Karşıyaka’da “Yaşlılara Saygı Haftası” coşkulu başladı
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, “Yaşlılara Saygı Haftası” programını coşkulu etkinliklerle başlattı. Halk oyunları gösterisi, sergi, söyleşi ve bocce maçında buluşan çınarlar; sanat, spor ve eğlence dolu bir gün yaşadı. Çınarların keyifli anlarına ortak olan Başkan Yıldız Ünsal “24 Mart’a kadar devam edecek olan etkinliklerimize, büyüklerimiz başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.
Karşıyaka Belediyesi, Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında dolu dolu bir etkinlik programı hazırladı. Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerin açılışı, Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. İlk olarak Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi öğrencileri, renkli bir halk oyunları gösterisi sergiledi. Ardından Camaltı Boyama Sergisi ziyarete açıldı. Resim Öğretmeni Can Çobanoğlu’nun katılımıyla, “Sanatta Savaşın İzleri: Rönesans’tan Türk Resmine” konulu bir söyleşi düzenlendi. Günün son etkinliği ise Bocce & Boccia Engel Tanımayan Dostluk Maçı oldu. Katılımcılar, “3. Yaş ve Engelsiz Güçler Sahada” sloganıyla, Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi'nde örnek bir mücadeleye imza attı.
“İYİ Kİ VARSINIZ”
Etkinliklerin açılış törenine katılarak çınarların Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, merkezin görevli ve gönüllü öğretmenlerine de teşekkür belgesi takdim etti. Başkan Ünsal “Geçmişin tecrübeleriyle geleceği aydınlatan büyüklerimiz, hayatın en değerli hazineleridir. Biz Karşıyaka Ailesi olarak, her bir çınarımızın kıymetini çok iyi biliyoruz. Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezimiz, 3. Yaş Üniversitemiz ve pek çok hizmetimizle, büyüklerimizin yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Karşıyakamızda; aktif, sağlıklı ve mutlu yaşlanmayı desteklemek için her zaman en güzel hizmetleri üreteceğiz. Hayat yolunda daima el ele yürüyecek, birlikte yaşamı güzelleştirmeye devam edeceğiz. İyi ki varsınız” diye konuştu.
ETKİNLİK PROGRAMI DOPDOLU
Karşıyaka’daki Yaşlılara Saygı Haftası programı, sanat ve eğlence dolu etkinliklerle devam edecek. Workshop, bilgi yarışması ve nostaljik bir defile düzenlenecek. Sağlık ve haklar konularında farkındalık yaratmak amacıyla çalıştay ve paneller gerçekleştirilecek. Yaşlanma sürecine dair önemli bilgilerin paylaşılacağı bu etkinliklere ek olarak, katılımcılar kahkaha yogası ve egzersizlerle de keyifli vakit geçirecek. Haftanın finali olan 24 Mart Pazartesi günü nesiller arası dayanışmayı güçlendirecek kültürel etkinlikler ile geleneksel oyunların yer aldığı Yaşlılar Haftası Şenliği yapılacak. Son olarak Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi üyelerinin hazırladığı Güldür Güldür Çınarlar tiyatro oyunu da 24 Mart saat 20.30’da Çarşı Kültür Merkezi’nde sanatseverler ile buluşacak. Programın detaylarına, Karşıyaka Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Selçuk Halk Oyunları Ekibi, Akşehir'de büyük beğeni topladı
Efes Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Akşehir Belediyesi tarafından bu yıl 67’ncisi...
Bornova’da “Üçüncü Yaş Üniversitesi” dönemi başlıyor
Bornova Belediyesi ile Ege Geriatri Derneği, 60 yaş ve üzeri bireylerin aktif, sağlıklı ve...
Karşıyaka’nın bilge çınarlarına dopdolu kutlama
Karşıyaka Belediyesi, Yaşlılar Haftası’nı Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde düzenlenen...
Yerel Haberleri
Tümü'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...
Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...
Bornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...
Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...
Bornova’da bilim dolu yaz
Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...
Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...
Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor
Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...
Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...
Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...
Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...
Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...
Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...
Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor
İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...
Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
