Karşıyaka’da afetlere hazırlık seferberliği büyüyor
Afetlere karşı dirençli kent hedefiyle çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, son iki yıllık süreçte öncü projelere imza attı. İlçede ilk kez belediye bünyesinde ‘Arama Kurtarma Ekibi’ kurulurken, ‘Karşıyaka Afet Gönüllüleri’ projesiyle bilinçli bir halk örgütlenmesi oluşturuldu. Eğitim ve tatbikatlarla yüzlerce vatandaşa temel afet bilinci aşılandı. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Karşıyaka’mızı afetlere karşı hazırlıklı hale getirmek, toplumsal farkındalığı büyütmek ve kurumsal müdahale kapasitemiz güçlendirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Yıldız Ünsal’ın ‘Afetlere Dirençli Karşıyaka’ vizyonu doğrultusunda kenti olası afetlere karşı hazırlıklı hale getirmeyi hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, 2024 yılından bu yana önemli adımlar attı. Belediye Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; toplumun afetlere karşı hazırlık ve müdahale kapasitesini artırmak, vatandaşların afet anında doğru davranışları öğrenmesini sağlamak ve mahalle ölçeğinde dayanışma kültürünü güçlendirmek amacıyla “Karşıyaka Afet Gönüllüleri” projesi hayata geçirildi. Yaklaşık 1,5 yıllık süreçte 3 dönem halinde toplam 750 kişiye uygulamalı olarak afetlerde ilk yardım, afetlerde güvenli alan ve temel yangın eğitimleri verildi. Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ve mahalle muhtarlarının katkılarıyla yürütülen projenin 4. dönem eğitimleri için de www.karsiyaka.bel.tr adresinden başvurular alınmaya başlandı.
KARŞIYAKA’DA BİR İLK
Ayrıca belediye bünyesinde ilk kez, gönüllü çalışanlar ile “Karşıyaka Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi” kuruldu. Yıl boyunca devam eden Hafif Seviye Arama Kurtarma eğitimlerini tamamlayan ekip, AFAD’dan akreditasyon aldı ve İzmir’de bu yetkinliğe sahip beşinci belediye ekibi olmayı başardı.
Öte yandan, çocukların afetlerle başa çıkma yeteneklerini geliştirmek amacıyla okul eğitimleri yoğun programlarla sürdürüldü. Karşıyaka Belediyesi Afet Eğitim Merkezi’nde düzenlenen farkındalık eğitimleri, 11 ayrı istasyondan oluşan interaktif bir parkurda gerçekleştirildi. 2026 yılında okul dönemi boyunca 810 öğrenci eğitimlere katılırken, yeni dönemde de devam edecek 70 dakikalık eğitim programına katılmak isteyen okullar Karşıyaka Belediyesi’ne resmi yazı ile başvuru yapabiliyor. Ayrıca tüm çalışmalar hakkında detaylı bilgi için 549 522 01 54 numaralı telefondan ve @karsiyakaafetisleri adresli Instagram sayfasından Karşıyaka Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü’ne ulaşılabiliyor.
HEDEF DİRENÇLİ KENT
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Karşıyaka’mızı olası afetlere karşı hazırlıklı, bilinçli ve dayanışma içinde hareket eden bir kent haline getirmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Afetlere dirençli bir Karşıyaka hedefimiz doğrultusunda; gönüllülerimizin bilgi ve becerilerini artırıyor, belediyemizin arama kurtarma kapasitesini güçlendiriyor, çocuklarımızdan başlayarak toplumun her kesiminde afet farkındalığını yaygınlaştırıyoruz. Ancak afetlere hazırlık, süreklilik isteyen bir süreç. Bu anlayışla, mahallelerimizde gönüllülüğü büyütmeye, çocuklarımızı ve gençlerimizi bilinçlendirmeye, kurumlarımızın müdahale kapasitesini geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Benzer Haberler
İZSU-KUT sahada: Afetlere karşı hazırlık güçleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan İZSU-KUT ekipleri,...
Karşıyaka’da afetlere karşı gönüllü seferberliği büyüyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen “Karşıyaka Afet Gönüllüleri” projesinde 4. dönem için...
Karşıyaka Gemisi ilk kez Karşıyaka’ya geliyor!
Karşıyaka, Zafer Bayramı’nın 104. yılında tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yapacak....
Yerel Haberleri
TümüKarabağlar’da ‘tek gündem’ tartışması: AK Parti’den...
Karabağlar Belediyesi’nin olağanüstü meclis toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Fırat...
EFEST 2026 ikinci gününde kültür sanat ve yetenek dolu...
Efes Selçuk’un kurtuluşunun 104. yılı kapsamında düzenlenen kültür, sanat ve yaşam festivali...
İEF’nin Gıda Alanı’nda duman yok, hijyen var
95. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), bu yıl ziyaretçilerine kültür, sanat, eğlence ve...
Karşıyaka’da Kış Spor Okulları’na kayıtlar başladı
Karşıyaka Belediye Spor Kulübü bünyesinde düzenlenen “Kış Spor Okulları” bu yıl da dopdolu bir...
İzmir'in dijital rehberi yenilendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kent Rehberi’ni güncel teknolojilerle baştan yeniledi. Mobil...
Çöp ve moloz yığınlarına son: Menderes'te yılların çöpü...
Konak’ta güvenliği tehdit eden metruk yapılar tek tek...
Konak Belediyesi, ilçe genelinde güvenlik tehdidi oluşturan ve kent estetiğini bozan metruk...
Bergama’da taşkın riskine karşı yeni hat
İZSU Genel Müdürlüğü, Bergama ilçe merkezinde taşkın riskine karşı yaklaşık 10 milyon liralık...
Başkan Eşki kazanının başına geçti: Reçelin olduğu yerde...
Bornova Belediyesi’nin yerel üretimi, geleneksel lezzetleri ve kadın emeğini desteklemek...
'Kültürpark 90 Yaşında' sergisi kapılarını açtı
İzmir’in kalbi Kültürpark’ın kuruluşundan günümüze 90 yıllık mirasını anlatan “Kültürpark 90...
Konak Belediyesi’nden zincir marketlere sıfır atık denetimi
Konak Belediyesi, ambalaj atıklarının ayrı toplanması ve geçici depolanmasına yönelik zincir...
Menderes’te Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor
Menderes Belediyesi tarafından ilçe genelinde yer alan okullarda temizlik ve...