Kemalpaşa'da 2.Kadın istihdamı etkinliği gerçekleştirildi
Kemalpaşa Belediyesi tarafından, kadınların ülke ekonomisindeki payını artırmak, üretimde fırsat eşitliği sunmak amacıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Rekreasyon Alanı’nda “Hayata Yeniden Başla” sloganı ile etkinlikler düzenlendi. Kadın istihdamının Kemalpaşa’da artırılmasına yönelik düzenlenen programda kadınlar, 17 firmadan işverenin kurduğu stantlarda iş insanlarıyla bir araya geldi.
BAŞKAN KARAKAYALI’DAN KADINLAR GÜNÜ HEDİYESİ
İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programın açılış konuşmasını, Kiraz Çiçekleri Kooperatif Başkanı Lütfiye Karakayalı gerçekleştirdi. Karakayalı, konuşmasında iptal edilen İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden uygulanması gerektiğini ifade etti. Ardından, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, bu sene ikincisi düzenlenen etkinlikte, üretici kadın pazarında stant kuran ve etkinliğe katılım sağlayan tüm kadınların gününü kutlayarak hediyelerini tek tek takdim etti. Başkan Karakayalı, kadın istihdamı etkinliğine katılan firmalara da plaket verdi. Ayrıca katılımcı firmalardan Pakmaya, kadın üretici pazarındaki el emeği ürünlerden satın alarak kadınlara destek oldu. Etkinlikte, Kemalpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun sergilediği gösteri ilgiyle izlendi.
“HER ZAMAN DESTEKÇİNİZ OLACAĞIZ”
Plaket takdiminin ardından kürsüde konuşma gerçekleştiren Başkan Rıdvan Karakayalı, “Son yıllarda, ülkemizde, maalesef kadına karşı şiddet arttı. Kadınlarımız, her zaman haklarını bilmeli ve sonuna kadar savunmalı diye düşünüyorum. Sizler, kadın bireyler olarak her alanda mücadele ediyor, bu ülkenin yeni nesilini yetiştiriyorsunuz. Sesinizi yükselterek kadınların örgütlenmesine destek olun. Bizler her zaman destekçiniz olmaya devam edeceğiz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nüzü kutluyorum” ifadelerini kullandı. Etkinliğe katılım sağlayan kadınlar konuşmaların ardından şarkılar eşliğinde doyasıya eğlendi.
KADIN ÇALIŞANLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ
Başkan Karakayalı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, belediyede çalışan kadın personelleri de unutmadı. Belediye Meclis Salonu’nda bir araya gelen kadın belediye çalışanları Karakayalı’nın elinden hediyelerini aldı. Başkan Karakayalı’ya hediye takdimi sırasında Başkan Yardımcılarımı Arzu Külahcıoğlu Altıntoz ve Erhan Gönülbağı da eşlik etti. Hediyelerini alan kadın personeller Karakayalı’ya teşekkür etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
LGS şampiyonları Dijital Dershane’den çıktı
Buca Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Dijital Dershane,...
İzmir’de Büyükşehir’den gençlere sörf deneyimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşayan gençlerin spor ve doğayla iç içe olmasını sağlamak...
Yerel Haberleri
TümüBelediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...
İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...
İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...
Başkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...
Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi
Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...
'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...
Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...
Bornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...
