Karaburun'da 19 bin fide toprakla buluştu
Koronavirüs salgı tarımsal üretimin önemini bir kez daha gösterirken, Karaburun Belediyesi 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde 19 bin sebze fidesini toprakla buluşturdu
Koronavirüs salgı tarımsal üretimin önemini bir kez daha gösterirken, Karaburun Belediyesi 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde 19 bin sebze fidesini toprakla buluşturdu. Hasadı yapılan ürünler öncelikle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
İzmir’de organik tarımın en yaygın gerçekleştirildiği ilçelerin başında gelen Karaburun’da, doğru tarım uygulamalarına örnek oluşturacak bir projeye imza atıldı. Karaburun Belediyesi, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde Mordoğan mahallesinde bulunan 10 dönümlük arazide 19 bin domates, patlıcan, biber ve dolmalık biber fidesini toprakla buluşturdu.
?Tamamıyla organik olarak üretilecek sebzeler, öncelikle yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak. İhtiyaç fazlası ürünler ise uygun fiyata satılarak Belediyeye gelir kaynağı oluşturacak.
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, aylardır dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının, tarımsal üretimin önemini bir kez daha öğrettiğini hatırlatarak, Türkiye’nin tarımı ve tarıma dayalı sanayiyi daha fazla desteklemesi gerektiğini vurguladı.
“CEBİNİZDEKİ PARAYI MI ISIRIP YİYECEKSİNİZ?
Geçmiş yıllarda et fiyatlarında yaşanan artışa karşılık “Cebimizde paramız var, ithal ederiz” önerisinin bugün acı bir tebessümle hatırlandığını kaydeden Erdoğan, “Sadece bir virüs salgını yaşamıyoruz. Yaşlı dünyamızın ve doğanın insanoğlundan intikam alışına tanık oluyoruz. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin, aynı zamanda bir tarım ülkesi olmaları elbette tesadüf değil. Ve bu ülkeler salgın döneminde ilk olarak tarım ürünleri ihracatlarını durdurarak sınırlarını kapattılar. ‘Herkes başının çaresine bakacak’ dediler. Cebinizde paranız olsa ne yazar. Oturup paranızı ısıracak haliniz yok. Ülkemizde mültecilerle birlikte 88 Milyondan fazla insan yaşıyor. Bu insanlara ucuz ve sağlıklı gıdayı ulaştırmak için tarımsal üretimi desteklemeli ve artırmalıyız. Atatürk’ümüzün ‘Milletin Efendisi’ olarak tanımladığı köylümüzü toprağına küstürmemek için Belediyemiz de kendi ölçeğinde her türlü desteği vermeye kararlıdır.” dedi.
Koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşların sebze ve meyve ihtiyaçlarının karşılanması “Halk Manav” hizmeti başlattıklarını hatırlatan İlkay Girgin Erdoğan, Karaburun’un doğal ve organik üretimde İzmir’in arka bahçesi olmaya aday olduğunu sözlerine ekledi.
Fide dikimi etkinliğine, vatandaşlarla birlikte Karaburun Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Karaburun İlçe Başkanlığı, CHP Karaburun Kadın ve Gençlik Kolu üyeleri de katılarak destek verdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Mahalle Bostanlarında kışlık sebzeler toprakla buluşuyor
İzmirli kadınların hem toprakla buluşarak üretim yaptığı hem de sosyalleştiği Mahalle...
Bornova’da kadın eliyle kış bereketi
Bornova genelindeki kent bostanı sayısını 9’a çıkararak kentsel tarım alanını 50 bin...
Karaburun’un nergis üretimine büyük destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karaburun’da nergis üretimini güçlendirmek...
Yerel Haberleri
TümüManisa’da Cumhuriyet Coşkusu Göksel Konseriyle Sürecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla...
İzmir’in Dünya’sı gençlik olimpiyatlarında Türkiye için...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli okçusu Dünya Yenihayat, Senegal’de...
Karabağlar’da Cumhuriyet’in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı!
Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yılını dört güne yayılan etkinliklerle kutladı....
Karşıyaka’da kentsel dönüşüm sektör temsilcileriyle ele...
Karşıyaka Belediyesi, sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda kentsel dönüşüm...
Konak’ta hava kalitesi için sıkı denetim
Konak Belediyesi, hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla ilçe genelinde denetimlerini...
Körfez’de yağmur sonrası yüzey temizliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yağışların ardından dereler ve yağmur sularıyla birlikte İzmir...
Meslek Fabrikası ile atıklar değerleniyor, tarih...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Efes Selçuk Belediyesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi...
İzmir’de nefes kesen deprem tatbikatı
İzmir Depremi’nin 6’ncı yılında, İzmir, Manisa ve Aydın’da 43 ilçeyi kapsayan bölgesel deprem...
Bornova’da geleceğe nefes, afete direnç
Bornova Belediyesi, doğaya uyumlu, dirençli ve "İklim Nötr" bir kent yaratma hedefi...
Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...
Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...