BIST 100 10.863,42 %0,97 Altın 6.265,17 ₺/gr %0,68 Bitcoin $77.880 %0,07 Dolar 49,97 ₺ %0,06 Euro 56,03 ₺ %0,47 Sterlin 67,03 ₺ %0,07 Gümüş 80,76 ₺/gr %2,34 Ethereum $2.283,69 %0,66 İsviçre Frangı 60,86 ₺ %0,49 Kanada Doları 35,75 ₺ %0,01 Avustralya Doları 35,04 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,47 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,14
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Karşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde yaş...

Karşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde yaşayacak

Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu, aynı noktada kurulan “Hatıra Bahçesi” ile gelecek kuşaklara taşınıyor. Kulübün köklü geçmişinin simgesi olarak asırlık bir zeytin ağacı dikilen bahçe, Karşıyaka Belediyesi tarafından törenle açıldı. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Diliyorum ki bu zeytin ağacı nice 114 yıllara tanıklık etsin; altında nice çocuklar büyüsün, nice Karşıyakalılar buluşsun ve nice şampiyonluklar kutlansın. Yaşasın Karşıyaka, yaşasın Kaf Sin Kaf!” dedi.

Karşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde yaşayacak

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü’nün kuruluş anısını yaşatmak ve kulübün kurucularına duyulan vefayı gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla oluşturduğu ‘Karşıyaka Spor Kulübü Hatıra Bahçesi’ni törenle kente kazandırdı. Kulübün 1 Kasım 1912’de Kadızade Zühtü Işıl ve arkadaşları tarafından kurulduğu noktada gerçekleştirilen açılışa; Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ve Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Yiğit Tusder’in yanı sıra CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever ve genel başkan yardımcıları, İl Kadın Kolları Başkanı Nilay Kökkılınç ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Gündoğdu, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, KSK’nin eski başkanları ve eski divan kurulu başkanları, mevcut ve eski yöneticileri, Karşıyaka Taraftarlar Derneği Başkanı Okan Kırmacı, Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Dilek Karcı, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı.

Kulübün kurulduğu yıllarda ‘Omiros’un Tarlası’ olarak anılan, Çarşı Tiyatro Sokağı ile Salah Birsel Sokağı’nın kesiştiği noktada oluşturulan hatıra bahçesinde, 100 yılı aşkın yaştaki bir zeytin ağacı toprakla buluşturuldu. Törende, Karşıyaka’nın 114 yıllık spor tarihi ve kulübün kuruluş öyküsü anıldı. Zeytin ağacının altında hatıra fotoğrafları çekildi. Karşıyaka Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi de yapılan alan, kulübün kuruluş hikâyesini ve Karşıyaka’nın köklü spor kültürünü gelecek kuşaklara aktaracak.

“NİCE 114 YILLARA!”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Kaf Sin Kaf ruhu, bir spor kulübünün çok ötesinde, Karşıyakalı olmanın ve bir kente ait hissetmenin simgesi oldu. Benim de ailemden gelen Karşıyaka bağlılığım var. Bu kente geçmişte sporcu, bugün ise belediye başkanı olarak hizmet etmek benim için büyük bir onur. Kulübümüzün doğduğu Omiros’un Tarlası’nda 100 yılı aşkın yaştaki bir zeytin ağacını yeniden toprakla buluşturduk. 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında kurulan hayalin, bugün de bu ağacın gölgesinde yaşamaya devam etmesini istiyoruz. Bu ağacın, kurucularımızın mirasını gelecek kuşaklara taşımasını diliyorum. Başta Kadızade Zühtü Işıl olmak üzere kulübümüzün kuruluşunda emeği geçen herkesi saygı ve minnetle anıyor, bu sevdayı bugünlere taşıyan sporcularımıza, yöneticilerimize ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Diliyorum ki bu zeytin ağacı nice 114 yıllara tanıklık etsin; altında nice çocuklar büyüsün, nice Karşıyakalılar buluşsun ve nice şampiyonluklar kutlansın. Yaşasın Karşıyaka, yaşasın Kaf Sin Kaf” diye konuştu.

“SEN ÇOK YAŞA KARŞIYAKA”

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Yiğit Tusder de “114 yıl önce yağmurlu bir günde kurulmuş olan Karşıyaka Spor Kulübü’nün bugünkü temsilcileriyiz, aynı enerjiyle bayrağı taşımaya devam ediyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Her zaman söylediğimiz bir şey var: Biz elbet öleceğiz, sen çok yaşa Karşıyaka” dedi.

Karşıyaka Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Mehmet Yaya, “Geçmişi, burada yaşattığı için Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Ne mutlu ki bizler Karşıyakalıyız, 114 yıldır dağ gibi duran kulübümüzle birlikte buradayız. En büyük aşkımızın doğum günü kutlu olsun” dedi.

Karşıyaka Taraftarlar Derneği Başkanı Okan Kırmacı ise “Karşıyaka Spor Kulübü güçlü camiası, taraftarı ve köklü değerleriyle bu kentin en önemli ortak değerlerinden biri olmuştur. Bu anlamlı hatıranın yaşatılmasına katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Yaşasın Karşıyaka” diye konuştu.



Yerel Haberleri

Tümü

ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı

Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...

3 saat önce

Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor

Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...

4 saat önce

Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...

5 saat önce

Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı

Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...

5 saat önce

Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...

5 saat önce

Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi

Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...

5 saat önce

13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu

Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...

6 saat önce

Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti

Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...

6 saat önce

ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...

7 saat önce

Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...

7 saat önce

Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...

7 saat önce

Başkan Tugay’dan Seferihisar’a ulaşım ve Millet Bahçesi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar’ın 30 yıllık çevreyolu hayalini gerçeğe dönüştürdü....

1 gün önce