BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Karşıyaka’nın yeni hayvan barınağı için ilk kazma vuruldu

Karşıyaka’nın yeni hayvan barınağı için ilk kazma vuruldu

Karşıyaka Belediyesi, Yamanlar yangınında zarar gördükten sonra yıkılan hayvan barınağını, örnek bir projeyle yeniden inşa ediyor. Bakioğlu Holding’in destekleriyle başlatılan çalışmaların, kısa süre içinde tamamlanması planlanıyor. Bürokratları ile birlikte alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Karşıyakamıza, Türkiye'nin en kapsamlı ve modern hayvan barınaklarından birini kazandıracağız” dedi.

0Yorumlar
Karşıyaka’nın yeni hayvan barınağı için ilk kazma vuruldu

Karşıyaka Belediyesi, Yamanlar Dağı’nda meydana gelen yangın felaketinden etkilenen hayvan barınağını yeniden inşa etmek için çalışmalara başladı. Yangın sonrasında yıkılan barınağın yerinde; örnek bir hayvan yaşam, bakım ve tedavi merkezi yaratılacak. Bakioğlu Holding’in destekleriyle, belediye ekipleri tarafından hayata geçirilen yeni proje, yaklaşık iki ay içerisinde tamamlanacak. Hemen ardından, geçici olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin barınaklarına emanet edilen can dostlar da Karşıyaka’daki yeni merkeze geri getirilecek.

 

“VETERİNERLİK HİZMETLERİNDE ÖNCÜYÜZ”

Bürokratları ile birlikte barınak alanında incelemelerde bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Hazırladığımız proje doğrultusunda Karşıyakamıza, Türkiye'nin en kapsamlı ve modern hayvan barınaklarından birini kazandıracağız. Bakıma ihtiyaç duyan can dostlarımıza en iyi şartlarda hizmet vereceğiz. Burası aynı zamanda hayvanseverlere de açık olacak, sahiplendirme seferberliğimizi güçlendirecek örnek çalışmalar yapacağız. Projemize destek sağlayan Bakioğlu Holding’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Karşıyaka Belediyesi olarak, veterinerlik alanında İzmir’de öncü konumda olan bir belediyeyiz. Bu yeni merkez ile birlikte hizmetlerimizi daha da iyi noktalara taşıyacak, Türkiye’ye örnek olacağız” diye konuştu.

 

NELER YAPILACAK?

Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi’nin içinde bulunan söz konusu alanda, Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan mimari proje doğrultusunda yeni kanuna uygun ve örnek niteliğe sahip bir hayvan bakım tesisi ve yaşam alanı inşa edilecek. Tesiste köpekler için sosyalleşme alanları, ziyaretçiler için de yeşil alan düzenlemeleri ve çocuk oyun parkı yapılacak. Hayvanseverler, tesisi gezip hayvanlarla ilgilenebilecek; merkezde hayvanlara yönelik etkinlik, sosyal sorumluluk projesi, sahiplendirme ve bağış kampanyası gibi aktiviteler de gerçekleştirilecek. Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi’nin, inşa edilecek yaşam merkezi dışında kalan alanları da tadilattan geçirilecek. Barınma alanlarından ameliyathanelere kadar kapsamlı yenileme ve onarımlar yapılacak. Bu sayede barınma, sağlık, bakım, eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri bir arada sunulacak.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...

54 dakika önce

Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...

1 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...

1 saat önce

Karşıyaka’da “sokak” çocukların!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...

1 saat önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

21 saat önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

22 saat önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

1 gün önce

Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor

Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...

1 gün önce

Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...

1 gün önce

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

1 gün önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

1 gün önce

İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...

1 gün önce