Karabağlar'da miniklere hayvan sevgisi aşılanıyor
Karabağlar Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için özel bir tören gerçekleştirdi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, çocuklara, “Yaşamı birlikte paylaştığımız tüm canlılara saygı gösterin, sahip çıkın” diye seslendi.
Veteriner İşleri Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Başkan Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenciler, Cevdet Güçlüer İlkokulu Müdürü Ünal Yıldırım ve okulların öğretmenleri katıldı.
Başkan Selvitopu törende yaptığı konuşmada, dünyanın sadece insanlara ait olmadığını hatırlatarak,
“Bizim ne kadar yaşam hakkımız varsa, hayvanların, börtü böceğin de o kadar var. Ancak insanoğlu zaman içinde bu gerçeği unuttu. Birçok hayvan ve bitki türü yok oldu. 4 Ekim tarihi, bu dünya üzerinde başkalarının da yaşam hakkı olduğunu hatırlatmak açısından çok önemli” dedi.
Karabağlar Belediyesi olarak sokakta yaşam mücadelesi veren hayvanlara sahip çıktıklarını ve bunun gibi örnek tesisler yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, “İstiyoruz ki onlar da insanlar gibi iyi bir sağlık hizmeti alsın. İyi koşullarda tedavi görüp barınsınlar. Bu nedenle benzer tesislerin sayısını çoğaltacağız. Çünkü onlarsız bir hayat düşünemiyoruz” diye konuştu.

Can dostlara nitelikli hizmet
Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, hayvan sevgisinin çocukların sağlıklı gelişimi açısından büyük önem taşıdığını hatırlatarak, “bu dünya üzerinde birlikte yaşadığımız canlılardan biri eksildiği zaman, dünya artık eskisi gibi olmuyor” dedi.
Karabağlar Kent Konseyi Ekolojik Denge ve Hayvan Hakları Çalışma Grubu Lideri Fatma Şimsek de çocukları, tür ayrımı yapmadan bütün canlıları sevmeye ve onlara saygı duymaya çağırdı.
Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu çocuklara, günün anısına çeşitli armağanlar verdi. Daha sonra çocuklar örnek tesisi gezerek, burada yürütülen çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi aldılar.
Karabağlar Belediyesi tarafından kente kazandırılan tesis, “kirli alan”, “temiz alan” ve “steril alan” döngüsüyle uluslararası standartlara uygun şekilde hizmet veriyor. Merkezde, sahipsiz hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve ameliyatlarının modern koşullarda yapılması amaçlanıyor. Bunun için, hastalıklarının teşhis ve tedavileri yapıldığı tam donanımlı muayene odası, ameliyat hazırlık ve tam donanımlı ameliyathane bulunuyor.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca’da Dünya Doğa Koruma Günü’nde anlamlı etkinlik
Bucalı kadınlar, Dünya Doğa Koruma Günü’nde geri dönüştürülebilir malzemelerden çevre dostu...
Balkondan El Sallıyordu, Nuran'ın Tutkusu Güzel Bir Anıya...
Manisa’da özel gereksinimli Nuran’ın ilaçlama araçlarına olan sevgisi, Manisa Büyükşehir...
Bornova’da görsel kirliliğe zabıta freni
Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çiçekliköy ve Yakaköy’de görsel kirlilik yaratan...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
