Karaburun'da "turuncu aşk" ile 13'üncü buluşma
İzmir’in doğa cenneti ilçesi Karaburun’da düzenlenen “13. Karaburun Batı Köyleri Mandalina Şenliği” Küçükbahçe Köyü’nde vatandaşların yoğun katılımı ile renkli anlara sahne oldu.
İlçede narenciye üretiminin merkezi konumunda olan Küçükbahçe’deki şenlikte, Parlak ve Salman Köyleri’nin de ürünleri ziyaretçilerle buluştu.
Karaburun Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleştirilen şenlikte; mandalina, yöresel yiyecek ve içeceklerin satıldığı stantlar ziyaretçilerin ilgisiyle karşılaştı.

“YERELDE KALKINMA” VİZYONU
CHP Milletvekili Kani Beko, Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şevket Meriç’in de katıldığı şenlikte konuşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, pandemi nedeniyle iki yıl aradan sonra gerçekleşen festivalin, yarımadanın gizli cennetleri olan batı köylerinin kalkınmasında, önemli bir işlev yüklediğini söyledi.
Mandalina üreticilerinin yoğun emek isteyen zahmetli süreçleri tamamlayarak, ürünlerini sofralara ulaştırdıklarına dikkat çeken Erdoğan, yerel yönetim olarak ürünlerin daha fazla katma değer yaratması için işleme tesisi kurma çalışmalarına başlayacaklarını dile getirdi.
İlçedeki tarımsal üretime “yerelde kalkınma” vizyonu ile destekleme devam edecekleri mesajını veren Erdoğan, hem üreticinin refahı hem de vatandaşın sofrasına sağlıklı ve ucuz gıdanın ulaşmasında pay sahibi olduklarını belirtti.
ATÖLYELER İLGİ ODAĞI OLDU
13’ncü Batı Köyleri Mandalina Şenliği; Ziraat Mühendisi Bilge Keykubat ve Genç Yerel Üretici olan Alişan Özaydın “Karaburun Yarımadası’nda Mandalinanın Tarihçesi ve Mandalina Yetiştiriciliği” konulu söyleşisi ile devam etti. Kolonya, esans, mandalina cipsi ve mandalinalı lezzetler ile ilgili çeşitli atölyeler ile ziyaretçiler keyifli saatler geçirdi.

YARIŞMALARDA BÜYÜK HEYECAN
Ziyaretçilere gün boyu şenlikte, “En Güzel Mandalina”, “En İyi Mandalina Yetiştiricisi”, “Geleneksel Mandalina Güzeli”, “En Güzel Mandalina Fotoğrafı’’ yarışmaları da düzenlendi.
En Güzel Mandalina Yarışması’nda en iyi ve en kaliteli mandalinayı yetiştiren üreticiler değerlendirildi. Yarışmada, Küçükbahçe Köyü’nden Mustafa Bozoklu “En İyi Mandalina Yetiştiricisi” seçildi. Karaburun Belediyesi Meclis Üyesi Dr. Alpaslan Bilen, Parlak Köyü Muhtarı Kadriye Gültekin ve iş insanı Kasım Büber’in jüri üyeliğini yaptığı “Mandalinalı Tatlılar ve Yemekler Yarışması”nın birincilik ödülü ise Mandalinalı Makaron yemeği Senem Teke’nin oldu. “En Güzel Mandalina Fotoğrafı” yarışmasında ise Büşra Sarıca birinci, Berna Cevirgen ikinci, Berkan Caferoğlu üçüncü seçildi.
Geleneksel Mandalina Güzellik Yarışması’nda ise Küçükbahçe’nin en güzel kızları seçildi. Yarışmada Gizem Aykurt birinci, Yaren Dönmez ikinci ve Deren Erdemir üçüncü seçilirken, birbirinden güzel hediyelerin de sahibi oldu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karantina’da renkli buluşma: Gece Kermesi, Gün Batımı...
Konak Belediyesi’nin üreten kadınların emeğine değer katan Gece Kermesi, bu kez Gün Batımı...
Gültepe’de büyük coşku: Rumeli Şenliği 18. kez...
Konak Belediyesi ile Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde...
Buca’da Dünya Doğa Koruma Günü’nde anlamlı etkinlik
Bucalı kadınlar, Dünya Doğa Koruma Günü’nde geri dönüştürülebilir malzemelerden çevre dostu...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
