BIST 100 13.831,09 %0,38 Altın 6.628,82 ₺/gr %0,48 Bitcoin $64.511 %1,01 Dolar 47,72 ₺ %0,01 Euro 55,13 ₺ %0,11 Sterlin 64,48 ₺ %0,10 Gümüş 97,87 ₺/gr %0,31 Ethereum $1.896,42 %1,32 İsviçre Frangı 58,93 ₺ %0,26 Kanada Doları 34,21 ₺ %0,03 Avustralya Doları 33,67 ₺ %0,17 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,02 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %1,29 Çin Yuanı 7,07 ₺ %0,06
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Karşıyaka, Reşat Leblebicioğlu’nu unutmadı

Karşıyaka, Reşat Leblebicioğlu’nu unutmadı

Karşıyaka Belediyesi, 1941-1949 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Reşat Leblebicioğlu’nun adını önemli bir hizmet tesisinde ölümsüzleştirdi. Karşıyakalı merhum başkanın ismi, kamu yararına bağışladığı arazi üzerine kurulan Bahçelievler Katlı Pazar Yeri'ne verildi. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Reşat Leblebicioğlu’nu minnet ve saygıyla anıyor, adını kendi katkısıyla hayat bulan bu tesiste yaşatmaktan onur duyuyoruz” dedi.

0Yorumlar
Karşıyaka, Reşat Leblebicioğlu’nu unutmadı

Geçmişten günümüze kent belleğinde iz bırakan değerlere vefa geleneğini sürdüren Karşıyaka Belediyesi, Reşat Leblebicioğlu’nun anısına anlamlı bir törene imza attı. Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle alınan kararla, 1941-1949 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Karşıyakalı Leblebicioğlu’nun adı, kamu yararına bağışladığı arazi üzerine kurulan Bahçelievler Katlı Pazar Yeri'ne verildi. Tesiste düzenlenen isim verme törenine; Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Reşat Leblebicioğlu’nun aile fertleri katıldı.

 

“MİNNET VE SAYGIYLA ANIYORUZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Bazı insanlar geride sadece anılar bırakmıyor, yaşadıkları kente kalıcı izler de bırakıyor. Aradan yıllar geçse de o izler, her gün binlerce insanın hayatına dokunmaya devam ediyor. Reşat Leblebicioğlu da İzmir ve Karşıyaka için bu isimlerden biri. Bahçelievler Katlı Pazar Yeri’nin bulunduğu bu araziyi Karşıyaka’ya kazandırması da bizler için kalıcı ve anlamlı bir iz. İşte bugün, o değeri görünür kılıyor; Reşat Leblebicioğlu’nun adını, kendi katkısıyla hayat bulan bu pazar yerinde yaşatıyoruz. Burada sadece pazar yeri yok, dershanemiz de var. Gençlerin elinden tutuyoruz, hem eğitimlerine destek oluyoruz hem de sosyal gelişimlerine katkı sunan kurslar düzenliyoruz. Yani Reşat Leblebicioğlu’nun adını aslında bir eğitim tesisinde de yaşatıyoruz. Kıymetli başkanımızı unutmadık, unutmayacağız. Reşat Leblebicioğlu’nu minnet ve saygıyla anıyor, bu kıymetli hizmeti için şükranlarımızı sunuyoruz ” dedi.

 

Reşat Leblebicioğlu’nun torunu Gülden Leblebicioğlu Ünal da “Dedemin adının, eskiden ailemize ait olan bu alanda kurulan Bahçelievler Katlı Pazar Yeri'ne verilmesi, biraz geç olsa da bizi çok mutlu etti. Bu karara vesile olan kıymetli büyüğümüz Sayın Armağan Çağlayan’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

İzmir’de mezarlıklarda yeni dönem

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Mezar...

3 saat önce

Urla Belediyesi'nden bank üretiminde 10 milyon TL'lik...

Göreve geldiği günden bu yana mali disiplini esas alan yönetim anlayışıyla geçmiş dönemden kalan...

4 saat önce

Karşıyaka’da rehberli turlar yeni rotayla devam ediyor:...

Karşıyaka Belediyesi, Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında başlattığı rehberli turlara,...

5 saat önce

Konak’ta dikkat çeken istihdam hamlesi: Kadınlar...

Konak Belediyesi’nin kadın istihdamına ayrı bir pencere açacak Kaynak Operatörlüğü Kursu,...

6 saat önce

Efes Selçuk, Beach Flag Futbol Turnuvasına Ev Sahipliği...

İzmir FF Cup Beach Flag Turnuvası, Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde büyük bir heyecanla...

7 saat önce

İlkay Çiçek CHP'den istifa etti: "Partim tarafından...

Menderes Belediyesi'ne yapılan operasyonda tutuklanan Belediye Başkanı İlkay Çiçek CHP'den...

8 saat önce

Altındağ trafiğine büyük neşter

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Serintepe Mahallesi’nde (Kandere) kronikleşen trafik ve...

8 saat önce

Yuvamız İzmir’de veliler de çocuklar da mutlu

Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik Merkezlerinde aylık ücretin 2 bin 500 TL’ye düşürülmesi...

8 saat önce

Bornova Aktarma İstasyonu yenilendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aktarma İstasyonu’nda yaya ve ulaşım konforunu artırarak...

8 saat önce

Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...

Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...

1 gün önce

Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.

Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...

1 gün önce