BIST 100 12.592,76 %2,38 Altın 6.493,92 ₺/gr %0,21 Bitcoin $83.504 %0,83 Dolar 49,01 ₺ %0,06 Euro 55,84 ₺ %0,05 Sterlin 65,05 ₺ %0,06 Gümüş 95,75 ₺/gr %0,23 Ethereum $2.685,96 %0,39 İsviçre Frangı 58,92 ₺ %0,07 Kanada Doları 34,57 ₺ %0,04 Avustralya Doları 34,39 ₺ %0,03 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,06 ₺ %0,07 BAE Dirhemi 13,35 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,07 Çin Yuanı 7,30 ₺ %0,10
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Karşıyaka ‘İzmir Baba’yı unutmadı

Karşıyaka ‘İzmir Baba’yı unutmadı

Karşıyaka Belediyesi, kent hafızasının ve sivil toplumun simge ismi Karşıyakalı Sancar Maruflu’yu anlamlı bir etkinlikle anacak.

Karşıyaka ‘İzmir Baba’yı unutmadı

17 Ağustos’ta Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenlenecek törende; fotoğraf sergisi, sokak röportajı gösterimi ve özel bir söyleşi kentlilerle buluşacak. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “İzmir’in simgesi ismi, Karşıyaka’nın gurur kaynağı Sancar Maruflu’yu sonsuz sevgi, saygı ve özlemle anacağımız etkinliğimize herkesi bekliyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in kent kültürüne, halkla ilişkiler mesleğine ve sivil toplum hayatına ömrünü adayan, halkın sevgisiyle hafızalarda ‘İzmir Baba’ olarak yer edinen merhum Sancar Maruflu’nun anısına özel bir etkinlik düzenleyecek. Maruflu’nun vefatının 5. yıl dönümü olan 17 Ağustos Pazartesi günü gerçekleşecek buluşmaya, Karşıyaka Belediyesi Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi ev sahipliği yapacak. ‘İzmir’in Sancar Baba’sı: Anma Programı ve Söyleşi’ başlıklı etkinlikte fotoğraf sergisi açılacak, sokak röportajı gösterimi ve özel bir söyleşi düzenlenecek.

SİVİL TOPLUMUN GÜLEN YÜZÜ

Program saat 18.30’da ‘Sivil Toplumun Gülen Yüzü: Sancar Maruflu Anı ve Fotoğraf Sergisi’nin açılışıyla başlayacak. Sergi, Sancar Maruflu’nun İzmir sivil toplumuna kattığı değerleri, kentin sosyal ve kültürel yaşamındaki unutulmaz izlerini ve hafızalarda yer eden karelerini ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Sergi açılışının ardından saat 19.00’da, Sancar Maruflu’nun oğlu Cevat Ziya Maruflu ile gerçekleştirilen ‘Geçmişten Günümüze Karşıyaka Sokakları: Sancar Maruflu’ konulu sokak röportajı gösterimi yapılacak. Etkinliğin söyleşi bölümü ise saat 19.05’te başlayacak. Moderatörlüğünü Cevat Ziya Maruflu’nun üstleneceği söyleşide, ‘İzmir Baba Sancar Maruflu’ kitabının yazarı Dr. Uğur Oral konuşmacı olarak yer alacak. Etkinlikte, Sancar Maruflu’nun kent sevgisi, sivil toplum mücadelesi ve İzmir’e bıraktığı miras tüm yönleriyle ele alınacak.

“DEĞERLERİNİ DAİMA YAŞATACAĞIZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Sancar Maruflu, yaşamı boyunca kentimize ve kentlilerimize dokunan, sivil toplumun gelişmesine büyük katkılar sunan, İzmir sevdasıyla herkese örnek olmuş çok kıymetli bir isimdi. Onu ‘İzmir Baba’ olarak, kent belleğimizde bıraktığı güçlü izlerle hatırlıyoruz. Ve daima kentimize bıraktığı değerleri ve sivil toplum anlayışını gelecek kuşaklara aktarmak için çalışacağız. Karşıyaka Belediyesi olarak, Sancar Maruflu’nun adını yaşattığımız Sivil Toplum Yerleşkesi’nde düzenleyeceğimiz anlamlı törene herkesi bekliyoruz” diye konuştu.



Yerel Haberleri

Tümü

Buca’da çocuklar için güz dönemi kursları başlıyor

Buca Belediyesi’nin 7-14 yaş arası çocuklar için düzenlediği ücretsiz satranç, piyano, keman ve...

1 saat önce

Bayraklı’da 28 park baştan sona yenileniyor

Bayraklı Belediyesi, ilçenin farklı mahallelerinde bulunan 28 parkı yenileme ve revizyon...

2 saat önce

Karşıyaka’da üniversite gururu!

Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Bakırçay Üniversitesi iş birliğiyle, Deniz Baykal Kültür Merkezi...

2 saat önce

Güzelbahçe Belediyesi'nden Öğrencilere Çanta ve Kırtasiye...

Güzelbahçe Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda eğitimde fırsat eşitliğini...

3 saat önce

Şifa kaynağı bal, kent market raflarında sosyal adalete...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kayadibi’ndeki belediye arılığında düzenlenen bal hasadına...

3 saat önce

Velilerin gönlü rahat, miniklerin karnı tok

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin  ilkokullara yönelik beslenme paketi desteği yeni eğitim öğretim...

4 saat önce

Altyapıdan asfalta Tire’nin çehresi değişiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Tire’deki altyapı ve üstyapı çalışmalarını kapsayan...

4 saat önce

Datça'nın turizmi İstanbul'da vitrine çıktı

Datça Belediyesi, 4. Uluslararası İstanbul Turizm Fuarı’nda kentin köklü tarihini, eşsiz...

22 saat önce

Menderes’te Yabani Otla Mücadele Sürüyor

Menderes Belediyesi, yabani otlarla ilçe genelinde verdiği mücadeleyi sürdürüyor. Dört bir yanda...

1 gün önce

Buca’nın cep dostu kafeleri vatandaşa nefes aldırıyor

Buca Belediyesi, lezzetli tatları, hijyenik ortamı ve uygun fiyatlarıyla dikkat çeken...

1 gün önce

Bayraklı’da karikatür ve çocuk şenliği renkli görüntülere...

Bayraklı’da düzenlenen Karikatür ve Çocuk Şenliği, üç gün boyunca çocukları sanat, mizah ve...

1 gün önce

Karşıyaka’da halk dansları kurslarına rekor kayıt!

Karşıyaka Belediyesi’nin yeni sezon halk dansları kursları, yaklaşık bin kişiyi dansla...

1 gün önce