Karşıyaka’nın Filizleri 10 yaşında!
Karşıyaka Belediyesi’nin öncülüğünde, hayırsever yurttaşlar tarafından üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağlanan “Karşıyaka’nın Filizleri” projesi 10. yılını kutluyor. Bugüne kadar binlerce gencin eğitim yaşamına ışık olan projede, yeni akademik yıl için de bağışçı ve bursiyer başvuruları başladı. Başkan Yıldız Ünsal “Gelin, bu örnek dayanışmayı hep birlikte büyütelim; gençlerimizin geleceğine destek verelim” dedi.
Eğitimde fırsat eşitliği yaratmayı hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, en çok ses getiren sosyal sorumluluk projelerinden ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ ile 10 yılda binlerce gencin üniversite yaşamına katkı sağladı. İhtiyaç sahibi üniversite öğrencileri ile gönüllü bağışçıları buluşturan proje; apartmanlardan sivil toplum kuruluşlarına kadar, toplumun farklı kesimlerinden büyük destek gördü. Bir araya gelen hayırsever vatandaşlar, eşleştikleri bir öğrenciye yıl boyunca her ay burs verdi; hem gençler hem de aileler için dayanışma örneği sergilendi. 10. yılda da çok sayıda gencin eğitim yaşamına ışık olmayı amaçlayan Karşıyaka Belediyesi, yeni akademik dönem için bağışçı ve bursiyer başvurularını başlattı.
AYLIK BURS DESTEĞİ VERİLİYOR
Ailesi ile kendisinin ikamet adresleri Karşıyaka’da bulunan ve projeden yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri, Karşıyaka Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın giriş katındaki burs ofisine başvuruda bulunabiliyor. Ardından görevliler tarafından, başvuru sahibi öğrenci ve ailesinin ekonomik durumuna ilişkin araştırma yapılıyor. Değerlendirmeler sonucunda öğrenci, burs almaya uygun bulunursa projeye dahil ediliyor. Bu kapsamda öğrencilere, eşleştikleri hayırseverler tarafından, akademik yıl başlangıcından sonuna kadar ayda biner TL burs ödemesi yapılıyor. Proje hakkında 0232 399 40 09 numaralı hattan da detaylı bilgi alınabiliyor.
“DAYANIŞMAYI HEP BİRLİKTE BÜYÜTELİM”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmak, gençlerimizi aydınlık bireyler olarak topluma kazandırmak için sosyal belediyecilik ilkesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlayış çerçevesinde, en önemli projelerimizden biri olan Karşıyaka’nın Filizleri’nde 10. yıla ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Daha çok öğrencinin yaşamına dokunabilmek adına, tüm vatandaşlarımızı bu örnek dayanışmanın parçası olmaya davet ediyorum. Gelin, gençlerimizin geleceğine hep birlikte destek verelim” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka’nın Filizleri ile 1 yılda eğitime 5 milyon...
Karşıyaka Belediyesi, ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ projesi ile gençlerin eğitim yolculuğuna güç...
Karşıyaka’da miniklere özel “Kent 95 Parkı” açılıyor!
Karşıyaka Belediyesi, 3 yaşında ve ortalama 95 santimetre boyundaki bir çocuğun dünyaya bakış...
Başkan Ünsal’dan eğitim gönüllülerine teşekkür ziyareti
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka’nın Filizleri’ne verdikleri destek için...
Yerel Haberleri
Tümü5. Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali Başladı
Bayraklı Homeros Edebiyat ve Sanat Festivali’nin beşincisi, “Smyrna’dan Homeros’a: Bayraklı...
Gençler Cumhuriyet’in izinde yürüdü, kadınlar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençleri doğayla, kadınları tarihle buluşturdu. Cumhuriyet Bayramı...
İş’te İzmir’le iş buldu, öğrencileriyle derste buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası bünyesindeki İş’te İzmir platformu, iş arayanlarla...
3. Yaş Üniversitesi’nde ders zili çaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşları aktif yaşama ve hayat boyu...
Büyükşehir, dayanışma noktalarıyla İzmirlinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 12 Dayanışma Noktası ve 3 Danışma Noktası...
1,5 milyon ton dip çamuru çıkarıldı, rota kuzeye çevrildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de su sirkülasyonunu artırmak ve deniz ekosistemini...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Genç Yaka’da ‘Cumhuriyet’in İzinde’ bilgi yarışması
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kapsamında Genç Yaka’da bilgi yarışması düzenledi. 4...
Bornova’da gelecek minik ellerle yeşerdi
Bornova Belediyesi Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret eden Mediha Mahmutbey Ortaokulu...
Geleceğin yıldızları Buca’da yetişiyor
Buca Belediyesi’nin çocukları sporla buluşturmak amacıyla düzenlediği ücretsiz Futbol Okulları,...
Kemeraltı Festivali esnafın yüzünü güldürdü
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kemeraltı Festivali, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun da...
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...