BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Karşıyaka Belediyesi'nin ampute köpekleri emin ellerde

Karşıyaka Belediyesi'nin ampute köpekleri emin ellerde

Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, trafik kazalarında veya başka nedenlerle yaralanan ampute köpeklere yuva oluyor. Sokak şartlarında zorlanacak durumda olan ampute köpekler, hayvanseverler tarafından sahiplenilmediği durumlarda, hayatlarının sonuna kadar bakım evinde kalıyor. Merkez, bu durumdaki 8 köpeğe ev sahipliği yapıyor.

0Yorumlar
Karşıyaka Belediyesi'nin ampute köpekleri emin ellerde

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sahipsiz köpeklere A’dan Z’ye sağlık ve bakım hizmetleri sunuluyor. Ekipler tarafından merkeze getirilen sahipsiz hayvanların rutin muayeneleri yapıldıktan sonra sağlık durumlarına göre tedavi süreçleri başlatılıyor. Üremenin kontrol altına alınabilmesi için kısırlaştırma operasyonları yapılıyor. Merkezde kısırlaştırıldıktan sonra hastalıklardan arındırılan hayvanlar isteyen vatandaşlara sahiplendiriliyor. Sahiplendirilemeyen hayvanlar ise ilgili kanun hükümleri gereğince alındıkları ortama tekrar bırakılıyor. Başta ampute köpekler olmak üzere, sokak şartlarına uyum sağlayamayacak durumda olan hayvanlar ise ömür boyu merkezde bakılıyor.

 “GEÇ KALINMAMALI”

Karşıyaka Belediyesi bünyesindeki 7 veteriner hekimden biri olan Serdar Akçan, köpeklere amputasyon uygulamasını yapmak zorunda kalmamaları için vatandaşlara büyük görev düştüğünü belirterek, “Belediyemize ait Geçici Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 200 civarı can dostumuzu aynı anda misafir edebiliyoruz.  Sokaklarda bulunan hasta, yaralı veya kısırlaştırılmış sağlıklı köpeklerimiz merkezimize geliyor ve tedavi süreleri boyunca misafirimiz oluyor. Tedavi bittiğinde alındığı adrese geri bırakılıyor ancak bazı durumlarda sokak şartlarında yaşamlarını sürdüremeyecek durumda olanlar ömür boyu misafirimiz oluyor. Ömür boyu kalanların başında ampute köpeklerimiz geliyor. Değişik sebeplerden dolayı herhangi bir ayağını geri dönüşümsüz olarak kaybeden ya da durumundan kaynaklı bizim ampute ettiğimiz can dostlarımız ameliyat sonrası iyileşme süreci bittikten sonra uygun bölmelerde misafir etmeye başlıyoruz. Geç kalınırsa, bacaktaki nekroze yapının, damar ve sinir yapısının durumuna göre amputasyon işlemi kararı hekim tarafından gerekli görülürse verilir. Bize gelme süresi ne kadar kısa olursa, ampute edilme riski olan uzvun kurtarılma olasılığı o kadar fazla olur" dedi.

 “AİLELERİ BEKLİYORUZ”

Can dost sahiplenmeye gelen vatandaşların öncelik ampute köpekleri tercih etmesi gerektiğini, onlar için hayat şartlarının daha zor olduğunu anlatan Akçan, “Merkezimizde şu an 8 adet ampute köpeğimiz bulunuyor. Dört ayaklarıyla bile zorluk çeken can dostlarımız varken bir ayağını kaybetmiş olanlar için sokak şartları daha zor oluyor. Bakımevimize sahiplenmek için gelen vatandaşlarımızdan ricamız engelli canlarımıza öncelik vermeleridir. Maalesef son 8 yıllık süreçte sadece bir ampute köpeğimizi sahiplendirebildik. Bakımevimizde ne kadar iyi ortam oluşturmaya çalışsak da sevgiyle dolu bir aile ortamında insanlarla olmalarını hak ettiklerini düşünüyoruz. Ailelerine bir can dost dahil etmek isteyen vatandaşlarımızı hafta içi 10:00-12:00 ve 13.00-15.00 saatleri arasında bakımevimizi ziyaret etmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı

Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...

9 saat önce

Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...

13 saat önce

İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...

14 saat önce

3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...

14 saat önce

Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...

14 saat önce

1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...

14 saat önce

Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...

Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...

14 saat önce

Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması

Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...

14 saat önce

Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi

Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...

14 saat önce

Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor

Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...

16 saat önce

Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...

1 gün önce

Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...

1 gün önce