BIST 100 14.288,75 %1,23 Altın 6.678,68 ₺/gr %1,57 Bitcoin $78.126 %1,67 Dolar 48,63 ₺ %0,20 Euro 56,08 ₺ %0,44 Sterlin 65,54 ₺ %0,28 Gümüş 98,28 ₺/gr %2,38 Ethereum $2.500,60 %0,90 İsviçre Frangı 59,39 ₺ %0,11 Kanada Doları 34,92 ₺ %0,21 Avustralya Doları 34,58 ₺ %0,64 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,19 BAE Dirhemi 13,24 ₺ %0,20 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,03 Çin Yuanı 7,24 ₺ %0,12
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Karşıyaka’dan Attilâ İlhan’a 100. yaş vefası

Karşıyaka’dan Attilâ İlhan’a 100. yaş vefası

Kentin yetiştirdiği değerlerin anısını yaşatmak ve geleceğe taşımak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, 2025’i “Attilâ İlhan Kültür Sanat Yılı” olarak kabul etti. Merhum şairin 100. yaşı onuruna yıl boyunca düzenlenecek etkinlikler, yarın (10 Ocak) “Karşıyaka’nın İskeleleri ve Attilâ İlhan’ın Mahur Bestesi” başlıklı söyleşi ile başlayacak.

0Yorumlar
Karşıyaka’dan Attilâ İlhan’a 100. yaş vefası

Başkan Yıldız Ünsal “Edebiyat ve şiir dünyamızın ölümsüz kaptanını 100. doğum yılında özlemle anıyor, yıl boyunca düzenleyeceğimiz etkinliklere tüm sanatseverleri bekliyoruz” dedi.

Yaşamının bir bölümünü Karşıyaka’da geçiren usta şair, düşünür, eleştirmen, gazeteci ve yazar Attilâ İlhan, 100. doğum yılında pek çok özel etkinlik ile anılacak. Bu kapsamda 2025’i “Attilâ İlhan Kültür Sanat Yılı” ilan eden Karşıyaka Belediyesi, ilk etkinliğini yarın (10 Ocak Cuma) saat 19.30’da Çatı Bostanlı’da gerçekleştirecek. Muzaffer Ayhan Kara ile “Karşıyaka’nın İskeleleri ve Attilâ İlhan’ın Mahur Bestesi” konulu söyleşi, tüm vatandaşların katılımına açık olacak.

 

100. YILA ÖZEL SEMPOZYUM

Ayrıca Karşıyaka Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Attilâ İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı’nın katkılarıyla 21 Mart’ta geniş katılımlı bir şiir buluşması düzenleyecek. Vakıf tarafından Haziran ayında usta şairin 100. doğum yılı anısına üç büyükşehirde yapılacak sempozyumların İzmir ayağı, Karşıyaka’da gerçekleştirilecek. Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA), Attilâ İlhan’ın eserlerinden senfonik bir konser verecek. Yolu Karşıyaka’dan geçen sanatçılar konulu sergide de Attilâ İlhan için özel bir köşe hazırlanacak. Yıl boyunca daha pek çok kültür ve sanat etkinliği düzenlenmesi planlanırken, programlar hakkında güncel bilgilere; karsiyakabelediyesi ve karsiyakakultur adresli Instagram sayfaları ile diğer kurumsal sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek.

 

“İYİ Kİ DOĞDUN ATTİLÂ İLHAN”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Attilâ İlhan; Türkiye’nin aydınlanma mücadelesine katkı sunmuş, edebiyat, düşünce ve sanat dünyamıza silinmez izler bırakmış çok büyük bir değerdir. Karşıyakamızın da gurur kaynağıdır. Büstüyle, rölyefiyle, adını taşıyan sokağıyla hep bizimle olan Attilâ İlhan, en önemlisi de eserleri ve düşünceleriyle aramızda yaşamaya devam ediyor. 15 Haziran 1925 tarihinde dünyaya gelen büyük ustamızı, O’na ve Karşıyaka’ya yakışır şekilde anmak için 2025’i “Attilâ İlhan Kültür Sanat Yılı” olarak kabul ettik. Sevgi, saygı ve vefamızı göstermek, sanat mirasını çocuklarımıza aktarmak için yıl boyunca pek çok özel etkinlik düzenleyeceğiz. Bir kez daha ‘İyi ki doğdun Attilâ İlhan’ diyeceğiz. Büyük değerimizin anısını en güzel şekilde yaşatacağımız etkinliklerimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Doğal Yaşam Parkı’nda kış saati uygulaması başlıyor

Günlerin kısalmaya başlamasıyla birlikte İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın ziyaret saatleri yeniden...

3 saat önce

Bayraklı’nın Kültür, Sanat, Teknoloji Ve Sporu Fuarda...

Bayraklı Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) 95. yılında düzenlediği kültür, sanat...

4 saat önce

Toplu Taşımada Akıllı Ulaşım Girişimi: Manisa, Avrupa...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarına daha akıllı ve sürdürülebilir bir toplu taşıma...

4 saat önce

Karşıyaka ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır!

Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında kültürden sanata, spordan...

7 saat önce

Buca’da fırınlara sıkı denetim

Buca Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamul üretim noktalarında hijyen, gramaj ve...

8 saat önce

Bayraklı’da 3 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği

Bayraklı Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında...

9 saat önce

Torbalı’nın Kurtuluşunun 104. Yılına Özel Satranç Turnuvası

Geniş katılımla gerçekleştirilen organizasyon, hem sporcuların hem de ailelerinin yoğun ilgisini...

9 saat önce

Bir ihbarla gittiler, yeni bir hayatın ilk anlarına tanık...

İzmir’de bir ihbar üzerine, verilen adrese giden itfaiye paramedikleri, hastaneye nakli için...

9 saat önce

Konak Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve...

Yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan Konak Belediyesi, ilkokul...

10 saat önce

İzmir tarımında akıllı sayaç devrimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele kapsamında tarımsal sulamada 30 milyon liralık...

10 saat önce

Bornova Belediyesi’nden yıldırım müdahale

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürk Mahallesi Macera Parkı mevkiinde sökülen taşlar...

10 saat önce

5 bin yıllık Liman Tepe’de yeni keşif: Taş kanallarla...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Liman Tepe kazılarında yaklaşık 5 bin yıllık...

10 saat önce