BIST 100 11.478,13 %4,12 Altın 6.510,77 ₺/gr %3,28 Bitcoin - %3,17 Dolar 50,02 ₺ %0,04 Euro 56,23 ₺ %0,42 Sterlin 67,43 ₺ %0,47 Gümüş 83,86 ₺/gr %5,00 Ethereum $2.317,09 %1,36 İsviçre Frangı 61,23 ₺ %0,51 Kanada Doları 35,85 ₺ %0,42 Avustralya Doları 35,08 ₺ %0,72 Suudi Riyali 13,33 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,62 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,49 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,01
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Karşıyaka'da ‘İmar Çözüm Ofisi’ hizmete sunuldu

Karşıyaka'da ‘İmar Çözüm Ofisi’ hizmete sunuldu

Karşıyaka Belediyesi, bina yenileme süreçlerinde riskli yapı tescili, imar durumu, inşaat hakları, kentsel dönüşüm yasasından doğan yasal haklar ve olası seçenekler konusunda vatandaşlara yol gösterecek ‘İmar Çözüm Ofisi’ni hizmete açtı.

0Yorumlar
Karşıyaka'da ‘İmar Çözüm Ofisi’ hizmete sunuldu
Girne Kültürpark içerisinde yer alan ofisin açılış törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile birlikte Belediye Meclisi üyeleri, bürokratlar, muhtarlar ve vatandaşlar da katıldı.

“SORUMLULUĞUMUZ VAR”

“Binasını kentsel dönüşüme tabi tutmak isteyen vatandaşlarımızın her aşamada yanlarında olacağız” diyen Başkan Tugay, konuşmasında şunları kaydetti: “Karşıyaka için çok özel bir başlangıç anını paylaşıyoruz hep birlikte. Bildiğiniz gibi kentimiz binaların eskiliği ve yenilenme ihtiyacı nedeniyle fiili olarak problem yaşayan bir kentti. Üzerine bir de 30 Ekim’de yaşadığımız depremle birlikte binalarla ilgili endişeler had safhaya çıktı. Bugün herkesin kendine sorduğu sorular var; “Acaba oturduğum bina güvenli mi? Oturduğum binayı yenilemeli miyim? Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım?” gibi... Bu soruların en çok yöneltildiği kurum da tabii ki Karşıyaka Belediyesi. Burada gerçekten yasal altyapısı yetersiz olan, sorunlarla dolu yasası olan bir durum yaşıyoruz. Yasa maalesef sorunları hızlıca ve etkili şekilde çözmek için yeterli değil. Birçok noktada vatandaşlarımıza problem yaşatıyor ve insanlarımız kendilerine yeterince sahip çıkıldığını düşünmüyorlar. Burada pek çok konuda olduğu gibi belediyenin inisiyatif alması, daha özel ve yerel çözümler üretmesi gerekiyor. Karşıyaka’daki binaların yenilenmesi ve imarlar ile ilgili sorunlar, öncelikli olarak bizim sorumluluğumuz olduğunu düşündüğümüz konular.”

KOLAYLAŞTIRICI OLACAK

Özellikle depremden sonra oluşan güvensiz ortamı da dikkate alarak bir şeyler yapma çabası içine girdiklerini aktaran Başkan Tugay “Bu doğrultuda Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüzü kurduk. Çok az sayıda ilçede bu müdürlüğü kurmuş belediye var. İzmir’deki tek ilçe belediyesi de biziz. Müdürlüğümüzü yapılandırdıktan sonra bir çalıştay düzenledik. Çok değerli öneriler çıktı. Sorunlar daha net anlaşıldı. Bu sorunlu, yasal altyapısı yetersiz ortamda yine de ne olursa olsun bir şeyler yapmalıyız diye düşündük. Avcılar Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki örnekleri de yerinde inceledikten sonra biz de Karşıyaka’da bu çalışmayı yapmaya karar verdik. Ayakları yere basan, göstermelik değil de gerçekten insanların sorunlarını çözen, sürdürülebilirliği olan, önümüzdeki yıllarda gittikçe kendini geliştirerek daha fazla çözüm üretecek bir birim oluşturmak için yola çıktık. Kentsel dönüşüm çalışmalarını kolaylaştırıcı, hızlandırıcı ve uzlaştırıcı rol üstlenecek olan İmar Çözüm Ofisi’ni hep beraber açma noktasına geldik. Vatandaşımızın sorununu çözmek için ekstra bir çaba gösterdiğimizi ifade eden bir çalışmadır bu. Başarıya ulaştığı zaman hepimizin gurur duyacağı bir çalışma da olacaktır. Biz her aşamada vatandaşımızın yanında olacağız. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Umuyorum ikinci, üçüncü, dördüncü çözüm ofislerini de açarız. Çünkü Karşıyaka’nın buna ihtiyacı var” diye konuştu.
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...

7 saat önce

Karşıyaka’da kayıt dışı işletmelere sıkı denetim

Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak iş yerlerine yönelik denetimlerini...

8 saat önce

Buca’da “Her Güne Bir Atık” seferberliği

Buca Belediyesi’nin okullarda sürdürdüğü “Her Güne 1 Atık Projesi” kapsamında evlerinde...

9 saat önce

Bornova’da muhtarlara destek enerjiye yatırım

Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında...

9 saat önce

ESHOT’un çevreci filosu COP31 için Antalya’da

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım...

9 saat önce

Başkan Sengel: “Sayıştay Raporları Üzerinden Siyaset...

Efes Selçuk Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı Sayıştay Denetim...

10 saat önce

İzmir, COP31’de iklim mücadelesini dünyaya anlatacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de “Dirençli...

10 saat önce

Kıbrıs ve Kore Muharip Gazileri Parkı yeniden doğdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş’te bulunan Kıbrıs ve Kore Muharip Gazileri Parkı’nda 1045...

10 saat önce

Menemen Konutları’nda binalar yükseliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 bin 400 konutluk Egeşehir Menemen Konutları Projesi’nde...

10 saat önce

Büyükşehir’in Çoksesli Oda Korosu Eskişehir’de Büyük...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çoksesli Oda Korosu, 2. Uluslararası Eskişehir Polifonik...

1 gün önce

Başkan Ünsal’dan temizlikte kalıcı çözüm ve mali disiplin...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda çöp toplama...

1 gün önce

Konak’ta vergi ödeme kolaylığı

Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...

1 gün önce