Karabağlar'da Bağımlılıkla Mücadele Seminerleri başladı
Karabağlar Belediyesi, bağımlılıkla mücadele kapsamında seminer programları düzenlemeye başladı. Belediye, bu seminerler aracılığıyla aileleri bilinçlendirmeyi ve çocukları korumayı amaçlıyor.
Karabağlar Belediyesi, bağımlılıkla mücadele çerçevesinde başlattığı seminer programlarıyla aileleri bilinçlendirmeyi ve çocukları korumayı amaçlıyor. Bu kapsamda Bağımlılıkla mücadelede nerede hata yapıyoruz? Ne yapmalıyız? konulu seminer, Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu, Eğitim ve Burs Komisyonu, Muhtarlar ve Mahalle Meclisleri Komisyonu üyeleri ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü iş birliğiyle Eskiizmir Semt Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Başkan Kınay “Çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkacağız”
Seminerin açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Kınay, “Burası bizim evimiz ve ailemiz. Belediyenin temel hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik hizmetlerine de önem veriyoruz,” dedi. Başkan Kınay, madde bağımlılığına karşı mücadele komisyonunun görev başında olduğunu belirterek, “Türkiye’de madde kullanım yaşının 8-10 yaşlarına kadar düştüğünü ve sentetik uyuşturucuya bağlı ölümler açısından Avrupa’da üst sıralarda olduğumuzu unutmamak gerek. Biz bu yüzden ailelere, sokaklara, mahallelere ulaşıyoruz. Karabağlar’da yalnız değiliz. Devletin ilgili kurumları görevlerini yaparken, biz de sosyal ortamda bu etkinlikleri gerçekleştirerek yalnız olmadığınızı hissettirmenin önemini biliyoruz,” şeklinde konuştu.
Başkan Kınay, tüm komisyonların el ele vererek başlattığı bu çalışmanın Mart ayına kadar süreceğini ve Karabağlar’ın her mahallesinde düzenlenecek seminerlerle anne-babalara bağımlılıkla mücadele konusunda bilgi aktarılacağını ifade etti. “Bu kapıdan çıktığımızda hepimiz el ele omuz omuza olacağız. Çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkacağız. Bu adımları Karabağlar’da daha da büyüterek sürdüreceğiz. Çünkü o çocukların hepsi benim çocuğum, hepsi benim kardeşim. Hepimiz bir aileyiz ve bu ailenin gereğini hep beraber yapacağız,” dedi.
“Ergen Çocuklara Nasıl Davranmalı” Konulu Eğitim
Başkan Kınay’ın konuşmasının ardından Karabağlar Belediyesi Sosyolog ve Aile Danışmanı Cem Arslanbuğa, “Ergen Çocuklara Nasıl Davranmalı” konulu bir seminer verdi. Arslanbuğa, ergenlik dönemindeki çocuklarla doğru iletişim kurmanın önemine dikkat çekerek, ailelere yol gösterici bilgiler sundu.

Bağımlılıkla Mücadelede Bilinçli Ailelerin Önemi
Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği seminerlerin amacı, özellikle 6-15 yaş arası çocukların ailelerine bağımlılık konusunda farkındalık kazandırmak. Program, ebeveynlerin çocuklarıyla doğru iletişim kurarak onları kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmelerine katkı sağlamayı hedefliyor. Bu kapsamda, hiç madde kullanmamış ya da en fazla bir kere kullanmış çocukların ailelerine yönelik özel bir eğitim programı hazırlandı.
Mart ayına kadar devam etmesi planlanan seminerler, her ay farklı bir mahallede düzenlenecek. Etkinlik takvimi Karabağlar Belediyesi sosyal medya hesaplarından da bildirilecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karabağlar'ın Geleceği Çocukların Gözünden Tasarlanacak
Karabağlar Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyeleri iş birliğinde düzenlenen...
Karabağlar’da Neşeli Sokaklar Mutlu Çocuklar Şenliği...
Karabağlar Belediyesi tarafından bu yıl 3’ncüsü düzenlenen “Neşeli Sokaklar Mutlu Çocuklar...
Karabağlar Akademi 2. Yaz Programı Başlıyor
Karabağlar Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenecek Karabağlar Akademi Yaz Programı...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...