Karabağlar Çalıkuşu Semt Merkezi'nde çocuklar ve aileleri için bilinçlendirme etkinlikleri düzenlendi
19 Kasım Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Günü ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında, Karabağlar Belediyesi Çalıkuşu Semt Merkezi’nde ebeveynlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Bedriye Kurtuluş Türk, ebeveynlere önemli bilgiler aktardı.
Karabağlar Belediyesi, 19 Kasım Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Günü ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında, Çalıkuşu Semt Merkezi’nde ebeveynlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, muhtarlar, başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı etkinlikte, çocuk haklarının korunması ve geliştirilmesi için bireyler ve kurumlar arasında dayanışmanın önemine dikkat çekildi.
Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Helil Kınay "Her gün karşılaştığımız acı haberler hepimizin içini acıtıyor. Bu sorunların çözümü, toplumsal dayanışmada saklı.Birlikte hareket ettiğimizde, ailelerimizde ve toplumumuzda hak ettiğimizden çok daha iyisini inşa edebiliriz. Bugün burada olmanız çok değerli. Sorunlarımızı paylaşmak, acılarımızı dile getirmek ve birlikte çözüm yolları aramak için bu tür toplantılara ihtiyaç var” diye konuştu.

Kınay “Burada çıkan fikirlerin her eve ve aileye ulaşmasını arzu ediyoruz”
Birbirine sahip çıkmak ve el ele vermek zorunda olduklarının altını çizen Başkan Kınay “Yaşadığımız her şeyden bir parça burada konuşuluyor, hepimiz bir noktada aynı deneyimleri yaşıyoruz. Ancak iyilikleri de biriktirmeyi unutmamalıyız. Buradan çıkan fikirlerin her eve, her aileye ulaşmasını arzu ediyoruz. Bu çalışmaların devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Birbirimize sahip çıkmak, el ele vermek zorundayız. Devlet, belediyeler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurumlar hep birlikte hareket ederek bu çürümenin önüne geçebiliriz. Sorunlara geçici çözümler bulmak yerine kalıcı adımlar atmalıyız. Bugün buradaki dayanışma ve iş birliği bunun en güzel göstergesidir. İçinde bulunduğumuz bu çabalar, çocuklarımız için daha güvenli ve adil bir gelecek yaratma yolunda attığımız önemli adımlardır” dedi.
Konuşmacı Avukat Bedriye Kurtuluş Türk ise yaptığı konuşmada çocukların gelişimi için önemli unsurlar, hak ihlalleri ve bu ihlaller karşısında başvurulacak kurumlar hakkında bilgiler verdi. Ayrıca, ebeveynlerden gelen soruları yanıtlayarak onların bilinçlenmesine katkıda bulundu. Etkinlik sonunda Başkan Kınay, Türk’e teşekkür ederek kendisine fidan sertifikası sundu.

Çocuklar için Mahremiyet Eğitimi de verildi
Etkinlik kapsamında ayrıca Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kurslarına katılan çocuklarla da buluşuldu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Psikolog Duygu Eslek, çocuklara yönelik “Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Programı ve Mahremiyet Eğitimi” verdi. Eğitimde, çocukların kendilerini koruma yolları ve bilinçlendirme yöntemleri ele alındı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konak Belediyesi’nden semt merkezi kursiyerlerine deniz...
Konak Belediyesi’nin, semt merkezlerinden faydalanan kadın ve çocuklar için düzenlediği deniz...
Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
Karabağlar’da Neşeli Sokaklar Mutlu Çocuklar Şenliği...
Karabağlar Belediyesi tarafından bu yıl 3’ncüsü düzenlenen “Neşeli Sokaklar Mutlu Çocuklar...
Yerel Haberleri
TümüBuca’da fırınlara sıkı denetim
Buca Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamul üretim noktalarında hijyen, gramaj ve...
Bayraklı’da 3 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği
Bayraklı Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında...
Torbalı’nın Kurtuluşunun 104. Yılına Özel Satranç Turnuvası
Geniş katılımla gerçekleştirilen organizasyon, hem sporcuların hem de ailelerinin yoğun ilgisini...
Bir ihbarla gittiler, yeni bir hayatın ilk anlarına tanık...
İzmir’de bir ihbar üzerine, verilen adrese giden itfaiye paramedikleri, hastaneye nakli için...
Konak Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve...
Yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan Konak Belediyesi, ilkokul...
İzmir tarımında akıllı sayaç devrimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele kapsamında tarımsal sulamada 30 milyon liralık...
Bornova Belediyesi’nden yıldırım müdahale
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürk Mahallesi Macera Parkı mevkiinde sökülen taşlar...
5 bin yıllık Liman Tepe’de yeni keşif: Taş kanallarla...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Liman Tepe kazılarında yaklaşık 5 bin yıllık...
Eylül coşkusu yarı maratonla taçlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası 9 Eylül İzmir...
Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ turlarına yoğun ilgi
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ turlarının ilk...
95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sekizinci gün de dolu...
95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sekizinci gününde İzmirli Kahve ve İZMAR stantları yoğun ilgi...
Semicenk ve “İki Kişilik Oyun” ile fuarda sanat dolu gece
95’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sekizinci gününde Kültürpark, Semicenk’in şarkıları ve...