Karşıyaka'da "ilk yardım" adımı: "Ne zaman nerede ihtiyaç duyacağımızı bilemeyiz"
Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü düzenlediği ilk yardım kurslarıyla temel sağlık bilgisinin artırılmasını sağlarken, kaza ya da kriz anlarında yaşamı tehdit eden risklerin azaltılmasına katkı sunuyor. Kurslar her ay yenilenen programıyla aralıksız olarak devam ediyor.
‘Önce İnsan Sağlığı’ diyerek çalışmalarına yön veren Karşıyaka Belediyesi'nin kursları vatandaşların yoğun ilgisiyle Çamlık Sokak’ta bulunan Dr. Bülent Zeren Sağlık Merkezi içindeki İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.
BUTİK ATÖLYELER DE DÜZENLENİYOR
İlk yardım Eğitim Merkezi’nde; 2011 yılından beri temel ilk yardım eğitimi, afetlerde ilk yardım eğitimi ve temel yaşam desteği eğitimleri gibi Sağlık Bakanlığı’na kayıtlı olan eğitimlerin yanı sıra anne-babalara ilk yardım, ev kazalarında ilk yardım gibi katılımcıların uygulama becerilerini geliştirmeye yönelik seminer ve atölye çalışmaları da yapılıyor. Mevcut eğitimler aylık plan dahilinde, 12 ay boyunca devam ediyor. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi’ne dilekçe ile başvuru yapılması durumunda okullarda öğretmen ve öğrencilere proje bazlı yerinde eğitimler de veriliyor.

"EĞİTİM VE SAĞLIK OLANAKLARININ ARTTIRILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
İlk yardımın önemine değinen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, "İlk yardıma ne zaman nerede ihtiyaç duyacağımızı bilemeyiz. Yaralı ya da rahatsız yurttaşlarımızın sağlık kurumuna ulaşmasında, hayatta kalmasında ve sakatlıkların önlenmesinde ilk yardımın rolü ve önemi büyük. Bu çerçevede uzmanlarımızca verilen eğitimlerde, eğitim alan yurttaşlarımızın insan vücudu ile ilgili temel bilgilere sahip olmalarını sağlıyor, kriz ya da kaza anında sakin kalarak ilk yardımı gerçekleştirebilmeleri için organizasyon kabiliyeti ve öğrendiklerini uygulayabilme yeteneği kazandırıyoruz. Göreve geldiğimiz andan itibaren Karşıyaka'mızda eğitim ve sağlık olanaklarının daha da artırılması konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

HAZİRAN AYI KURS PROGRAMI
Merkezde Haziran ayı boyunca yürütülecek eğitimlerin takvimi de Karşıyaka Belediyesi sosyal medya hesaplarından yayınladı. Buna göre; 6-7-8-9-15 ve 16 Haziran’da, 09.00 ile 17.00 saatleri arasında Temel İlk Yardım Eğitimi düzenlenecek. 13 ve 21 Haziran’da ise Temel Yaşam Desteği Eğitimi verilecek. Eğitim saat 14.00’da başlayacak. Sınırlı kontenjanla yapılacak kurslara ön kayıt ve başvuru yapmak isteyen vatandaşlar 0232 369 27 30 numaralı hattan bilgi alabiliyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka’da rehberli turlar yeni rotayla devam ediyor:...
Karşıyaka Belediyesi, Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında başlattığı rehberli turlara,...
Buca'da minik yüreklerden büyük dayanışma
Buca’da dayanışma kültürü bu kez anaokulu sıralarından yükseldi. Hayme Hatun Anaokulu...
CHP’li Aslanoğlu’ndan Saygılı’ya baraj yanıtı: “Para...
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir’in baraj doluluk oranları üzerinden CHP’yi eleştiren...
Yerel Haberleri
Tümüİzmir’de mezarlıklarda yeni dönem
İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Mezar...
Urla Belediyesi'nden bank üretiminde 10 milyon TL'lik...
Göreve geldiği günden bu yana mali disiplini esas alan yönetim anlayışıyla geçmiş dönemden kalan...
Karşıyaka’da rehberli turlar yeni rotayla devam ediyor:...
Karşıyaka Belediyesi, Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında başlattığı rehberli turlara,...
Konak’ta dikkat çeken istihdam hamlesi: Kadınlar...
Konak Belediyesi’nin kadın istihdamına ayrı bir pencere açacak Kaynak Operatörlüğü Kursu,...
Efes Selçuk, Beach Flag Futbol Turnuvasına Ev Sahipliği...
İzmir FF Cup Beach Flag Turnuvası, Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde büyük bir heyecanla...
Altındağ trafiğine büyük neşter
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Serintepe Mahallesi’nde (Kandere) kronikleşen trafik ve...
Yuvamız İzmir’de veliler de çocuklar da mutlu
Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik Merkezlerinde aylık ücretin 2 bin 500 TL’ye düşürülmesi...
Bornova Aktarma İstasyonu yenilendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aktarma İstasyonu’nda yaya ve ulaşım konforunu artırarak...
Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...
Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...
Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...
Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...