Karaburun “Mis Kokulu Festival”e hazır
Karaburun Belediyesi tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile destekleri ile bu yıl 4’üncü kez düzenlenecek Nergis Festivali 22-23 Ocak tarihleri arasında ilçe merkezinde gerçekleştirilecek.
Karaburun Belediyesi tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile destekleri ile bu yıl 4’üncü kez düzenlenecek Nergis Festivali 22-23 Ocak tarihleri arasında ilçe merkezinde gerçekleştirilecek. İki gün boyunca İzmir’den ve farklı illerden yaklaşık 200 bin ziyaretçiyi ağırlaması beklenen festivalde, yerel üretici stantlarında yöresel lezzetlerin yanı sıra nergis satışı da yapılacak.
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, festivale üç gün kala ilçede hummalı bir çalışmanın sürdüğünü belirterek, “Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için tüm üreticilerimiz ile birlikte hazırlanıyoruz. Festivalimiz nergis çiçeğinin yanı sıra zingatadan dede sarığına, keşkekten öküz köftesine, keçi peynirinden hurma zeytinine ve onlarca çeşit reçellerimize kadar; Karaburun’a özgü damak çatlatan yemeklerimizin, tatlılarımızın, yöresel lezzetlerimizin resmi geçidine sahne olacak” dedi.
İKİ GÜN BOYUNCA DOPDOLU FESTİVAL…
Gösterilerin, söyleşilerin, konserlerin ve çeşitli yarışmaların yer alacağı 4’üncü Nergis Festivali ile Karaburun’a rekor ziyaretçi beklediklerini ifade eden Erdoğan, festival sırasında pandemi şartlarına azami ölçüde riayet edeceklerini vurguladı.
22 Ocak Cumartesi günü saat 10.00’da nergis ve yerel üretici stantlarının açılacağı festivalin ilk gününde Nergis Korteji ve Bandosu, Narkissos temalı canlı heykel gösterileri, Ressam Feriha Dağlı’nın “Nergis Kokar Tuvalim” isimli Resim Sergisi ve Sanatçı Atilla Uçan Tasarımı İle “Narkissos’un Büyülü Dünyası” fotoğraf çekim alanları ziyaretçileri karşılayacak.
Halk dansları gösterileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası konseri, Nergisli Ürünler ve Objeler Yarışması, Gazeteci Nedim Atilla, Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ahmet Uhri ve Kırsal Kalkınma Uzmanı Aykut Uçar tarafından “Narkissos Efsanesi, Nergisin Tarihi ve Coğrafi İşaret Yolunda Nergis” Söyleşisi ile çocuklar için Nergisli Balon Şov ve Katlama Atölyesi’nin yapılacağı ilk günün sonunda saat 17.00’da Özgür Şahin-Hazal Şahin Konseri, izleyenlere keyifli anlar yaşatacak.
Festivalin ikinci gününde ise konser ve gösterilere ek olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatrosu Gösterisi, Bubble Şov, Nihat Özdal ile “Koku Kültürü ve Yavaş Koku” söyleşisi, Geleneksel Nergis Kraliçesi Yarışması ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Orkestrası Konseri ziyaretçilerle buluşacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’da Reçel Festivali öncesi hijyen eğitimi ve...
Bornova Belediyesi, bu yıl Eylül ayında ikinci kez düzenlenecek Reçel Festivali öncesinde...
Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...
Halkekmag Fest bu yıl ilk kez genel katılıma açılıyor
Geçtiğimiz yıl davetlilere özel olarak düzenlenen Halkekmag Fest, bu yıl ilk kez genel katılıma...
Yerel Haberleri
TümüBornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...
Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...
Bornova’da bilim dolu yaz
Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...
Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...
Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor
Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...
Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...
Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...
Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...
Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...
Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor
İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...
Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
