Karşıyaka Belediyesi'nden otizm farkındalığına destek
İlçede yaşayan her yurttaşın refahı için çalışan Karşıyaka Belediyesi, bir yandan da toplumsal konularda farkındalık oluşturulmasını destekliyor.
Toplumsal duyarlılığa katkı sunan çalışmalarıyla da fark yaratan Karşıyaka Belediyesi ile YAZŞANDER ve Kedi Otizm Derneği’nin desteği ile yayınlanan ‘Morhis’ adlı kitabın imza töreni gerçekleştirildi.
Karşıyaka’da yaşayan otizmli Moris Karmona’nın biyografi tarzında yazdığı Morhis isimli kitap, Karşıyaka Belediyesi Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenen ‘Benimkisi Bir Otizm Hikayesi’ başlıklı söyleşi ve imza günü etkinliğiyle kamuoyuna tanıtıldı. Karşıyaka Belediyesi, Yazarlar ve Şairler Dayanışma Derneği (YAZŞANDER), Kabul, Eşitlik, Dahil olma, İstihdam- Otizm Derneği’nin (KEDİ) desteği ve Doğan Yapı İnşaat İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti. sponsorluğunda sınırlı sayıda yayınlanan kitap, ücretsiz olarak okuyucuyla buluştu.
“BENİMKİSİ BİR OTİZM HİKAYESİ”
Kitabının imza törenini gerçekleştiren Moris Karmona, ‘Benimkisi Bir Otizm Hikayesi’ başlıklı söyleşide hayat hikayesini, uğradığı zorbalıkları ve yaşamın içinde var olma mücadelesini anlattı. Karşıyaka Belediyesi Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen söyleşi, salonu dolduran davetliler tarafından ilgiyle dinlenirken Moris Karmona’nın yaptığı konuşma ayakta alkışlandı. Karmona’nın biyografi tarzında yazdığı Morhis isimli kitabı imzalarken de heyecanı gözden kaçmadı. Karmona, söyleşide yaptığı konuşmada kendisine ve kitabının yayınlamasına destek olan Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu.

KENDİSİ KALEME ALDI
Karşıyaka’da yaşayan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev almakla birlikte kültür-sanat aktivitelerini de yakından takip ettiğini belirten Karmona, kitabı için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Konuya ilişkin açıklama yapan Karmona, “Bu kitap ile tüm otizmlilere rol model olmak istiyorum. Atatürk’ün izinde, engel tanımayan bir yazarım. Yaşadıklarım içimde kalsın istemedim, başkaları da öğrensin diye kitabımı yazdım. Otizmliler toplum içinde ayrımcılığa uğramamalı. Otizmli çocuklara yapılan akran zorbalığı önlenmeli. Otizmli çocuğu olan ailelerin de kitabımı ilgiyle okuyacağını düşünüyorum” diye konuştu.
“ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”
Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi ve Karşıyaka Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Hülya Polat, engellilerin hak savunusu alanında yaptığı çalışmaların önemine dikkat çekerek, “Ne yazık ki sonuçlar istediğimiz hızda alınmıyor. Ancak bu alanda çalışanları desteklemeyi ve birlikte çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir'de otizm için tek yürek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark Tenis Spor Kulübü ve KEDİ Otizm Derneği iş birliğiyle,...
Karşıyaka’nın Filizleri ile 1 yılda eğitime 5 milyon...
Karşıyaka Belediyesi, ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ projesi ile gençlerin eğitim yolculuğuna güç...
Karşıyaka’da tek çatı altında üç önemli hizmet
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka’da hayata geçirdiği merkez; diyabet farkındalığından...
Yerel Haberleri
TümüKarabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...
Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...
Karşıyaka’da “sokak” çocukların!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...
Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...
İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...
İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...
Başkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...
