mahallesi’ndeki Abidin Dino Parkı’nın da belediye ekipleri tarafından baştan sona elden geçirildiğini hatırlattı.
Şehit Gürcan Ulucan Spor Tesisi’ni yenileyeceklerini bildiren Başkan Selvitopu, asfaltlama çalışmalarının muhtarların önerileri dikkate alınarak, aralıksız devam ettiğini söyledi.
Başkan Selvitopu, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün araç filosunu 4 yeni çöp toplama kamyonuyla güçlendirdiklerini de bildirdi.

İZLENEN BELEDİYE
Başkan Selvitopu, toplantının dilek ve öneriler bölümünde de meclis üyelerinin eleştirilerini yanıtladı. Kentin 2700 hektarlık alanında imar planlarını revize ettiklerini, kurumsallaşmaya önem verdiklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, şunları söyledi:
“Karabağlar Belediyesi bugün dijitalleşme atağı, kurumsal altyapısı, hizmet binaları, kültür-sanat ve semt merkezleri, pazaryerleri, araç filosuyla ayakta olan bir yerel yönetimdir. Kimin görev alanına girdiğine bakmaksızın, Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdumuz, 1500 çocuğumuzun ücretsiz yararlandığı KARBEM, okullarımızın bakım onarımı, Eğitim Kart gibi çalışmalarımızla eğitimi destekliyoruz. Sosyal yardımlarımız aralıksız devam ediyor. Semt merkezlerimizle kadınlarımızın ayağına kadar giderek onlarla doğrudan iletişim kuruyoruz. Kavacık'ta kadın kooperatifi aracılığıyla yöreye özgü üzümü dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Gelişmişlik, büyük binalar yapmakla değil, insanların yaşamına dokunmakla ölçülür. Karabağlar Belediyesi olarak biz de, mütevazı bütçemize rağmen bunları gerçekleştiriyoruz. O nedenle bugün yaptıklarıyla, uygulamalarıyla takip edilen bir yerel yönetim olduk. Tüm bu projeleri meclisimizle, çalışanlarımızla birlikte yaptık. Daha iyi bir noktaya da yine hep birlikte ulaşacağız.”
Başkan Selvitopu kentsel dönüşüm konusuna da değinerek, içinde yerel yönetimin olmadığı bir sürecin başarıya ulaşma şansı bulunmadığı vurguladı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ekonomi Yönetiminin Gözü Külliye’de! Kurul Cevdet Yılmaz...
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında...
AK Parti Menderes Danışma Meclisi’nde Toplandı
AK Parti Menderes İlçe Teşkilatı, genişletilmiş ilçe danışma meclisinde toplandı.
Konak Meclisi yeni komisyon üyelerini belirledi
Konak Belediye Meclisi, İhtisas Komisyonlarına üye seçimleri için olağanüstü toplandı. Meclis...
Yerel Haberleri
TümüİZMAR, Ödemiş’teki yeni şubesiyle 26 mağazaya ulaştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, halkın güvenilir ve uygun fiyatlı alışveriş...
Seferihisar’da mandalinanın geleceği için önemli müjde!
Üreticilerin sorunlarını ve taleplerini doğrudan dile getirdiği toplantıda, İzmir’de ücretsiz...
Başkan Vekili Şen, Sahil Bölgesindeki Vatandaşlarla Buluştu
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen, Özdere hizmet binasında vatandaşlarla buluştu. Talep,...
Karşıyaka’da örnek iş birliği: Kadın yükümlüler mesleki...
Sosyal sorumluluk anlayışıyla örnek bir iş birliğine imza atan Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka...
Ege'nin en büyük iki kütüphanesi için geri sayım başladı!
Menemen Belediyesi tarafından inşaatları tamamlanan Ege'nin en büyük iki kütüphanesinin açılışı...
Buca Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor
Buca Belediyesi, kent genelindeki temizlik hizmetlerini kesintisiz sürdürmek amacıyla araç...
Selçuk'ta Atatürk, 'Hasret' gecesiyle anılacak
Efes Selçuk Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Selçuk Şubesi iş birliğiyle, Gazi...
Bornova’da çocukların güvenliği için “Korkuluk” önlemi
Bornova Belediyesi, ilçedeki öğrencilerin okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik güvenliğini en...
İzmirim Kart’ta QR kodla geçiş kolaylaşacak
İzmirim Kart’ta özellikle yoğun güneş ışığı nedeniyle açık alanlarda yaşanan QR kod okuma...
Dünyaca ünlü Göztepeli yıldızla İzmir’e ilgi artacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Göztepe Spor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet...
İzmirli çiftçinin dijital yol arkadaşı: İyi Tarım İzmir
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği İyi Tarım İzmir mobil uygulaması, çiftçilerin hibe...
Başkan Tugay’dan COP31 daveti: Antalya’da görüşmek üzere
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, COP31 için verdiği mesajda tüm ziyaretçileri...