Karabağlar'da toplu sözleşme sevinci: En düşük maaş 6 bin tl!
Yüzde 16-23 zam
Karabağlar Belediyesinde 915 işçiyi ilgilendiren TİS imzalandı. Kademeli ücret zammını olumlu bulan işçiler, ücretler arasındaki farkın daha aza indiğini dile getirdi.
Karabağlar Belediyesine ait KARBEL şirketi ile Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube arasında dokuzuncu dönem toplu sözleşmesi imzalandı. 915 işçiyi ilgilendiren sözleşmenin imza töreni Karabağlar Temizlik Şantiyesinde yapıldı. Kademeli ücret zammını olumlu karşıladıklarını ifade eden işçiler, ücretler arasındaki farkın daha aza indiğini dile getirdi.
Törene Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube yönetimi, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Genel-İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener, Genel-İş Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş Şubeleri yöneticileri, işyeri temsilcileri ve işçiler katıldı.
"PRİM FAKLARINI EŞİTLEDİK"
Törende konuşan Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, “Cumhuriyet Bayramında gıda yardımı hakkı kazandık. Primlerdeki farkları eşitledik ve ilk defa güvenlikte çalışan 99 işçi arkadaşımız toplu sözleşme hakkından yaralandı” dedi.
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise “Her maddesi önemli olan toplu sözleşmeyi karşılıklı bir anlayışla imzaladık. Biz ülkenin bu sıkıntılı gününde çalışanlarımızın yanında olmak istedik. En büyük sorun ülkemizde geçim derdidir. Biz de belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde bu toplu sözleşme ile çalışanlarımızın yanındayız” diye konuştu.
ÜCRETLERE YÜZDE 16 İLE 23 ARASINDA ZAM YAPILDI
İmzalanan toplu sözleşmede ücretler arasındaki farkın azaltılması için kademeli ücret zammı uygulandı. Ücretlere yüzde 16 ile 23 arasında zam yapıldı. Aylık gıda yardımında yüzde 25 iyileştirme yapılırken, eski sözleşmede var olan dört bayram ikramiyesi beşe çıkarıldı. En düşük işçi ücreti yol, yemek, sosyal yardım, ikramiye, aile yardımı ve günlük yevmiye net 6 bin 32 lira oldu. Daha önce sözleşmede yer almayan temizlik işçilerinde şoför ve süpürgeci olarak çalışanlara prim hakkı sağlandı, doğum yapan kadın işçilerin idari ve süt izinleri eski sözleşmeye göre iki katına çıkarıldı.
Karabağlar Belediyesi İşyeri Baştemsilcisi Rasin Erdoğan, “Ücretler arası farklar vardı ve buna karşı kademeli ücret zammı talep etmiştik. Bu sözleşme ile ücretler arasındaki farklar bir nebzede olsa kapandı. 4 olan bayram yardımı fişi 300 lira olarak 5’e çıktı. Aylık gıda yardımı 750 lira oldu” dedi.
12 yıldır şoför olarak çalışan Atilla Çapraz ise “Sözleşme daha iyi olabilirdi. Ama başkan bize bunu verdi. Konak Belediyesin aynı işi yapan ve aynı sendikada örgütlü olduğumuz işçiler sosyal haklardan bizden daha iyi. Onlar gıda yardımı olarak 1250 lira alıyor biz 750 lira alıyoruz. Aynı işi yapıyoruz. Bu sene kademeli ücret zammı yapıldı, az alan çok aldı çok alan az aldı ve bir denge sağlandı. Bu dengenin sağlanmasını iyi buluyoruz” diye konuştu.
11 yıldır çalışan İzzet Telli de “Türkiye’de enflasyon çok yüksek olduğu için hakkımızı tam alamadık Sosyal haklarımız içinde aylık 5 bin 800- 6 bin lira civarında alacağız” diyerek sözleşmeyi yine de olumlu bulduğunu söyledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca Meclisi'nde 375 milyonluk kredi gündeme geldi!
Buca Belediyesi’nin ilk oturumunda 375 milyon 800 bin TL’lik kredi yetkisi önergesi meclise...
Başkan Tugay'dan grev açıklaması: "En düşük maaş 59 bin...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmeleri tıkandı. Greve iki gün kala...
Konak'ta maaş krizi büyüyor!: İşçilerin alacakları 100...
Konak Belediyesi’nde yarım maaş, gıda kartları ve toplu iş sözleşmesinden doğan alacaklarını...
Yerel Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...
İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...
İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...
Başkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...
Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi
Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...
'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...
Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...
