BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Karşıyaka Belediyesi'nin ampute köpekleri emin ellerde

Karşıyaka Belediyesi'nin ampute köpekleri emin ellerde

Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, trafik kazalarında veya başka nedenlerle yaralanan ampute köpeklere yuva oluyor. Sokak şartlarında zorlanacak durumda olan ampute köpekler, hayvanseverler tarafından sahiplenilmediği durumlarda, hayatlarının sonuna kadar bakım evinde kalıyor. Merkez, bu durumdaki 8 köpeğe ev sahipliği yapıyor.

0Yorumlar
Karşıyaka Belediyesi'nin ampute köpekleri emin ellerde

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sahipsiz köpeklere A’dan Z’ye sağlık ve bakım hizmetleri sunuluyor. Ekipler tarafından merkeze getirilen sahipsiz hayvanların rutin muayeneleri yapıldıktan sonra sağlık durumlarına göre tedavi süreçleri başlatılıyor. Üremenin kontrol altına alınabilmesi için kısırlaştırma operasyonları yapılıyor. Merkezde kısırlaştırıldıktan sonra hastalıklardan arındırılan hayvanlar isteyen vatandaşlara sahiplendiriliyor. Sahiplendirilemeyen hayvanlar ise ilgili kanun hükümleri gereğince alındıkları ortama tekrar bırakılıyor. Başta ampute köpekler olmak üzere, sokak şartlarına uyum sağlayamayacak durumda olan hayvanlar ise ömür boyu merkezde bakılıyor.

 “GEÇ KALINMAMALI”

Karşıyaka Belediyesi bünyesindeki 7 veteriner hekimden biri olan Serdar Akçan, köpeklere amputasyon uygulamasını yapmak zorunda kalmamaları için vatandaşlara büyük görev düştüğünü belirterek, “Belediyemize ait Geçici Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 200 civarı can dostumuzu aynı anda misafir edebiliyoruz.  Sokaklarda bulunan hasta, yaralı veya kısırlaştırılmış sağlıklı köpeklerimiz merkezimize geliyor ve tedavi süreleri boyunca misafirimiz oluyor. Tedavi bittiğinde alındığı adrese geri bırakılıyor ancak bazı durumlarda sokak şartlarında yaşamlarını sürdüremeyecek durumda olanlar ömür boyu misafirimiz oluyor. Ömür boyu kalanların başında ampute köpeklerimiz geliyor. Değişik sebeplerden dolayı herhangi bir ayağını geri dönüşümsüz olarak kaybeden ya da durumundan kaynaklı bizim ampute ettiğimiz can dostlarımız ameliyat sonrası iyileşme süreci bittikten sonra uygun bölmelerde misafir etmeye başlıyoruz. Geç kalınırsa, bacaktaki nekroze yapının, damar ve sinir yapısının durumuna göre amputasyon işlemi kararı hekim tarafından gerekli görülürse verilir. Bize gelme süresi ne kadar kısa olursa, ampute edilme riski olan uzvun kurtarılma olasılığı o kadar fazla olur" dedi.

 “AİLELERİ BEKLİYORUZ”

Can dost sahiplenmeye gelen vatandaşların öncelik ampute köpekleri tercih etmesi gerektiğini, onlar için hayat şartlarının daha zor olduğunu anlatan Akçan, “Merkezimizde şu an 8 adet ampute köpeğimiz bulunuyor. Dört ayaklarıyla bile zorluk çeken can dostlarımız varken bir ayağını kaybetmiş olanlar için sokak şartları daha zor oluyor. Bakımevimize sahiplenmek için gelen vatandaşlarımızdan ricamız engelli canlarımıza öncelik vermeleridir. Maalesef son 8 yıllık süreçte sadece bir ampute köpeğimizi sahiplendirebildik. Bakımevimizde ne kadar iyi ortam oluşturmaya çalışsak da sevgiyle dolu bir aile ortamında insanlarla olmalarını hak ettiklerini düşünüyoruz. Ailelerine bir can dost dahil etmek isteyen vatandaşlarımızı hafta içi 10:00-12:00 ve 13.00-15.00 saatleri arasında bakımevimizi ziyaret etmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...

44 dakika önce

Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...

1 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...

1 saat önce

Karşıyaka’da “sokak” çocukların!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...

1 saat önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

21 saat önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

22 saat önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

1 gün önce

Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor

Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...

1 gün önce

Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...

1 gün önce

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

1 gün önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

1 gün önce

İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...

1 gün önce