BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel Karşıyaka’da 2. El Pazarı açıldı

Karşıyaka’da 2. El Pazarı açıldı

Kent genelinde dayanışma ruhunu güçlendirmek ve aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla Karşıyaka Belediyesi tarafından Bostanlı Pazar Yerinde kurulan 2. El Pazarı faaliyete başladı.

· 3 dk okuma · 1.2K okunma
0Yorumlar
Karşıyaka’da 2. El Pazarı açıldı
Kullanılabilir durumdaki ikinci el giysi, oyuncak, kadın-erkek aksesuarları, antika, orijinal kitap, kaset, dergi, vb. ürünler ile elektrikli ve elektronik aletlerin satışa sunuldu. İkinci el pazarının ilk günü, 18-30 yaş arasındaki Karşıyakalı gençlere ayrıldı. 07.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirilen pazarda; dezenfektan ve maske kullanımı ile birlikte, sosyal mesafe kuralına da dikkat edildi. Ufuk Yunak ve orkestrası, pazar boyunca katılımcılara müzik dinletisi sundu.

Farklı yerlere yerleştirilen; ‘Geri dönüşüm muhteşem olacak’, ‘Evde tutma hayat ver’ sloganları da vatandaşın ilgisini çekti. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, pazarda stant açan gençleri ziyaret ederek alışveriş yaptı. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi tarafından Karşıyaka Spor Kulübü Futbol altyapısına destek olmak amacıyla satın alınan yeşil kırmızılı atkılar, ücretsiz olarak vatandaşa dağıtıldı. Karşıyakalı sanatçı Anıl Piyancı'nın Karşıyaka Belediyesi’ni ziyareti esnasında giydiği tişört, geliri ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaştırılmak üzere açık artırma ile satışa sunuldu.

Pazarda stant açan gençlerden 22 yaşındaki Yaren Gezer: “Hem kendi harçlığımı kazanmak hem de ikinci el ürünlere olan düşkünlüğüm sebebiyle stant açıp satış yapmaya karar verdim. İkinci el ürünlerin alınıp satıldığı bu organizasyonun bir parçası olmak istedim. Konsept çok hoşuma gitti” diye konuştu. Berfin Akpınar ise, “Bana da bu organizasyondan arkadaşım bahsetti. İkimiz de ikinci el ürünleri çok seviyoruz. Farklı uygulamalarla ve bu tip pazarlar aracılığıyla bir çok ürün bulabiliyoruz. Şu an eskiden olduğu gibi kaliteli ürünler üretilmiyor. Biz de bunu fırsata çevirmek amacıyla buradayız” dedi. 

Karşıyaka Belediyesi Aikido Engel Tanımıyor takımı oyuncusu Ozan Kaan Çevik, takımına destek olmak için stant açtığını söyledi. Çevik, “Elde ettiğimiz tüm gelir takımımızın ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak. Dünyadaki ilk engelli aikido takımıyız. Japonya’daki paralimpik olimpiyatlara katılarak, takımımızı dünya çapında da iyi bir şekilde temsil etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayda iki kere açılacak olan 2. el pazarında her ayın ikinci pazarı gençlere, dördüncü pazarı ise ilçede ikamet eden tüm vatandaşlara açık olacak. Ücretsiz stant tahsisi için de 366 02 69 numaralı telefondan Karşıyaka Belediyesi Tesisler Müdürlüğü’ne ulaşarak başvuruda bulunabilecek.







Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

15 saat önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

16 saat önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

16 saat önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

19 saat önce

Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor

Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...

19 saat önce

Çiğli'de Yaz Akşamları Mahalle Sinema Günleri ile...

Çiğli Belediyesi tarafından yaz akşamlarını kültür ve sanatla buluşturmak amacıyla düzenlenen...

21 saat önce

Bornova’da görsel kirliliğe zabıta freni

Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çiçekliköy ve Yakaköy’de görsel kirlilik yaratan...

21 saat önce

Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanındaki kaçak yapıyı yıktı

Kaçak yapılaşmayla mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi  ekipleri 122 hektarlık “Gaziemir...

22 saat önce

Efes Selçuk'un gururu Emirhan Kaptan'a TEMA Vakfı...

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel LGS’den 500 tam puan alarak Türkiye birincisi...

2 gün önce

Karşıyaka’da yüzme zamanı: Yaz tatili havuz keyfiyle...

Karşıyaka Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, yaz döneminde hem çocuklar hem de...

2 gün önce

Konaklı çocuklara Afet Farkındalık Atölyesi

Konak Belediyesi Çocuk Yaz Programı kapsamında Konaklı çocuklar için Afet Farkındalık Atölyesi...

2 gün önce

Buca’da Dünya Doğa Koruma Günü’nde anlamlı etkinlik

Bucalı kadınlar, Dünya Doğa Koruma Günü’nde geri dönüştürülebilir malzemelerden çevre dostu...

2 gün önce