Karabağlar Belediyesi'nden doğalgaz atağı
Karabağlar Belediyesi, Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı Belediye Başkanı Helil Kınay’ın Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda vatandaşların yoğun talebinin olduğu doğalgaz konusunda karar alındı.
Meclis üyeleri tarafından verilen önergeler bölümünde meclis üyelerinin önergesiyle Uzundere Mahallesi, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Umut, Ali Fuat Erden, Gazi, Devrim, Uzundere, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin, Cennetçeşme Mahalleleri ile Yurtoğlu, Abdi İpekçi, İhsan Alyanak, Peker, Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın mahallelerinin bir bölümünü kapsayacak olan çalışmaların yürütülmesi için meclisten onay istendi. Komisyonlara sevk edilen kararın görüşülmesinin ardından, mecliste oy birliği ile kabul edildi.
Karabağlar Şehir Tiyatrosu kurulacak
Karabağlar Belediyesi kültür ve sanat için yeni bir adım daha attı. Karabağlar’da bir şehir tiyatrosu kurulması yönündeki önerge, mecliste oy birliği ile kabul edildi. Vatandaşların kültür ve sanatla iç içe yaşadıkları bir Karabağlar oluşturmak için daha çok çalışacaklarını vurgulayan Başkan Kınay; bu kararın, tüm mahallelerde kültür ve sanatın yaşamın bir parçası olması için yapılacak çalışmalarının başlangıcı olduğunu belirtti.
Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olundu
Gündemde yer alan bir diğer konu olan Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye olunması konusu meclis üyelerinin onayına sunularak kabul edildi. Sağlıklı Kentler Birliği’ne Karabağlar temsilcisi olarak Nurcan Pirgan Çakır ve Mehmet Türkbay görevlendirilmesi onaylandı. Başkan Kınay sağlık dirençli yaşanılabilir kentler için koordinasyon ve iş birliklerinin güçlendirileceğini belirtti.

Savaşın her türlüsüne karşıyız
Meclis toplantısının sonunda ise önceki gün Nazım Hikmet Parkı’nda anısına konser düzenlenen şair Nazım Hikmet anılırken, yaklaşan Babalar Günü ve Kurban Bayramı da kutlandı. Gazze’de yaşanan olaylara dikkat çeken Başkan Kınay, savaşın her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayarak, nerede olursa olsun yaşanan acılara ses çıkarılması gerektiğini ifade etti.
“Çevre Günü’nü kutlamıyoruz”
5 Haziran Çevre Günü’ne dikkat çeken Başkan Kınay Çevre Günü’nün kutlama değil çevre sorunlarına dikkat çekmek amacında olduğunu belirterek, kentleri, yaşamı ve geleceği korumak için Karabağlar’dan başlayarak mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.
Gezi Parkı’nı andı
Gezi Direnişin 11. Yılını da anan Başkan Kınay, kentleri ve yaşamı savunmanın suç olmadığını belirterek Şehir Plancıları Odası Başkanı Tayfun Kahraman, Can Atalay ve gezi tutuklularının özgürlüklerine kavuşması yönünde çağrı yaptı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Pehlivan'dan Menemen'e doğalgaz müjdesi
Menemen'de doğalgazı olmayan mahalleler için çok önemli bir adım atıldı. Menemen Belediye Başkanı...
Konak'tan çifte restorasyon atağı: Asırlık binalar hizmet...
Konak Belediyesi’nin başlattığı restorasyon atağı, Tuzcu Mahallesi’ndeki iki tescilli binayla...
Karabağlar’da doğalgaz sevinci
Karabağlar'da gerçekleştirilen doğalgaz çalışmaları hız kazandı. İhsan Alyanak Mahallesi’nde de...
Yerel Haberleri
TümüMASKİ’den Salihli Kemerdamları’nda Taşkınlara Karşı Önlem
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, geçmişte yoğun yağışlar nedeniyle...
Manisa’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yaşandı
Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla Manisa’da düzenlenen 29 Ekim...
Menemen'de Cumhuriyet coşkusu, tarihe geçecek görüntülere...
Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümü, Menemen'de on binlerle birlikte kutlandı. Menemen Belediyesi...
Çiğli’de Cumhuriyet’in 103. yılı coşkuyla kutlandı
Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla...
Huzurevinde coşkulu 29 Ekim balosu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla...
Bayraklı-Bornova hattında 5 kilometrelik yenileme
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ile Bornova arasındaki önemli güzergâhlardan Yüzbaşı...
Efes Selçuk’ta Cumhuriyet Coşkusu Çocukların Sürpriziyle...
Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Çocuk Birimleri tarafından düzenlenen...
Çocuklar İzmir’in kültürel mirasını sanatla keşfetti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlediği basma ve...
ADD Bornova’dan Cumhuriyet Bayramı buluşması
Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Bornova Belediyesi’nin...
Başkan Dutlulu'nda '29 Ekim' mesajı!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 103. yıl...
Cumhuriyet’in 103. yılı Karşıyaka’da gururla kutlanıyor
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Karşıyaka’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor....
Cumhuriyet’in 103. yılı Karşıyaka’da gururla kutlanıyor
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Karşıyaka’da büyük bir coşkuyla...