BIST 100 14.235,83 %1,60 Altın 6.732,87 ₺/gr %0,77 Bitcoin $79.229 %2,47 Dolar 48,63 ₺ %0,20 Euro 56,24 ₺ %0,18 Sterlin 65,74 ₺ %0,03 Gümüş 99,57 ₺/gr %1,09 Ethereum $2.537,84 %1,16 İsviçre Frangı 59,58 ₺ %0,20 Kanada Doları 34,98 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,74 ₺ %0,18 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,18 BAE Dirhemi 13,24 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,32 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,18
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Karşıyaka’nın kadın danışma merkezleri dayanışmaya güç ka...

Karşıyaka’nın kadın danışma merkezleri dayanışmaya güç katıyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan kadın danışma merkezleri, kurduğu güçlü dayanışma ağıyla kadınların yaşamına dokunmayı sürdürüyor. Bostanlı, İnönü ve Alaybey olmak üzere 3 ayrı adreste hizmet veren merkezlerden bugüne kadar yaklaşık 900 kadın yararlandı. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Kadınların yanında olmaya ve dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Karşıyaka’nın kadın danışma merkezleri dayanışmaya güç katıyor

Toplumsal hayatta kadınların güçlendirilmesine yönelik proje ve hizmetleriyle fark yaratan Karşıyaka Belediyesi, kadın danışma merkezlerindeki kapsamlı faaliyetlerle dayanışmaya güç katmaya devam ediyor. Bostanlı Muazzez İlmiye Çığ Kadın Danışma Merkezi, İnönü Nezihe Muhiddin Kadın Danışma Merkezi ve Alaybey Kadın Danışma Merkezi olmak üzere; ilçe genelinde 3 ayrı adreste danışmanlık hizmeti veren merkezlerden, bugüne kadar yaklaşık 900 kadın yararlandı.

GİZLİLİK ESASIYLA ÇOK YÖNLÜ HİZMET

Hizmet vermeye başladıkları günden bu yana kadınların güvenle başvurduğu merkezlerde; şiddet, istismar, bağımlılık ve aile içi sorunlar gibi birçok konuda ücretsiz danışmanlık ile rehberlik hizmeti sunuluyor. Başvurular yüz yüze gerçekleştirilebildiği gibi 0232 362 57 77 numaralı hat üzerinden Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nden randevu alınarak da yapılabiliyor. İlk görüşmeler gizlilik esasına dayanılarak sosyal hizmet uzmanları tarafından yürütülüyor. İhtiyaç duyulan durumlarda psikolog, sosyolog veya avukat desteği sağlanırken; Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM), İzmir Barosu ve resmi kurumlarla iş birliği kurularak kadınların yasal haklarına erişiminin önü açılıyor. Ayrıca merkezlerde yalnızca bireysel destekler verilmiyor; kadınların bilinç ve farkındalık düzeylerini artırmak amacıyla yasal haklar, aile içi iletişim ile sağlıklı yaşam gibi konularda seminerler ve atölyeler de düzenleniyor.

 “YALNIZ DEĞİLSİNİZ, BİZ VARIZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Kadınların yaşamın her alanında güçlü, güvende ve eşit bireyler olarak var olabilmesini destekleyecek çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda kentimize üç tane kadın danışma merkezi kazandırdık, Karşıyaka’nın buna ihtiyacı vardı. Bostanlı, İnönü ve Alaybey’de açtığımız merkezlerimizle kadınlara yalnız olmadıklarını hissettiriyor; seslerini duyurabilecekleri ve güvenle nefes alabilecekleri alanlar sunuyoruz. İhtiyaç duydukları her türlü desteğe en hızlı ve etkin şekilde ulaşmalarını sağlayarak hayatlarına dokunuyoruz. Karşıyaka Belediyesi olarak kadınların yanında olmaya, dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.



Yerel Haberleri

Tümü

Doğal Yaşam Parkı’nda kış saati uygulaması başlıyor

Günlerin kısalmaya başlamasıyla birlikte İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın ziyaret saatleri yeniden...

11 saat önce

Bayraklı’nın Kültür, Sanat, Teknoloji Ve Sporu Fuarda...

Bayraklı Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) 95. yılında düzenlediği kültür, sanat...

12 saat önce

Toplu Taşımada Akıllı Ulaşım Girişimi: Manisa, Avrupa...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarına daha akıllı ve sürdürülebilir bir toplu taşıma...

12 saat önce

Karşıyaka ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır!

Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında kültürden sanata, spordan...

15 saat önce

Buca’da fırınlara sıkı denetim

Buca Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamul üretim noktalarında hijyen, gramaj ve...

16 saat önce

Bayraklı’da 3 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği

Bayraklı Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında...

17 saat önce

Torbalı’nın Kurtuluşunun 104. Yılına Özel Satranç Turnuvası

Geniş katılımla gerçekleştirilen organizasyon, hem sporcuların hem de ailelerinin yoğun ilgisini...

17 saat önce

Bir ihbarla gittiler, yeni bir hayatın ilk anlarına tanık...

İzmir’de bir ihbar üzerine, verilen adrese giden itfaiye paramedikleri, hastaneye nakli için...

17 saat önce

Konak Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve...

Yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan Konak Belediyesi, ilkokul...

17 saat önce

İzmir tarımında akıllı sayaç devrimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele kapsamında tarımsal sulamada 30 milyon liralık...

18 saat önce

Bornova Belediyesi’nden yıldırım müdahale

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürk Mahallesi Macera Parkı mevkiinde sökülen taşlar...

18 saat önce

5 bin yıllık Liman Tepe’de yeni keşif: Taş kanallarla...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Liman Tepe kazılarında yaklaşık 5 bin yıllık...

18 saat önce