Karabağlar'da HES sırasına dijital çözüm
Karabağlar Belediyesi, ana hizmet binasındaki HES kodu sorgulama uygulamasını dijital ortama taşıdı.
İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun koronavirüsle mücadele kapsamında aldığı karar doğrultusunda, Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası girişinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulamasına geçen ay başlandı. Konuyla ilgili bilgilendirme panosu ve HES kodu işlem masası, bina girişine yerleştirildi. Vatandaşlar sadece HES koduyla belediye hizmet binasına giriş yapabiliyor. HES kodu, “Hayat Eve Sığar” mobil uygulaması üzerinden ya da SMS yöntemiyle alınabiliyor. Belediye çalışanları vatandaşlara yardımcı da olarak, kodu nasıl edinebilecekleri konusunda yol gösteriyor.
Karabağlar Belediyesi son olarak, vatandaşların bina girişinde daha az beklemesini sağlamak amacıyla HES kodu sorgulamasıyla ilgili dijital altyapı hizmetini sundu. Bu kapsamda Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün belediye olanaklarıyla donanımını hazırladığı ve bakanlık sistemine uyarladığı dijital ekran, ana hizmet binası girişine yerleştirildi. Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar uygulamasını cep telefonlarına indiren vatandaşlar, bu uygulamadaki karekodu dijital ekrana okutarak, riskli olup olmadıklarını anında öğrenebiliyor. Aynı anda ekranı takip eden belediye güvenlik görevlileri de, sonuca göre vatandaşların binaya girişine izin veriyor. Riskli durumdaki vatandaşlar binaya alınmıyor. Ayrıca cep telefonu olmayan vatandaşların da HES kodu almalarına yardımcı olunuyor.
Önlemler artarak sürüyor
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bir yandan koronavirüs önlemlerine devam ederken, diğer yandan vatandaşların işini kolaylaştırmaya çalıştıklarını belirterek, “Bunun için dijital altyapıya özel önem veriyoruz. Vatandaşlarımız moloz, nikah, vergi beyanı gibi bir çok konuda online başvuru yapabiliyor. Son olarak ana hizmet binamızın girişine yerleştirdiğimiz dijital ekranla da, beklemeden HES kodu alabilecek. Dijital hizmet atağımız devam edecek” dedi.
Karabağlar Belediyesi, koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle ilçedeki tüm pazaryerlerinde önlem ve denetim çalışmalarını da yoğunlaştırdı. İl Hıfzısıhha Kurulu kararı doğrultusunda, pazaryerlerinde esnafın HES kodu sorgulaması devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bu kod olmadan esnafın satış yapmasına izin vermiyor.


Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Yurttaşlar karar veriyor, İzmir’in geleceği şekilleniyor
Yurttaş Meclisleri’nin ikinci tur toplantılarında Selçuk, Tire ve Bayındır’daki katılımcılar,...
Dijital İzmirim Kart’ta büyük kolaylık: Bakiyeniz hiç...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dijital ulaşım çözümlerinden biri olan Dijital İzmirim Kart’a...
Yerel Haberleri
TümüDoğal Yaşam Parkı’nda kış saati uygulaması başlıyor
Günlerin kısalmaya başlamasıyla birlikte İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın ziyaret saatleri yeniden...
Bayraklı’nın Kültür, Sanat, Teknoloji Ve Sporu Fuarda...
Bayraklı Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) 95. yılında düzenlediği kültür, sanat...
Toplu Taşımada Akıllı Ulaşım Girişimi: Manisa, Avrupa...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarına daha akıllı ve sürdürülebilir bir toplu taşıma...
Karşıyaka ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında kültürden sanata, spordan...
Buca’da fırınlara sıkı denetim
Buca Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamul üretim noktalarında hijyen, gramaj ve...
Bayraklı’da 3 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği
Bayraklı Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında...
Torbalı’nın Kurtuluşunun 104. Yılına Özel Satranç Turnuvası
Geniş katılımla gerçekleştirilen organizasyon, hem sporcuların hem de ailelerinin yoğun ilgisini...
Bir ihbarla gittiler, yeni bir hayatın ilk anlarına tanık...
İzmir’de bir ihbar üzerine, verilen adrese giden itfaiye paramedikleri, hastaneye nakli için...
Konak Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve...
Yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan Konak Belediyesi, ilkokul...
İzmir tarımında akıllı sayaç devrimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele kapsamında tarımsal sulamada 30 milyon liralık...
Bornova Belediyesi’nden yıldırım müdahale
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürk Mahallesi Macera Parkı mevkiinde sökülen taşlar...
5 bin yıllık Liman Tepe’de yeni keşif: Taş kanallarla...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Liman Tepe kazılarında yaklaşık 5 bin yıllık...