Karşıyakalı çocuklar geri dönüşüme teşvik ediliyor
Karşıyaka Belediyesi’nin çocuklar için düzenlediği ödüllü atık yağ toplama kampanyasının ilk katılımcısı ortaokul öğrencisi Ece Gölcük, topladığı 5 litre bitkisel atık yağı Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’a teslim etti. Duyarlılığı ve katılımı için genç öğrenciye teşekkür eden Başkan Ünsal, “Çağrımızı karşılıksız bırakmayarak kampanyamıza katılan Ece’yi kutluyor, tüm çocuklarımızın desteğini bekliyorum” dedi.
Geri dönüşüm konusundaki çalışmalarıyla fark yaratan Karşıyaka Belediyesi’nin çocukları teşvik etmek ve erken yaşta bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla başlattığı ödüllü atık yağ toplama kampanyası devam ediyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün düzenlediği kampanyanın ilk katılımcısı Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ece Gölcük oldu. Topladığı 5 litre atık bitkisel yağı Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ı ziyaret ederek kendisine teslim eden Gölcük, çevre bilincine katkısı nedeniyle spor çantası ve termos ile ödüllendirildi.
“GELECEK ADINA UMUT VERİCİ”
Hem kampanyaya gösterdiği ilgi hem de duyarlı davranışı için genç öğrenciye teşekkür eden Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Çocuklarımızın çevre bilinciyle hareket etmesi, geleceğimiz adına umut verici bir adım. Atık yağların doğaya verdiği zararın önlenmesine katkıda bulunmak için düzenlediğimiz bu kampanyaya gösterilen ilgi bizleri çok mutlu etti. Çocuklarımızın gösterdiği duyarlılık, hepimize örnek olmalı. Geri dönüşüm bilincini küçük yaşlarda kazandırarak daha temiz ve yaşanabilir bir dünya yaratabiliriz. Bu anlamlı çabalarından dolayı Ece’yi ve ailesini gönülden kutluyor, kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
KAMPANYA DEVAM EDİYOR
Ödüllü atık yağ toplama kampanyasına, 6-18 yaş arasındaki çocuklar katılabiliyor. Mart ayı boyunca biriktirdikleri bitkisel atık yağları pet şişelerde Karşıyaka Belediyesi ana hizmet binasındaki İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne teslim eden çocuklar arasından en fazla yağ toplayanlar belirlenecek. Ay sonunda dereceye giren çocuklara spor çantası ve çeşitli sürpriz hediyeler verilecek. Kampanya Nisan ve Mayıs aylarında da devam edecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konaklıların eski giysileri çöpe değil geri dönüşüme gidiyor
Konak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, kaynağında ayrıştırma ve geri dönüşüm...
Eda Ece'den Ahbap açıklaması: "Hiç bağış yapmadım"
Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma sürerken, oyuncu Eda Ece'nin dernekle ilgili yaptığı...
Gölcük Gölü için ekosistem raporu hazırlanacak
İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) 2025 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen "Gölcük...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
