Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerle kutlayacak. ‘Uçurtma Şenliği’, ‘Çocuklar için 2. El Pazarı’ ve ‘Atletizm Şenliği’ gibi organizasyonlarla, en büyük bayramın coşkusu tüm ilçeye yayılacak. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Tüm Karşıyakalıları bayram coşkusunu paylaşmak için etkinliklerimize bekliyorum” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı, millet egemenliğinin ilan edildiği ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Karşıyaka’da büyük bir coşku ve minnetle kutlanacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında; uçurtma şenliğinden tiyatro gösterilerine, oyun parkurlarından spor aktivitelerine kadar dolu dolu etkinlikler gerçekleştirilecek. Kentin dört bir yanında düzenlenecek etkinliklerle çocuklar hem eğlenecek hem de bayram sevincini doyasıya yaşayacak.
Çocuk Bayramı etkinlikleri 19 Nisan Cumartesi günü Bostanlı Zühtü Işıl Meydanı’nda 13.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Çocuklar için 2. El Pazarı ile başlayacak. 2. El Pazarı’nda çocuklar kullanmadıkları okul malzemelerini, kitaplarını, oyuncaklarını yaşıtları ile takas edecek. 6-14 yaş aralığında çocuklar için sınırlı kontenjanla düzenlenecek organizasyonda stant açmak isteyenler, 0 232 362 57 77 numaralı hattan başvuruda bulunabilecek.
ÇOCUKLAR EĞLENCEYE DOYACAK!
Program kapsamında; 22 Nisan Salı günü saat 17.00 ile 20.00 arasında Bostanlı Sahili’nde (Yasemin Kafe önü), Can Hastanesi iş birliğinde uçurtma şenliği düzenlenecek. Vatandaşlara 2 bin adet uçurtma dağıtılacak, isteyenler kendi uçurtmalarıyla da şenliğe katılabilecek. 23 Nisan Çarşamba günü ise Cordelion Tay Park, miniklerin bayram neşesine ev sahipliği yapacak. Saat 13.00’te başlayıp 18.00’a kadar sürecek şenlikte; şişme oyun parkurları, yüz boyama etkinlikleri, palyaçolar, jonglörler, tahta bacak gösterileri ve Alp Abi stand-up show çocuklarla buluşacak. Gün boyunca pamuk şeker, patlamış mısır ve macun ikramı da yapılacak.
Aynı gün Zübeyde Hanım Mahallesi 100. Yıl Meydanı’nda da 7’den 77’ye herkese hitap edecek bir çocuk bayramı etkinliği düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı ile iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, 15.00-18.00 saatleri arasında tiyatro oyunları ve çeşitli gösteriler izleyicilerle buluşacak. Çocuk Bayramı etkinliklerinin finali ise 26 Nisan Cumartesi günü yapılacak Atletizm Şenliği ile taçlanacak. Semra Aksu Atletizm Parkı’nda düzenlenecek yarışlara, 2011-2018 doğumlu çocuklar katılabilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler, 16-24 Nisan tarihleri arasında Karşıyaka Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecek. Saat 10.00’da başlayacak yarışlar sonrasında dereceye giren çocuklara ödüllerini vermek üzere saat 12.30’da tören düzenlenecek, tüm katılımcılara da madalya takdim edilecek.
“BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞALIM”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan sadece çocukların değil, hepimizin bayramı. Bu özel günü, Karşıyakamızda büyük bir coşkuyla kutlamak için birbirinden renkli etkinlikler hazırladık. Tüm Karşıyakalıları bu güzel anlara ortak olmaya, bayram sevincini birlikte yaşamaya davet ediyorum. Karşıyaka Belediyesi olarak, Atatürk’ün izinde çocuklara umut dolu yarınlar sunmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Konaklı çocuklara dolu dolu yaz programı
Konak Belediyesi’nin çocuklara özel hazırladığı Çocuk Yaz Programı, belediyenin semt merkezleri...
Karşıyaka’da 23 Nisan coşkusu Sancaklı’dan başladı!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını Sancaklı köyünden başlatan Karşıyaka...
Yerel Haberleri
TümüZübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği
Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
