Karabağlar ‘da kadın emeğine güç verecek protokol
Karabağlar Belediyesi ile Selluka Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi arasında kadın emeğini, üretimi ve dayanışmayı güçlendirecek işbirliği protokolünü imzalayan Başkan Kınay, “Karabağlar’ın her yerinde kadının emeği var” dedi.
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay ile Selluka Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Temsilcisi Sibel Küçükyumuk tarafından imzalanan protokol kapsamında, kadın üreticilerin ekonomik olarak güçlenmesi, ürünlerinin daha geniş pazarlara ulaştırılması ve yerel üretimin desteklenmesi amaçlanıyor. İş birliğiyle birlikte kooperatifin ürün çeşitliliğinin ve üretim kapasitesinin artırılması, e-ticaret ve kurumsal satış ağının geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası hibe programlarından yararlanılarak kurumsal yapısının güçlendirilmesi ve daha fazla kadının üretime katıldığı sürdürülebilir bir kooperatif modelinin oluşturulması için ortak çalışmalar yürütülecek.
Üretimin gücü
Göreve geldikleri ilk günden bu yana kadın emeğini görünür kılmayı hedeflediklerini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, yaşamın her alanında varlık gösteren kadınların daha da güçlenmesi için var gücüyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Başkan Kınay, "Karabağlar'a geldiğimiz ilk günden bu yana bir söz verdik. Bu kentin her mahallesinde, her sokağında kadın emeğini görünür kılacağız, dedik. Çünkü Karabağlar'ın her yerinde kadının emeği, üretimi ve alın teri var. Bu iş birliğiyle kadınlarımızın üretimini daha görünür kılacak, ürünlerini daha geniş pazarlara ulaştıracak ve dayanışmayı büyütecek önemli bir adım attık. " dedi.
Görünür olacağız
Şubat ayında Karabağlar Belediye Meclisi'nde kabul edilen ortaklık kararının bugün imzalanan protokolle hayata geçtiğini vurgulayan Kınay şunları söyledi: " Kadınlarımızın ekonomik ve sosyal yaşamda daha güçlü yer almasını sağlayacak çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğiz. Evde başlayan üretimi e-ticaret, kurumsal işbirlikleri ve yeni satış kanallarıyla buluşturarak kadın emeğini sadece Karabağlar ‘da değil Türkiye'nin dört bir yanında görünür kılmaya devam edeceğiz."
Can suyu
Selluka Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Temsilcisi Sibel Küçükyumuk ise kuruluş sürecinden bu yana Karabağlar Belediyesinin verdiği desteğe değinerek Başkan Helil Kınay'a teşekkür etti. Küçükyumuk, "Bizlere can suyu oldunuz" ifadesini kullandı.
İmza töreninin ardından Selluka Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi temsilcileri, Karabağlarlı kadınların el emeği ürünü olan "Selluka" yazılı punch çalışması ile çeşitli el emeği ürününü Başkan Helil Kınay'a günün anısı olarak sundu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karantina’da renkli buluşma: Gece Kermesi, Gün Batımı...
Konak Belediyesi’nin üreten kadınların emeğine değer katan Gece Kermesi, bu kez Gün Batımı...
Çağatay Güç'ten ADD ziyareti: O seçimi yapmak zorundalar!
CHP’nin seçilmiş İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, ADD Karabağlar Şubesi’nde yaptığı konuşma ile...
CHP'li Güç'ün 'vandal' dediği kişi, kendi YDK yedek üyesi...
Cumhuriyet Halk Partisi'nin görevden alınan İzmir İl Başkanı Çağatay Güç'ün sosyal medya...
Yerel Haberleri
Tümüİzmir’de mezarlıklarda yeni dönem
İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Mezar...
Urla Belediyesi'nden bank üretiminde 10 milyon TL'lik...
Göreve geldiği günden bu yana mali disiplini esas alan yönetim anlayışıyla geçmiş dönemden kalan...
Karşıyaka’da rehberli turlar yeni rotayla devam ediyor:...
Karşıyaka Belediyesi, Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında başlattığı rehberli turlara,...
Konak’ta dikkat çeken istihdam hamlesi: Kadınlar...
Konak Belediyesi’nin kadın istihdamına ayrı bir pencere açacak Kaynak Operatörlüğü Kursu,...
Efes Selçuk, Beach Flag Futbol Turnuvasına Ev Sahipliği...
İzmir FF Cup Beach Flag Turnuvası, Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde büyük bir heyecanla...
İlkay Çiçek CHP'den istifa etti: "Partim tarafından...
Menderes Belediyesi'ne yapılan operasyonda tutuklanan Belediye Başkanı İlkay Çiçek CHP'den...
Altındağ trafiğine büyük neşter
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Serintepe Mahallesi’nde (Kandere) kronikleşen trafik ve...
Yuvamız İzmir’de veliler de çocuklar da mutlu
Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik Merkezlerinde aylık ücretin 2 bin 500 TL’ye düşürülmesi...
Bornova Aktarma İstasyonu yenilendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aktarma İstasyonu’nda yaya ve ulaşım konforunu artırarak...
Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...
Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...
Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...
Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...
