Karşıyaka tek yürek oldu, Zübeyde Anne’ye koştu!
Ulu Önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın anıt kabrinin bulunduğu Karşıyaka, Anneler Günü’nde en değerli emanetine koştu. Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen koşunun ardından Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda Anneler Günü töreni gerçekleştirildi, dereceye giren katılımcılara kupaları takdim edildi. Başkan Yıldız Ünsal “Sonsuz sevgi ve şefkatleriyle dünyayı güzelleştiren tüm anneleri ve yüreğinde annelik duygusu taşıyan tüm kadınları büyük bir saygı ve minnetle selamlıyoruz” dedi.
Karşıyaka Belediyesi tarafından Anneler Günü onuruna geleneksel hale getirilen Zübeyde Hanım Koşusu, bu yıl 37. kez büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Saat 09.00’da Anayasa Meydanı’ndan start alan 1100 koşucu; Cemal Gürsel Caddesi, Girne Bulvarı ve Atatürk Bulvarı güzergahını takip ederek Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na ulaştı. Refleks Plus, Veni Vidi Göz, Mavibahçe Alışveriş Merkezi ve Can Hastanesi’nin katkılarıyla düzenlenen koşunun sonunda, yaş kategorilerinde ve paralimpik kategorisinde dereceye girenlere kupaları takdim edildi. Yarışı tamamlayan tüm koşuculara anı madalyaları verildi. Evcil hayvanlar ile birlikte koşulan can dost kategorisinde ise birinci kupa, ilk 5 katılımcı da Reflex Plus tarafından mama ile ödüllendirildi.
DUYGU DOLU ANMA TÖRENİ
Ayrıca Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda Anneler Günü töreni düzenlendi. Zübeyde Hanım’ın huzurunda bir araya gelen katılımcılar Ulu Önder Atatürk’ü ve annesi Zübeyde Hanım’ı bir kez daha sonsuz sevgi, saygı ve minnetle andı; anıt mezara kırmızı karanfiller sundu. Karşıyakalı Birol Soylu’nun Selanik Ataevi’nden getirdiği toprak da Zübeyde Hanım’ın mezarına bırakıldı. Törene Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ile birlikte Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, CHP İzmir İl Yöneticileri, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü ve İlçe Yöneticileri, Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Dilek Karcı, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
“MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Anneler; bir evlat büyütmenin ötesinde, geleceğin mimarları, sevginin taşıyıcıları, toplumun da temel direğidir. Bugün, sonsuz sevgi ve şefkatleriyle dünyayı güzelleştiren tüm anneleri ve yüreğinde annelik duygusu taşıyan tüm kadınları büyük bir saygı ve minnetle selamlıyoruz. Atamızın annesi Zübeyde Hanım da yetiştirdiği evlatla, bir milletin büyümesine, şekillenmesine ve çağdaş bir geleceğe ulaşmasına öncülük eden güçlü bir kadındı. Bugün burada, onun mirasına ve Atatürk ilkelerine sahip çıkarak, modern Cumhuriyet’e karşı sorumluluklarımızı tazeliyor, kararlılığımızı yineliyoruz… Karşıyaka Belediyesi olarak, Cumhuriyet değerlerine, kadınların toplumdaki yerine ve annelerin sonsuz emeğine olan bağlılığımızı her zaman sürdüreceğiz” dedi.
Törende söz alan Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Feyza Işıklı da Anneler Günü mesajını paylaştı; şehit öğretmen Ayla Kara’yı Yılın Annesi seçtiklerini söyledi.
GENEL KLASMAN DERECELER
ERKEKLER
1. Kaan Sarı
2. Mertcan Koşar
3. Hüseyin Sezgin
KADINLAR
1. Delfin Eylül Avcı
2. Ece Özkan
3. Dolunay Onaran
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Zübeyde Hanım Huzurevi’nde Babalar Günü kutlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Zübeyde Hanım Huzurevi’nde Babalar Günü...
Karşıyaka’da Zübeyde Hanım Koşusu için geri sayım başladı
Karşıyaka Belediyesi tarafından her Anneler Günü’nde geleneksel olarak düzenlenen Zübeyde Hanım...
70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!
70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...
Yerel Haberleri
Tümüİzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...
Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor
Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...
Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...
Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor
Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...
Çiğli'de Yaz Akşamları Mahalle Sinema Günleri ile...
Çiğli Belediyesi tarafından yaz akşamlarını kültür ve sanatla buluşturmak amacıyla düzenlenen...
Bornova’da görsel kirliliğe zabıta freni
Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çiçekliköy ve Yakaköy’de görsel kirlilik yaratan...
Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanındaki kaçak yapıyı yıktı
Kaçak yapılaşmayla mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri 122 hektarlık “Gaziemir...
Efes Selçuk'un gururu Emirhan Kaptan'a TEMA Vakfı...
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel LGS’den 500 tam puan alarak Türkiye birincisi...
Karşıyaka’da yüzme zamanı: Yaz tatili havuz keyfiyle...
Karşıyaka Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, yaz döneminde hem çocuklar hem de...
Konaklı çocuklara Afet Farkındalık Atölyesi
Konak Belediyesi Çocuk Yaz Programı kapsamında Konaklı çocuklar için Afet Farkındalık Atölyesi...
Buca’da Dünya Doğa Koruma Günü’nde anlamlı etkinlik
Bucalı kadınlar, Dünya Doğa Koruma Günü’nde geri dönüştürülebilir malzemelerden çevre dostu...
