BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Karşıyaka’da engelsiz yaşam için dayanışma

Karşıyaka’da engelsiz yaşam için dayanışma

Karşıyaka Belediyesi Görme Engelliler Kütüphanesi’nin gönüllü seslendirmenlerinden Atiye Güneş, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal da kütüphaneyi ziyaret ederek, bir yılda 8 bin sayfa seslendiren ve 130. kitabını tamamlayan Güneş’i kutladı. Başkan Ünsal “Gönülden desteği için Atiye Hanım’a teşekkür ediyor, örnek olmasını diliyorum” dedi.

0Yorumlar
Karşıyaka’da engelsiz yaşam için dayanışma

Karşıyaka Belediyesi Görme Engelliler Kütüphanesi; Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) iş birliğinde sunduğu hizmetlerle, ‘her birey için eşit ve erişilebilir bir yaşam’ hedefine önemli katkılar sunuyor. Binlerce görme engelli bireyin yaşamına ışık olan kütüphane, gönüllü seslendirmenlerin hayat verdiği kitaplarla her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bu yolculuğa en büyük katkıyı sağlayan vatandaşlardan Atiye Güneş de uzun yıllara dayanan gönüllülük öyküsüyle takdir topluyor.

 

SEVGİ HER ENGELİ AŞAR!

Son bir yılda 8 bin sayfa seslendiren ve 130. kitabını tamamlayan Atiye Güneş, GETEM tarafından sertifika ile ödüllendirildi. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi'ne kurumsal katkı sertifikası verildi. Kütüphaneyi ziyaret eden Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal da Güneş ile bir araya gelerek, engelsiz yaşam mücadelesine sağladığı katkılar için teşekkür etti. Ünsal “Sevgi ve dayanışma her engeli aşar. Görme Engelliler Kütüphanemizin gönüllü okuyucularından Atiye Güneş, yıllardır bu gerçeğin en güzel örneklerini sergiliyor. Sevgisiyle, emeğiyle, duyarlılığıyla pek çok yaşama dokunmayı başarıyor. Atiye Hanım’a ve onun gibi karşılık beklemeden topluma faydalı olmayı seçen tüm gönüllülere teşekkür ediyorum. Hep birlikte engelsiz yaşam yolunda el ele yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“TEK KAZANCIM MUTLULUK”

Gönüllü seslendirmen Atiye Güneş de “İlk olarak EÇEV’den burs alan görme engelli bir genç için kitap seslendirmeye başladım. 27 yıldan beri tamamen gönüllü olarak bu işe devam ediyorum. Son 11 yıldır Karşıyaka Belediyesi Görme Engelliler Kütüphanesi’nin destekçisiyim. Seslendirdiğimiz kitaplar, hem buranın hem de GETEM’in arşivine yükleniyor. Bu sayede dijital yolla çok fazla insana ulaşabiliyoruz. GETEM, yılda bin ve üzeri sayfa seslendiren gönüllülere bireysel okuyucu sertifikası takdim ediyor. Ben de İstanbul’da törenle belgemi aldım. Bu benim ruhumu doyuran bir iş. Hiçbir maddi karşılık almıyoruz; başkalarına faydalı olabilmek benim için en büyük mutluluk ve kazanç. Yıldız Başkanımıza ve Karşıyaka Belediyesi’ne bizlere olan destekleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

1 gün önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

1 gün önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

1 gün önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

1 gün önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

1 gün önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

1 gün önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

1 gün önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

1 gün önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

2 gün önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

2 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

2 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

2 gün önce