BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Karşıyaka'nın yeni hayvan yaşam merkezi Türkiye'ye örnek ...

Karşıyaka'nın yeni hayvan yaşam merkezi Türkiye'ye örnek olacak

Karşıyaka Belediyesi, Yamanlar yangınında zarar gördükten sonra yıkılan hayvan barınağını, kendi yerinde inşa etmek için Bakioğlu Holding ile protokol imzaladı.

0Yorumlar
Karşıyaka'nın yeni hayvan yaşam merkezi Türkiye'ye örnek olacak

En kısa sürede başlatılacak olan inşaat çalışmalarının ardından can dostlar için daha çağdaş, düzenli ve sağlıklı bir yaşam alanı yaratılacak. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Bu kıymetli iş birliği için teşekkür ediyorum. Can dostlarımızın çok daha iyi şartlara kavuşacağı kapsamlı bir yaşam alanı kuracağız” dedi.

Yamanlar Dağı’nda meydana gelen yangında zarar gördükten sonra yıkılan hayvan barınağının kendi yerinde inşa edilmesi için harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, Bakioğlu Holding ile güçlerini birleştirdi. İki kurum, can dostlar için daha çağdaş, düzenli ve sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla protokol imzaladı. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza törenine; Karşıyaka Belediyesi bürokratları, Bakioğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Eş Başkanı Enver Bakioğlu, Bakioğlu Holding İcra Kurulu Üyesi ve İnsan Değerleri ve Kurumsal Gelişim Grup Başkanı Özgür Güneri, Kurumsal İletişim ve İtibar Yönetim Müdürü Yeliz Narlı ve Bakiş Yapı AŞ Genel Müdürü Hakan Memiş katıldı.

“TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI BARINAĞI OLACAK”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Barınak ile ilgili katkınız ve desteğiniz bizim için çok önemli. Veterinerlik hizmetleri açısından İzmir’de öncü bir belediyeyiz. İki farklı tedavi merkezinde can dostlarımız için kapsamlı bir hizmet sunuyor, kontrolsüz üremenin önüne geçmek için de yoğun bir kısırlaştırma çalışması gerçekleştiriyoruz. Barınağımızın yenilenmeye ihtiyacı vardı. Bir de üstüne Yamanlar Dağı’ndaki yangının alevleri oraya kadar uzandı. Hal böyle olunca tüm hayvanları diğer ilçelerdeki barınaklara nakletmek zorunda kaldık ve orayı tamamen kapattık. Şimdi sizlerin de desteğiyle Türkiye’nin en kapsamlı barınağı olacak. Gösterdiğiniz duyarlılık için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖRNEK TEŞKİL EDECEK”

Bakioğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Eş Başkanı Enver Bakioğlu da “Bu projenin içinde yer almaktan gurur duyuyoruz. Bu projenin hem ilimizde hem de ülkemizde örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Ayrıca bu girişim, sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi yolunda da çok kıymetli. Bu anlamda iş birliğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Umarız bu proje sayesinde toplumsal bilinç ile sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi konusunda önemli bir başarı sağlanır. Çok güzel bir proje olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi’nin içinde bulunan söz konusu alanda, Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan mimari proje doğrultusunda yeni kanuna uygun ve örnek niteliğe sahip bir hayvan bakım tesisi ve yaşam alanı inşa edilecek. Bakioğlu Holding, yaşam merkezinde yapılacak köpek yaşam evi binalarının yapımı için gerekli olan malzemeleri ayni olarak sağlayacak. Kısmi imalat kalemlerinin yapılmasına ilişkin bedelleri bağış olarak finansal açıdan üstlenecek ve bedellerini direkt tedarikçiye hizmet sağlayan kişilere ödeyecek. Yaşam merkezinin işletilmesinden, çalışmalarından, hizmetlerinden ve can dostların bakımından ise tamamen Karşıyaka Belediyesi sorumlu olacak. 

Tesiste köpekler için sosyalleşme alanları, ziyaretçiler için de yeşil alan düzenlemeleri ve çocuk oyun parkı yapılacak. Hayvanseverler, tesisi gezip hayvanlarla ilgilenebilecek; merkezde hayvanlara yönelik etkinlik, sosyal sorumluluk projesi, sahiplendirme ve bağış kampanyası vb. aktiviteler de gerçekleştirilecek.

Öte yandan, Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi’nin, inşa edilecek yaşam merkezi dışında kalan alanları da Belediye tarafından tadilattan geçirilecek. Barınma alanlarından ameliyathanelere kadar kapsamlı yenileme ve onarımlar yapılacak. Bu sayede barınma, sağlık, bakım, eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri bir arada sunulacak. İnşaat çalışmaları yakında başlayacak olan yaşam merkezinin en kısa sürede tamamlanarak kente kazandırılması planlanıyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

MASKİ’den Salihli Kemerdamları’nda Taşkınlara Karşı Önlem

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, geçmişte yoğun yağışlar nedeniyle...

7 saat önce

Manisa’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yaşandı

Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla Manisa’da düzenlenen 29 Ekim...

7 saat önce

Menemen'de Cumhuriyet coşkusu, tarihe geçecek görüntülere...

Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümü, Menemen'de on binlerle birlikte kutlandı. Menemen Belediyesi...

12 saat önce

Çiğli’de Cumhuriyet’in 103. yılı coşkuyla kutlandı

Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla...

14 saat önce

Huzurevinde coşkulu 29 Ekim balosu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla...

15 saat önce

Bayraklı-Bornova hattında 5 kilometrelik yenileme

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ile Bornova arasındaki önemli güzergâhlardan Yüzbaşı...

15 saat önce

Efes Selçuk’ta Cumhuriyet Coşkusu Çocukların Sürpriziyle...

Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Çocuk Birimleri tarafından düzenlenen...

15 saat önce

Çocuklar İzmir’in kültürel mirasını sanatla keşfetti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlediği basma ve...

15 saat önce

ADD Bornova’dan Cumhuriyet Bayramı buluşması

Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Bornova Belediyesi’nin...

15 saat önce

Başkan Dutlulu'nda '29 Ekim' mesajı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 103. yıl...

1 gün önce

Cumhuriyet’in 103. yılı Karşıyaka’da gururla kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Karşıyaka’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor....

1 gün önce

Cumhuriyet’in 103. yılı Karşıyaka’da gururla kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü, Karşıyaka’da büyük bir coşkuyla...

1 gün önce